Yläloppusarjasta kauden huipennus – Jaro ensimmäisenä Turkuun, päätöskierroksella Rovaniemelle

Ykkösen jännittävä yläloppusarja pärähtää käyntiin ensi viikonloppuna. Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut TPS pelaa kolme matsia kotona, kaksi vieraissa. Raitapaidat saavat kotiinsa Pohjanmaan kivikovan kaksikon, VPS:n ja FF Jaron, sekä Ekenäs IF:n. Palloseura reissaa IF Gnistanin kotiareenalle Helsinkiin sekä yläloppusarjan päätöskierroksella Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.

– Otteluohjelman rakenne oli aika hyvin tiedossa, jos sijoittuu runkosarjassa toiseksi. Sinsänsä ei tullut suuria yllätyksiä. Saatiin todella haastava avaus kotiin, kun Jaro tulee Kupittaalle. Jaro voitti viimeksi täällä, mutta me vuorostamme Pietarsaaressa. Nyt on tiedossa kolme peliä viikon sisään Kupittaalle, siinä on omat haasteensa, toivottavasti kenttä kestää, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson toivoo.

– Tarkempien pelipäivien ja aikojen kanssa on aina pientä säätöä, mutta saatiin ihan hyvät pelipäivät loppujen lopuksi. Se on hieno juttu, että saadaan VPS tänne perjantaina. Se on yleisön kannalta loistava päivä. Rovaniemen pelissä voi olla aika isot panokset, se voi olla jopa ratkaiseva peli, TPS-luotsi pohdiskelee.

TPS voitti kaikki yläloppusarjan joukkueet kertaalleen runkosarjassa, mutta ei toisaalta yhtäkään joukkueista kahta kertaa. TPS hävisi Jarolle Veritas Stadionilla 1-2, mutta kuittasi kotitappionsa puhtaalla 2-0-voitolla Pietarsaaressa. Gnistan ja TPS pyörittelivät maalittoman tasapelin Helsingin Oulunkylässä, mutta Turussa Tepsi oli suvereeni 3-0-luvuin. 

TPS kohtasi VPS:n kauden avausottelussa Turussa ja tuloksena oli 1-1-tasapelissä. Hietalahdesta TPS kairasi puolestaan 1-2-voiton. TPS ja EIF pelasivat Turussa 1-1-tasapelin, mutta Tammisaaresta Palloseura pääsi matkaan 1-2-voitto taskussa. TPS:n ja RoPS:n keskinäiset pelit päättyivät molemmat vierasvoittoihin. TPS voitti Lapissa 1-0 ja RoPS puolestaan Turussa 3-2. 

Ykkösen yläloppusarjan voittaja painaa suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022. Sarjan kakkonenkin pääsee karsimaan liigapaikasta Veikkausliigan haastajasarjan toiseksi viimeistä joukkuetta vastaan. 

TPS:n kausikortit ovat yläloppusarjan otteluissa voimassa normaaliin tapaan. Irtoliput tulevat myyntiin tiistaina 21. syyskuuta kello 10 Tiketissä.

TPS:n otteluohjelma Ykkösen yläloppusarjassa:

La 25.9. klo 15.00 TPS – FF Jaro
La 2.10. klo 16.00 Gnistan – TPS
Pe 8.10. klo 18.30 TPS – VPS
To 14.10. klo 18.30 TPS – EIF
La 23.10. klo 15.00 RoPS – TPS

Lisää uutisia