FC Lahti kaatui 2-5 – matkavoittokin on vihdoin tosiasia!

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen tiesi perjantain otteluennakosta mistä puhui, sillä raitapaidat hakivat kauden ensimmäisen matkavoittonsa Veikkausliigassa todella haastavasta paikasta. Alkukaudesta jopa mitaleista taistellut FC Lahti kaatui sunnuntaina omassa Kisapuistossaan peräti 2-5. Voitto merkitsi samalla sitä, että TPS kiipesi IFK Mariehamnin ohi suoran säilyjän paikalle. TPS:n maaliero on tällä hetkellä myös selvästi parempi kuin IFK Mariehamnin. SJK voitti sunnuntaina RoPS:n ja se on edelleen kaksi pistettä TPS:n edellä. TPS:n voitto varmisti myös sen, että PS Kemi tulee putoamaan Veikkausliigasta kauden 2018 päätteeksi.

TPS rakenteli ottelun ensimmäisen maalipaikan 4. minuutin kohdalla. Sami Rähmönen keskitti oikealta ja Sterling Yateke puski oikealta ohi.

Kotijoukkue FC Lahti meni ottelussa kuitenkin johtoon 9. minuutin kohdalla. Henri Anier syötti ja Pavel Osipov pyörähti TPS:n boksissa ja latasi pallon aivan maalin oikeaan ylänurkkaan.

Sen jälkeen Lahden Kisapuiston yli pyyhki mustavalkoinen puhuri.

TPS ei tästä säikähtänyt, vaan se sai heti perään kova painostuksen päälle. Ensimmäinen yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta 15. minuutin kohdalla kolahti. Riku Sjöroos juoksi Lahden rankkarialueelle ja Mikko Hauhia veti häneltä jalat alta. Sjöroos asettui pilkulla itse pallon taakse ja latasi pallon varmasti maalin oikeaan takakulmaan.

TPS sai tästä höyryn päälle ja iski toistamiseen 23. minuutin kohdalla. Sjöroos oli jälleen kapellimestarina ja hän keskitti pallon luukulle. Mika Ääritalo otti pallon haltuun ja laukoi sen varmasti verkkoon vieden TPS:n 1-2-johtoon.

31. minuutin kohdalla Palloseura iski tuhoisasti jo kolmannen kerran. Rähmönen lähetti kulman oikealta ja Yateke puski pallon ruuhkasta maaliviivan yli.

TPS:n neljäs maali oli jälleen pitkälti Riku Sjöroosin ansiota. Hän hankki joukkueelleen vapaapotkun aivan rankkarialueen rajalta 41. minuutin kohdalla. Pallon taakse asettui TPS-kippari Sami Rähmönen, jonka vapaapotku hipoi jo sitten täydellisyyttä. Kierteinen veto painui muurin yli aivan maalin vasempaan ylänurkkaan. TPS johti tässä vaiheessa jo 1-4!

– Saatiin tosella hyvällä prosentilla pallot sisään. Riku on pelannut viime aikoina todella hyvin ja tilanne tuli hänen kauttaan. Sanoin nuoremmille pojille, että nyt on sellainen tuntuma, että se menee, Rähmönen puhalteli tauolla.

TPS pääsi ottelun toiselle puoliajalle siis aivan loistavista asemista. Joukkue keskittyi puolustamaan tarkasti, mutta myös maalitilanteita tuli heti jakson alkupuolelle. Rähmönen nosti kulman ja Rasmus Holma puski oikealta ohi. Heti perään Oskari Jakonen painoi oikeaa laitaa ja syötti luukulle, mutta Niklas Blomqvist ei aivan ehtinyt palloon.

TPS puolusti jakson loppupuolen älykkäästi ja varmasti. Palloseuran viides osuma oli todella lähellä 84. minuutin kohdalla, kun Jakonen passasi Yateken läpiajoon. Hänen vetonsa meni kuitenkin oikealta ohti.

FC Lahti iski heti sen jälkeen kuitenkin 2-4-kavennuksen, kun Aleksi Paananen pääsi lataamaan pallon TPS-maalin oikeaan alanurkkaan.

TPS ei siitä kuitenkaan häkeltynyt, vaan painoi vielä sen viidennen osuman. Oskari Jakonen käytti FC Lahden sivurajatunaroinnin hyväkseen ja pääsi palloon väliin taistellen sen lopulta hienosti verkkoon asti. Loppulukemiksi saatiin näin 2-5!

– Pelatiin yksinkertaisella ja fiksulla taktiikalla. Vaikka FC Lahti pääsi heti johtoon, tultiin nopeasti tasoihin ja mentiin ohi. Sen jälkeen peli oli meidän hallussamme. Veikkausliigassa on ainoastaan vaikeita vierasotteluita, mutta nyt onnistuttiin kovassa paikassa. Homma on nyt kuitenkin ihan omissa käsissä, Sjöroos tiivisti heti ottelun jälkeen.

TPS kohtaa kauden kolmessa viimeisessä ottelussaan ensin RoPS:n kotona, sitten KuPS:n vieraissa ja kauden päätöskierroksella HJK saapuu vielä Kupittaalle vieraaksi.