Yli sadan liigaottelun TPS-kasvatti Wilma Spets sopimukseen – tuo mukanaan kokemusta ja johtajuutta

Turun Palloseura on solminut pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Wilma Spetsin, 24, kanssa. Sopimuksen mahdollisti hänen kummiyrityksensä Spåtti.

Paluumuuttaja Spets on pelannut liigassa 135 ottelua, missä hän on viimeistellyt 15 maalia. Paraisilla hän on aloittanut jalkapallouransa ja siirtyi 12-vuotiaana Tepsiin. Viime kautena Spets kävi Italiassa pelaamassa, mutta monien syiden takia palasi takaisin Suomeen. Nyt TPS-kasvatti saapui hyvillä mielin mustavalkoiseen seuraan.

– Nyt on ollut vähän taukoa Turusta ja jalkapallosta. Taustat ja pelaajat ovat ottaneet hyvin vastaan. Tepsi on aina ollut perhe ja täällä on ollut aina yhtenäinen joukkue, silloin kun viimeksikin olin täällä, Spets kertoo.

Keskikenttäpelaaja on tehnyt liigassa 15 maalia ja tuo TPS:n nuoreen joukkueeseen mukanaan paljon kokemusta ja johtajuutta liigakentiltä.

– Odotan innolla, mitä tuleva kausi pitää sisällään. Tavoitteeni on päästä takaisin omalle tasolleni välivuoden jälkeen. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan pelejä ja saavuttamaan yhteisiä tavoitteita. Uskon, että pelit tulevat olemaan kovia, koska Naisten Ykkösen taso on noussut.  

TPS:n uutta päävalmentajaa Sami Lehtilää Spets luonnehtii motivoituneeksi.

– Nuorena valmentajana Sami tuo mukanaan uutta näkökulmaa pelaamiseen.

Sami Lehtilä on tyytyväinen, että Spets tuli joukkueeseen.

– Wilma on suorituskykyinen ja aktiivisella otteella varustettu keskikenttäpelaaja. Hän omaa hyvää näkemystä tiloista kentällä ja pelin kulusta. Wilma istuu todella hyvin profiililtaan meidän aktiiviseen pelitapaamme. Hän pääsee varmasti esille ja pelaamaan omilla vahvuuksillaan, Lehtilä kertoo.

Viime kaudella Italiasta lähteminen oli monisyinen. Tämän jälkeen nuori pelaaja ajatteli, että halusi pitää hieman taukoa jalkapallosta. Nyt hän odottaa innolla otteluja ja sitä, että he pääsevät kannattajien eteen näyttämään uudistuneen Tepsin.

– Se on hienoa, kun ihmiset tulevat katsomaan pelejä ja kannustamaan meitä. Siitä tulee itsellekin tärkeä olo, Spets kertoo.

Valokuva median käyttöön

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Pelaajaprofiili: Wilma Spets

  • syntymäpaikka ja aika: 15.8.1999 Parainen
  • pituus: 165 cm
  • pelipaikka: keskikenttä
  • vahvempi jalka: oikea
  • lempinimi: Spetsi
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024
  • seurahistoria: PIF, TPS, FC Honka, Sassari Torres

Lisää uutisia