Ykkösen ylemmän jatkosarjan ottelu: RoPS – TPS 1-0 (1-0)

RoPS – TPS 1-0 (1-0)

43. Simo Roiha 1-0

VPS nousi kauden päätteeksi suoraan Veikkausliigaan. RoPS kohtaa kaksiosaisessa liigakarsinnassa AC Oulun. TPS sijoittui Ykkösessä kolmannelle sijalle. 

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma (85 min 3 Juri Kinnunen) – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (78 min 17 Eliécer Espinosa) – 45 Serge Atakayi (78 min 21 Elmo Heinonen)

Erotuomari: Ville Nevalainen

Pelipaikka: Rovaniemen keskuskenttä

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Kauden ratkaisu:

”Se pitää selvittää, miksi oltiin niin huono joukkue kotona. Joukkueen rakentaminen jäi kokonaisuudessa aivan liian myöhäiseen ja se näkyi alkukauden pelaamisessa. Oltiin vielä kahdentoista kierroksen jälkeen sarjan häntäpäässä. Annettiin liian monta kierrosta tasoitusta, mutta noustiin silti mukaan uudestaan ja pelasimme siinä välissä erittäin hyvän jakson. 

Kauden ratkaisu kulminoitui tietysti näihin kolmeen viimeiseen peliin, joista saatiin vain piste. VPS-tappio oli todella kova kolaus, mutta korjausliike olisi pitänyt pystyä tekemään heti seuraavassa pelissä, eli EIF-pelissä. Käymme isossa kuvassa läpi koko kauden ja laajempi kuva kertoo sitten tarkemmin, missä asioissa annoimme tasoitusta muualle ja missä me suoraan epäonnistuimme.

Valmennus on tehnyt omat virheensä ja pelaajat kentällä eivät saaneet samanlaista tulosta ulos, kuin sen voittojakson aikana”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi. 

Arvio omasta joukkueesta:

”Sarjassa pelataan yhteensä 27 peliä ja se on kokonaisuus. Vaikka me tulimme joukkueen vahvistumisen jälkeen takaisin mukaan, olimme tehneet virheitä ja menettäneet liikaa pisteitä aikaisemmin. EIF-peli oli loppukauden huonoin pelimme. 

Syksyn voittoputken jälkeen emme enää nousseet uudelleen samalle tasolle. Siinä on varmasti henkisiäkin juttuja mukana. 

Vastustajat tulivat suoraviivaisesti meidän kimppuumme, emmekä pystyneet vastaamaan tarpeeksi hyvin, vaikka oma muoto piti ja prässi toimi ajoittain hyvin. Viimeisissä peleissä vastustajien nopeat kärkipelaajat olivat meille liikaa.

Meillä oli mahdollisuutemme loppuun asti, kauden päättyminen jo lauantaina on iso pettymys. Koko joukkueella oli todella tyhjä olo ja pelaajat saavat nyt etäisyyttä jalkapalloon. Joukkueessa oli loppuun asti taisteluhenkeä, mutta emme saaneet ihan kaikkea kentälle RoPS-pelissä.

Pelaaminen Ykkösessä näiden paineiden alla vaatii paljon. Kopissa oli paljon tunnetta hävityn pelin jälkeen. Tämä oli pelaajille todella kova paikka. Heillä on pelissä myös oma tulevaisuus pelaajana. Kun he ovat levänneet ja mennyt kausi on käsitelty lopullisesti, pitää seuran aloittaa valmistautuminen ensi kauteen”, Johansson pohdiskeli.

Arvio vastustajasta:

”RoPS voitettiin kerran ja hävittiin kaksi kertaa, eli RoPS ansaitsi voittamalla paikkansa liigakarsintoihin. Helppoa ei tule sielläkään olemaan kummallakaan joukkueella. Lauantain peli oli tyypillinen painepeli. Olosuhteet olivat jo talviset ja vaikeat. 

RoPS:n voittomaali syntyi tavalla, joka meillä oli ennakkoon tiedossa. RoPS pääsi ottelussa kaksi kertaa samanlaiseen vaaralliseen tilanteeseen. Tuli loistava keskitys kohti takatolppaa ja siellä oli pelaaja väijymässä. RoPS:n voittomaalissa pallo kiersi meidän puolustajan selän taakse ja vapaaksi jäänyt pelaaja pääsi puskemaan sisään. Tehtiin ratkaisevia virheitä näissä tappio-otteluissa,”, Johansson manasi.

TPS-pelaajan kommentti:

”Pettyneitä ollaan kaikki, totta kai. Oli todella vaikea kausi. Taisteltiin kuitenkin itsemme loppukaudeksi vielä hyviin asemiin, mutta näissä isoissa matseissa ei sitten enää pärjätty. Täytyy kollektiivisesti miettiä, mikä näissä meni vikaan. Ei oikein kukaan pystynyt nousemaan näissä isoimmissa peleissä esiin. Lähdettiin ihan eri tavoitteet mielessä tähän kauteen. Kolmas sija ei tyydytä, VPS ja RoPS pääsi ansaitusti edelle. Ei riittänyt oma tekeminen tällä kertaa”, TPS-kapteeni Rasmus Holma myönsi.

Päivä osuma:

Ei valitettavasti nähnyt päivänvaloa koskaan. Päivän osumaa ei edes olisi tarvinnut, jos Simo Roihan maali olisi jäänyt avausjakson lopulla tekemättä. TPS menetti jostain syystä otteensa hienon pitkän voittoputken jälkeen kauden kolmessa viimeisessä ottelussa. Ratkaisevin oli kenties VPS-tappio, joka suisti raitapaidat keulapaikalta takaisin haastajan asemiin. Siihen rooliin ei pystytty enää asettumaan ja niihin uusiin haasteisiin vastaamaan. Liigakarsijan paikka oli omissa jaloissa niin EIF- kuin RoPS-ottelussa, mutta tulosta ei enää tullut. Kun saa kolmesta viimeisestä ratkaisevasta ottelusta vain yhden pisteen, ei yleensä ansaitse sijoituksen suhteen tämän enempää.

Sydän Pelissä: 

Kaikki ne kymmenet TPS-kannattajat, jotka jaksoivat matkustaa oman joukkueensa tueksi Lappiin. Rovaniemen keskuskentällä oli arvoisensa tunnelma, mutta valitettavasti TPS ei pystynyt vastaamaan siihen tunnelmaan kunnolla kentän puolella. Myös kaikki TPS-pelaajat varmasti yrittivät lauantainakin kaikkensa, mutta se viimeinen voittamisen ja tappamisen meininki oli ehtinyt kadota VPS- ja EIF-otteluiden mukana.

Lisää uutisia