B-junnut edelleen tappioitta – A-junnut takaisin sarjakärkeen

TPS:n A- ja B-juniorit jatkoivat vakuuttavia otteitaan lauantaina nuorten SM-sarjoissa. Molemmat joukkueet kohtasivat KuPS:n Kupittaalla ja kuopiolaiset joutuivat palaamaan kotiin ilman yhtään TPS-päänahkaa.

B-juniorit kohtasivat KuPS:n ensimmäisenä ja ottelu päättyi pistejakoon 0-0. Peli oli TPS B:lle vasta ensimmäinen SM-sarjassa, josta joukkue ei lähtenyt täyden pistepotin kera. Takana oli ennen KuPS-ottelua viisi voittoa, mutta edelleen B-junnut ovat siis tappioitta. Mainittakoon vielä, että itse asiassa joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua tämän vuoden puolella!

Joukkueen päävalmentaja Kari Kannisto oli lauantaina Ukrainassa seuraamassa futiksen EM-kisoja, joten päävetovastuun ottelussa kantoi Kimmo Vahalahti.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme selvästi parempia ja paikkoja oli paljon  – joskus jopa kolme minuutissa – mutta ei vaan saatu palloa sisään. KuPS pelasi hyvin uhrautuvasti ja myös tolpat pelasti vierailijat pariin kertaan. Toinen jakso oli meiltä puolestaan heikompi. Kävimme pikkuisen ylikierroksilla ja emme saaneet rauhoitettua ja kontrolloitua peliä. Puolustuksemme ja maalia vartioinut Arnold Uschanoff pelasivat kuitenkin jälleen todella hyvin. Arska oli lauantaina kyllä meidän tähti, hän pelasti meille pisteen, Vahalahti kiitteli.

Tasapelistä huolimatta TPS jatkaa B-poikien SM-sarjan kärjessä 18 pisteellä. TPS B:n seuraava kotipeli tulee varmasti olemaan yksi haastavimmista, kun se kohtaa vain pisteen päässä sarjan toisella sijalla olevan ja karsintasarjan voittaneen FC Kaarinan yhteisjoukkueen vieraissa keskiviikkona 20.6. klo 18.30 Kaarinan Keskuskentällä.

– Luvassa on kova peli ja näitähän varten me harjoitellaan. Toivottavasti saadaan siinä pelissä taas joukkueelta maksimisuoritus, Vahalahti ennakoi.

TPS B – KuPS 0-0 (0-0)

TPS:n avaus: Arnold Uschanoff (mv), Jani Jussila (48′ Laaksonen), Leevi Puputti, Aleksi Ojanperä, Severi Palmu (54′ Vuorenmaa), Julius Rinnevaara (80′ Forsman), Matias Hilska (C), Matej Hradecky, Joonas Madetoja, Karl Kaasik (80′ Kivikoski), Anton Hirvaskari
Vaihdossa: Janne Forsman, Severi Laaksonen, Jesper Kivikoski, Viljami Vuorenmaa, Jere Aalto (mv)

TPS:n A-juniorit ottivat puolestaan vakuuttavan voiton KuPS:sta lukemin 5-2. Ottelun hahmo oli Kevin Kauber, jonka käsialaa jopa neljä TPS-osumaa oli! Maalihanat Kauber avasi jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Maalinteossa onnistui TPS:sta Kauberin lisäksi myös Dardan Sadiku.

Voiton myötä TPS A nousi takaisin sarjakärkeen tilillään viisi voittoa ja vain yksi tappio. Myös A-junioreilla on luvassa seuraavaksi kova ottelu, kun ohjelmassa on Interin isännöimä paikalliskamppailu Impivaarassa maanantaina 18.6. klo 17.30. Naapuri on tällä hetkellä sarjassa kolmantena kahden pisteen päässä TPS:sta.

TPS A – KuPS 5-2 (3-1)
1′ Kevin Kauber (Sjöroos) 1-0
17′ Dardan Sadiku (Gabrielsson) 2-0
29′ Kolehmainen 2-1
34′ Kevin Kauber 3-1
52′ Kevin Kauber 4-1
80′ Kevin Kauber (Tulla M.) 5-1
82′ Kolehmainen 5-2

TPS:n avaus: Kai Nyroos, Lauri Tulla (74′ Tulla M.), Ville-Valtteri Starck, Atte Holmberg, Dardan Sadiku, Viljami Alho, Jonni Peräaho (62′ Ates), Riku Sjöroos, Lucas Gabrielsson, Kevin Kauber (85′ Uusitalo), Henri Forsström
Vaihdossa: Jere Uusitalo, Arsalan Azizi, Jami Virtanen, Valtteri Koski, Matias Tulla, Erol Ates

Kuva: Jukka Puputti