Ykkösliigacupin avausottelu päättyi Jaron voittoon

Turun Palloseura kohtasi tänään Ykkösliigacupin ensimmäisessä ottelussaan FF Jaron. Vaikka TPS on talven ensimmäisissä harjoituspeleissä jo kohdannut Veikkausliiga-joukkueet Gnistanin ja EIF:n, oli Palloseuralla tänään vastassaan toistaiseksi parhaiten omaa pelisuunnitelmaansa toteuttanut vastustaja. Niklas Vidjeskogin valmentama Jaro puolusti tiiviisti, piti TPS:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja osoitti terävyyttä omassa hyökkäyspelissään. Pöytäkirjaan kirjattiin lopulta pietarsaarelaisen vierasjoukkueen 3–0-voitto.

Päivän ottelun alku oli kotijoukkue TPS:ltä varsin rikkonainen. Mustavalkoisten rikkeet tuottivat jo ensimmäisen viiden minuutin aikana Jarolle kaksi maalipaikkaa vapaapotkujen muodossa. Rikkonainen alku näkyi myös tilastoissa, kun erotuomari Jesse Salo joutui ensimmäisen 20 minuutin aikana nostamaan kolme keltaista korttia TPS-pelaajille.

Kokonaisuudessaan TPS ei tänään onnistunut toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Kahdessa edellisessä harjoitusottelussaan Tepsi on pistänyt aggressiivisella prässipelillään vastustajan tuon tuosta tukalaan tilanteeseen ja saanut pallonriistojen kautta rakennettua maalipaikkoja. Tänään vierasjoukkue Jaron puolustus ei oikeastaan missään vaiheessa joutunut toden teolla ahtaalle. Pietarsaarelaisten maalivahti Emil Öhbergiltä ei vaadittu paraatipelastuksia nollapeliin, sillä vaarallisille maalipaikoille TPS ei juurikaan päässyt. Kertaalleen Palloseura onnistui hyvän syöttöketjun päätteeksi iskemään pallon vierasjoukkueen verkkoon, mutta tämä tilanne oli paitsio.

– Jaro oli tänään parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Meidän pitää pystyä selvästi parempaan kuin mitä tänään nähtiin. Pelin kuva oli aika pitkälti se, että Jaro puolusti tiiviisti omassa blokissaan, emmekä me löytäneet keinoja mennä siitä läpi. Hyökkäyspäässä Jaro pystyi olemaan vaarallisempi kuin me. Pyrimme muuttamaan asioita pelin aikana, mutta rehellisesti on sanottava, että emme onnistuneet missään vaiheessa kääntämään pelin kuvaa meidän eduksemme. Meidän hyvät hetkemme olivat tänään vähissä. Tässä vaiheessa harjoituskautta nämä ovat meille kuitenkin tärkeitä oppitunteja, ja ratkaisevaa on, miten me näihin reagoimme ja asiat käsittelemme, summasi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

TPS:n joukkue on talven aikana uudistunut paljon niin pelaajiston, valmennuksen kuin pelitavan osalta ja nyt eletään vielä vahvasti rakennusvaihetta. Iso muutos vaatii aikaa, paljon yhteisiä harjoitustunteja ja pelaajien toisiinsa tutustumista. Joukkueen yhteistä prosessia viedään eteenpäin askel kerrallaan, ja ensi viikolla Palloseura suuntaa Eerikkilän Urheiluopistolle leirijaksolle.

– Nyt meillä on ensi viikolla leiri Eerikkilässä ja sen päätteeksi perjantaina peli Viron pääsarjajoukkue JK Tallinna Kalevia vastaan. Kalevia vastaan saamme hyvän kansainvälisen pelin, jossa selkeä tavoite on lähteä parantamaan meidän peli-ilmettämme ja kokonaisvaltaista pelaamistamme. Eerikkilän-leiri tulee meille hyvään paikkaan, sillä joukkueessamme on ollut iso vaihtuvuus talven aikana. Nyt on hyvä päästä viettämään yhdessä enemmän aikaa sekä kentällä että sen ulkopuolella, sanoi Nuutinen.

TPS:n osalta Ykkösliigacup jatkuu kahden viikon kuluttua Seinäjoella. TPS kohtaa sunnuntaina 18.2. Ykkösliigacupin vierasottelussa SJK Akatemian.

Lopputulos:

TPS – FF Jaro 0–3 (0–1)

Ottelun maalit:

33 min 0–1 Joni Remesaho
82 min 0–2 Adam Vidjeskog
89 min 0–3 Benjamin Sandnäs

Varoitukset:

TPS
4 min Eino Iivari Pitkälä
16 min Oscar Häggström
19 min Elias Collin

FF Jaro
52 min Adam Vidjeskog
77 min Sami Sipola

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Atte Sihvonen (C)
Elias Collin
Baba Mensah (66 min Lasse Ikonen)
Eric Oteng (81 min Veeti Pohtio)
Joonas Lakkamäki
Umar Bala Muhammed
Eino-Iivari Pitkälä (66 min Aapo Boström)
Oscar Häggström (46 min Wataru Oguchi)
Niilo Saarikivi
Onni Helén

Erotuomari: Jesse Salo

Pelipaikka: Kupittaa 5, Turku

Seuraava ottelu: TPS – JK Tallinna Kalev, pe 9.2. klo 13.00, Eerikkilä-halli, Eerikkilän Urheiluopisto.

Kooste

Videomateriaali: Turun Sanomat

Lisää uutisia