Yläkentällä päädyttiin tasapisteisiin

TPS kohtasi Ilveksen kotonaan Urheilupuiston Yläkentällä. Ennen ottelua koettiin koskettava hetki, kun TPS muisti lähes kolmen vuoden ajan päävalmentajana toiminutta Akusti Salosta. Salonen joutui jättämään tehtävänsä terveydellisistä syistä.

Ensimmäinen puoliaika sujui TPS-merkkisesti. Kotijoukkue oli alusta saakka hyökkäyssuuntaan aktiivinen ja vaarallinen. TPS pystyi rakentamaan useita vaarallisia maalipaikkoja. Muun muassa Jenni Rannuksen hyvä ja yllättävä laukaus osui Ilveksen maalivahti Meri Hämäläisen torjunnasta ylärimaan.

TPS sai kaivatun avausosuman noin puolen tunnin kohdalla, kun Laura Linnala antoi painetta Ilveksen puolustukselle. Helmi Perkauksen purkuyritys epäonnistui ja pallo tuli aktiivisesti koko puoliajan vetopaikkaa hakeneelle Linnalalle, joka ei erehtynyt, vaan laukoi pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Maali oli Linnalan uran ensimmäinen pääsarjatasolla.

– Viime kaudella Laura voitti Ykkösen maalikuninkuuden ja on löytänyt viimeisen kuukauden aikana täysin uuden vaihteen peliinsä, sanoi päävalmentaja Siiri Välimaa.

Vierasjoukkeellakin oli omat paikkansa avata maalitili, mutta Inkeri Niemi ja tolppa piti kotijoukkueen maalin koskemattomana. Anna Olmalan laukaus näytti jo menevän maaliin, mutta pallo osuikin tolppaan. Maalin syntyminen oli vain senteistä kiinni.

Toinen puoliaika alkoi TPS:n kannalta murheellisesti, sillä heti puoliajan alkuun Ilves onnistui tasoittamaan ottelun. Sofia Määttä pääsi puttaamaan pallon takatolpalta maaliin Tuuli Viinikan loistavasta tarjoilusta. Inkeri Niemellä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä torjumaan laukausta. Kotijoukkue sai hetkeä myöhemmin pallon vastustajan maaliin asti, mutta paitsioliputus pilasi TPS:n maalijuhlat.

Pitkään loukkaantuneena ollut Viivi Spets pelasi ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella, kun hän tuli vaihdosta kentälle.

– Viivi näyttää olevan normaali oma itsensä. Tuo kyllä meille paljon aggressiviisuutta peliin, kommentoi Välimaa suojattinsa otteita.

TPS haki ottelun loppuun hanakasti johtomaalia. Lopulta kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Netta Laasio tarjoili takatolpalle Nelly Lehtilälle, joka vei kotijoukkueen johtoon. Ottelun lisäajalla Ilves onnistui kuitenkin vielä tasoittamaan, kun Anna Olmala nosti pallon maaliltaan vastaan tulleen Inkeri Niemen yli ja pallo lipui maaliin. Ottelun lopusta ei draamaa puuttunut, sillä Saija Östlundin kaukolaukaus oli yllättää Meri Hämäläisen.

– Ensimmäinen puoliaka oli hyvä. Pelattiin juuri niin kuin haluttiin. Toisella puoliajalla alettiin valumaan ihan liikaa ja annettiin Ilveksen turhaan luoda painetta meidän päähän. Saatiin kuitenkin vielä hyvä viimeinen kymppi. Olisi ollut mahdollisuus voittoonkin. Täytyy kuitenkin muistaa, että meidän huonon hetken aikana Ilveksellä oli monta kertaa mahdollisuus tehdä maali, mutta tolpat pelastivat meidät niissä tilanteissa. Harmittaa, ettei saatu voittoa, sanoi Välimaa ottelun jälkeen.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:

TPS – Ilves 2–2 (1 – 0)
 

Ottelun maalit:

27 min 1–0 Laura Linnala
48 min 1–1 Sofia Määttä
88 min 2–1 Nelly Lehtilä
90+2 min 2–2 Anna Olmala


Varoitukset:

TPS
64 min Viivi Spets
90+5 min Selja Leiwo                   

Ilves


TPS:n kokoonpano:

30 Inkeri Niemi (MV) (C)
2 Selja Leiwo
6 Silja Jaatinen
15 Saana Kallio (61 min Viivi Spets)
16 Netta Laasio
18 Saija Östlund
19 Laura Linnala
20 Viivi Ollonqvist
22 Jenni Rannus (75 min Jenna Koivisto)
23 Netta Hanhimäki (75 min Eveliina Heinonen)
25 Nelly Lehtilä  (90+3 Heidi Leppämäki)

Erotuomari: Minka Vekkeli

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 296

Seuraava ottelu: La 29.7. klo 15.00 KuPS–TPS, Kuopio.

Ottelun kooste

Lisää uutisia