Ennakko: Suomen Cupissa vastaan Haka – ”Hieno mahdollisuus näyttää osaamisemme”

03.05.2022 15:47

Turun Palloseura kohtaa huomenna keskiviikkona 4. toukokuuta Suomen Cupin ottelussa Valkeakosken Hakan. Ottelu alkaa Kupittaa 2 -kentällä kello 18.30.

Jalkapallon Suomen Cup palautettiin tälle vuodelle takaisin juurilleen cup-muotoiseksi kilpailuksi. Jatkoon Suomen Cupin viidennelle kierrokselle etenee huomenna vain ottelun voittaja – tulos tai ulos. Suomen Cupin kolmannella kierroksella TPS pudotti jatkosta Hakan reservijoukkueen. Hakan edustusjoukkue puolestaan hyppää cupiin mukaan nyt neljännellä kierroksella.

TPS on aloittanut satavuotisjuhlakautensa hienosti. Joukkue komeilee Ykkösen sarjataulukossa ykköspaikalla. Kahdesta ensimmäisestä ottelustaan Tepsi nappasi voitot ja viime lauantaina mustavalkoiset taistelivat tasapelipisteen viime kauden Veikkausliiga-joukkue KTP:ltä, vaikka kotkalaiset saivat pelata viimeisen puolituntisen miesylivoimalla.

Hyvän startin kauteen on saanut myös Valkeakosken Haka. Teemu Tainion valmentama Haka on Veikkausliigan sarjataulukossa viidennellä sijalla. Viidestä ensimmäisestä ottelustaan Haka on voittanut kolme.

– Haka on vaarallinen ryhmä. Heillä on vahva kolmen miehen puolustuslinja. He prässäävät aktiivisesti ja aika rohkeastikin. Se on toiminut hyvin. Heidän kärkimiehensä ovat olleet tehokkaita, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson luonnehtii entisen pelikaverinsa valmentamaa ryhmää.

Johansson näkee keskiviikon matsin mahtavana mahdollisuutena omalle joukkueelleen.

– Haka on tällä hetkellä Veikkausliigan ylemmän kastin joukkue. Cupin kotimatsi hyvää liigajengiä vastaan on hieno mahdollisuus meille näyttää osaamisemme. Asetelma varmasti sytyttää pojat näyttämään parhaat kykynsä.

Hakan riveissä pelaa muutama turkulaisille hyvin tuttu pelimies. Viime kaudella Tepsin keskikentällä erinomaisia otteita esittänyt Atte Sihvonen jatkaa uraansa Valkeakoskella. Puolustaja Niklas Friberg puolestaan pelaa Hakassa jo neljättä kauttaan ja toimii joukkueen kapteenina. Futisoppinsa Salossa saanut Friberg pelasi TPS:ssä useamman kauden Mika Laurikaisen valmennusvuosina.

TPS:n riveistä Haka-ottelusta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Onnipekka Pajula ja laitapuolustaja Joonas Sundman. Keskikenttäpelaaja Santeri Pohjolainen loukkasi itseään TPS:n reservijoukkueen edellisessä ottelussa ja on sen vuoksi noin viikon verran sivussa pelikentiltä.

Harjoituskaudella itseään loukannut Samba Benga on toipunut ja päässyt treenaamaan täydellä teholla. Viime pelistä kipeänä sivussa ollut Demba Savage on hänkin toipunut kuntoon.


Lipunmyynti:

TPS–Haka-ottelun liput voit ostaa ennakkoon Tiketistä: https://www.tiketti.fi/suomen-cup-fc-tps-fc-haka-veritas-stadion-turku-lippuja/82168?b=1&b=1

Lippuja myydään myös paikan päällä Kupittaa 2 -kentällä pelipäivänä tunti ennen ottelun alkua. TPS:n kausikortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn otteluun. 

Ottelussa katsojia palvelee TPS:n kioski.

Lippujen hinnat:

Aikuinen 10 €
Opiskelija/eläkeläinen/työtön 5 €
Nuori [12–17v] 5 €
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

TPS:n Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla sekä erotuomarikortilla voi lunastaa lipun otteluun. Myös TPS:n Seurakortilla pääsee seuraamaan Haka-ottelua.

Televisiointi:

Ruutu näyttää TPS–Haka-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4077102