Ykkösen ylemmän jatkosarjan ottelu: TPS – EIF 1-1 (0-0)

TPS – EIF 1-1 (0-0)

64. Rasmus Holma 1-0
80. André Österholm 1-1 (rp)
TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman (v) – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (69 min 9 Oskari Jakonen) – 45 Serge Atakayi (69 min 21 Elmo Heinonen)
Erotuomari: Mikko Leino
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Me olimme taas aika hermostuneita alussa, mutta erityisesti syöteltiin erittäin huonosti. Vastustajalta tuli vastaan pitkää ja kenttä oli todella liukas. Sitten kun saimme pelin haltuun, se oli täysin meidän pelimme. Meidän olisi pitänyt saada niistä paikoista myös toinen maali, koska on aina se tasoitusmahdollisuus yhden maalin johdossa. Voittoputkessa me teimme tällaisissa tilanteissa sellaisen määrän maaleja, että ei tarvinnut pohtia tällaisia. Nyt se huolellisuus ja pelaamisen laatu pitää kaivaa uudestaan esiin”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painotti. 

Arvio omasta joukkueesta: ”Me saimme kaksi isoa ottelua kotiin, mutta saimme niistä lopulta vaan pisteen. Silti koppiin ei tarvita nyt itsesääliä, vaan uskoa. Me emme voi syyttää tästä ketään muuta, vaan meidän pitää kantaa joukkueena yhdessä tästä vastuu ja valmistautua RoPS-peliin erittäin huolella.”

”Totta kai tämä tasapeli on iso pettymys. Se on pettymys meille kaikille. Silti peliä ei ole vielä menetetty. Meillä on kaikki mahdollisuudet edelleen, mutta meidän pitää löytää se huolellisuus pelaamiseemme”. 

”Tässä sarjassa on se 27 peliä, joten aikaa ja mahdollisuuksia on kyllä ollut. Lisäksi me tarvitsemme nyt myös hetken lepoa jalkapallosta. Pidämme viikonlopun vapaata ja aloitamme sen jälkeen valmistautumisen päätöskierroksen otteluun. Katsomme RoPS-ottelun jälkeen, missä olemme”, Johansson pohdiskeli.

Arvio vastustajasta: ”EIF tuli tähän peliin ilman paineita ja se tietysti näkyi. He aloittivat hyvin, mutta sitten me pääsimme peliin mukaan. Ensin sieltä tuli pelkkää pitkää ja toisella jaksolla meidän johtomaalimme jälkeen he lähtivät rohkeasti hyökkäämään riskillä, ja onnistuivat tasoittamaan. Kyllä meidän olisi pitänyt ottaa tänään kauden toinen voittomme EIF:stä”, Johansson manasi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Meni taisteluksi ja varsinkin tuo loppu oli aika sekava. Loppu oli sitten ihan päästä päähän Havaiji-palloa. Eihän tähän tulokseen voi kukaan olla tyytyväinen, varsinkin kun päästiin jo johtoon. Tiesin, että ei tule helppoa loppua johtomaalin jälkeen, mutta se peli pitäisi saada välillä myös rauhoitettua niin pallon kanssa, kuin ilman”.

”Lähdimme vähän liian helposti siihen mukaan, mitä EIF halusi. En nähnyt tarkkaa sitä kontaktia, mistä rankkari tuli. Sitten pallo pilkulle ja loppuun koetettiin vielä vähän riskilläkin saada sitä johtomaalia, mutta ei onnistuttu”.

”Ei tämä esimerkiksi kaksinkamppailuihin kaatunut, vaan olisi nimenomaan pitänyt saada sitä rauhallisuutta pelin”, TPS:n kapteeni Rasmus Holma pudotteli taistelun jälkeen.

Päivä osuma: Rasmus Holma teki paluu avaukseen ja survoi kulman jälkitilanteesta TPS:n johtomaalin ottelun 64. minuutilla. Palloseuran kulmaspesialisti Joakim Latonen antoi kulman Prigin kulmasta ja hänen antamansa pallo leijaili koko maalinedusruuhkan yli. TPS-kippari Holma osasi odottaa koko ryppään takimmaisena miehenä palloa ja niinpä hän nousi korkeimmalle, iski päätä väliin ja puski pelivälineen melko pienestä kulmasta maan kautta sisään. Siinä vaiheessa Palloseura oli vahvasti kiinni voitossa ja sarjan kärkipaikassa. Nyt VPS pääsee matkustamaan Helsinkiin lauantaina sarjan kärkipaikalta ja joukkue voi varmistaa nousunsa Veikkausliigaan jo lauantaina. RoPS on puolestaan nyt viisi pistettä TPS:n perässä kaksi ottelua ennen loppua.

Sydän Pelissä: Kasper Hämäläinen näytti pari kertaa nuoremmilleen mallia huikeasta pelinlukutaidostaan sekä fantastisesta tekniikastaan. Kappe ratkaisi edellisen EIF-ottelun Tammisaaressa kylmästi aivan ottelun lopussa. TPS lähti torstaina ottelun lopussa EIF:n säntäilyyn mukaan, eikä Kappe tai muukaan TPS saanut tällä kertaa todellista painetta EIF:n rankkarimaalin jälkeen. Joka tapauksessa Kappe taisteli tuttuun tapaan sydän pelissä vihoviimeiseen palloon asti

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=A2WRoO-M0W4

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia