Ennakko: TPS ja Jaro kohtaavat lauantaina Turussa Ykkösen huippukamppailussa

29.07.2022 15:00

Miesten Ykkönen jatkuu lauantaina todellisella huippukamppailulla, kun yhteen iskevät sarjakärki TPS ja sarjakolmonen Pietarsaaren Jaro. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 17.00.

TPS ja Jaro ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti aikaisemmin. Kahden kovan joukkueen väliset matsit ovat olleet erittäin tasaisia maalin pelejä. Maaliskuisen Kupittaa 5:llä pelatun Ykköscupin finaalin vei nimiinsä Jaro lukemin 2–1. Osat vaihtuivat toukokuun lopussa Pietarsaaressa pelatussa sarjapelissä, jossa TPS oli parempi maalein 2–1.

TPS:n keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläisen mukaan Turkuun saapuu vierailulle hyvä ja pelaava joukkue.

– Tuttu vastustaja on tulossa. Jaro on ehkä vähän vaihtanut pelityyliään, jää nähtäväksi, millaista peliä he meitä vastaan tulevat pelaamaan. Yleensä he ovat tulleet aika kovalla prässillä ja ottaneet ylhäältä kiinni. Siihen meidän pitää löytää lääkkeet.

Tämän viikon TPS aloitti normaalista poikkeavalla tavalla futiskenttien sijaan merivesillä. Joukkue ottaa kerran kuussa irtioton futisarjesta. Tällä kertaa TPS-pelaajat lähtivät melomaan.

– Oli oikein hyvä kokemus. On tärkeää päästä joukkueena tekemään yhdessä välillä jotain ihan muuta. Se oli myös fyysisesti aika rankkaa, joten kyllä se ihan treenistä kävi, Kasper Hämäläinen tuumaa.

Lisää Kasper Hämäläisen mietteitä videohaastattelussa. Hämäläisen kanssa puhuttiin mm. edellisestä PEPO-pelistä ja ennakoitiin lauantain Jaro-matsia.

Sarjakärki TPS on napsinut 16 pelaamastaan pelistä 34 pistettä. TPS on siis kerännyt pisteitä yli kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Jaro on kerännyt 16 pelistään 25 sarjapistettä. Pietarsaarelaiset ovat olleet viimeisen kuukauden ajan erityisen hyvävireinen joukkue, sillä Jaron tappiottomien otteluiden putki on kasvanut kahdeksan pelin mittaiseksi.

Jaron joukkueessa on viime päivinä tapahtunut kaksi muutosta. Puolustaja Guillermo Sotelo siirtyi Veikkausliiga-seura HIFK:hon. Jaron joukkueeseen puolestaan liittyi loppukauden kattavalla lainasopimuksella FC Hongasta nuori laitapuolustaja Matias Kivikko.

TPS:n joukkueesta ovat loukkaantumisten vuoksi jo pidempään olleet sivussa puolustajat Kalle Taimi ja Joonas Sundman sekä hyökkääjä Onnipekka Pajula. Minkälainen joukkueen terveystilanne muuten on, päävalmentaja Jonatan Johansson?

Santeri Pohjolainen loukkasi viime pelissä takareitensä. Hän on ainakin nyt Jaro-pelistä sivussa. Jasper Jalosella on etureisivamma, joka on pitänyt hänet tällä viikolla kokonaan sivussa treeneistä. Jalonen on sivussa Jaro-pelistä. Severi Pöysä loukkasi olkapäänsä PEPO-pelissä. Pöysä on harjoitellut tämän viikon ilman kontaktia. Toivon, että hän pystyy olemaan ryhmässä mukana Jaro-pelissä.

– Meillä on lisäksi ollut pientä sairastelua joukkueessa viime viikolla. Sairaana olleiden pelaajien osalta katsotaan loppuun asti, ovatko he palautuneet sairaudesta takaisin pelikuntoon. Muutaman sairastelleen pelaajan osalta on vielä kysymysmerkki, että pystyvätkö he olemaan avauksessa, Johansson kertoo.

TPS – Jaro, miesten Ykköstä Veritas Stadionilla lauantaina 30.7. klo 17. Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Turun Palloseura voittoon!


OTTELUINFO

Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 16.00.

Lippujen hinnat:

  • Aikuinen 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Opiskelija/eläkeläinen/työtön 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Nuoret 12-17v 10 € / 8 € / 7 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä.

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä.

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua. VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Tapahtuma-alueena toimii Veritas Stadionin pääkatsomo. Sisäänpääsy pääkatsomoon tapahtuu katsomon molemmilta puolilta. VIP- ja aitioasiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Anniskelukatsomo (K18) kattaa A- ja B-lohkojen yläosan paikat (riviltä 11 ylöspäin), terassin alapuolelta.

Kannattajatuotemyyntipiste palvelee stadionin 2. kerroksessa.

Liikuntaesteisyys

Pääkatsomon F-lohkossa on pyörätuoleille varattu tasanne, jonne kulku tapahtuu F-lohkon sisäänkäynnistä. Kulku katsomokerrokseen (2. krs) tapahtuu Veritas Stadionin kulmalta VIP-/aitiosisäänkäynniltä hissillä. 

Saattajakortilla on ilmainen sisäänpääsy TPS:n kotiotteluihin. Saattajalla tulee olla myös oma lippu, jonka saa noudettua ilmaiseksi pelipäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Televisiointi

Ottelua voi seurata myös suorana ja selostettuna Ruudusta.