Ykkösen yläloppusarjan ottelu: TPS – FF Jaro 4-1 (2-0)

TPS – FF Jaro 4-1 (2-0)
13. Ilari Mettälä 1-0 (rp.)
19. Kasper Hämäläinen 2-0
55. Joakim Latonen 3-0
63. Albijon Muzaci 4-0
90. Jeremiah Streng 4-1 (rp.)

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen (67 min 2 Alim Moundi) – 22 Kasper Hämäläinen v (66 min 20 Jesper Karlsson) – 23 Joakim Latonen (82 min 17 Eliécer Espinosa) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (66 min 9 Oskari Jakonen) – 45 Serge Atakayi (45 min 21 Elmo Heinonen v+v)
Erotuomari: Peiman Simani
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Loistava peli, loistavia ratkaisuja, loistavia maaleja. Tämä oli ennemminkin 6-0-peli meille, kuin 4-1-peli. Joukkue ratkaisi pelin 20 minuutissa, viimeaikainen hieno vire sai jatkoa. Joukkue tekee töitä erittäin hyvällä moraalilla harjoituksissa ja otteluissa. Pelaamisessa on myös rohkeutta ja järkeä, mutta myös malttia. Sieltä nämä kaikki ratkaisut lopulta tulevat. Nyt pelataan vaan tuloksesta, tämä alku oli meiltä erittäin onnistunut”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistutti. 

Arvio omasta joukkueesta: ”Tiesin, että jos me saamme kesällä oikeanlaisia pelaajia joukkueeseen, peli lähtee kulkemaan. Olen tyytyväinen tänään oikeastaan kaikkeen muuhun paitsi Serge Atakayin loukkaantumiseen, Jaron kavennusmaaliin ja siihen [Elmo Heinosen] punaiseen korttiin. Sergen tilanne näytti pahalta, hän oli pitkään pelaamatta ja nyt pelannut paljon. Toivottavasti saamme hänet pian mukaan. Nostan Kappe Hämäläisen ja Jokke Latosen erikseen esiin. Molemmat tekivät myös jälleen maalin. Kapen mukaantulo joukkueeseen on ollut todella iso asia, hän tekee muista pelaajista ympärillään parempia. Jokke on pelannut koko kauden hyvin, mutta vielä paremmin, kun Kappe on tullut mukaan. Jokke oli jo viime vuonna loppukaudesta joukkueen parhaita pelaajia, kehitys on jatkunut erinomaisena. Joukkue oli täynnä muitakin onnistujia”, Johansson suitsutti.

Arvio vastustajasta: Jaron päävalmentaja Jimmy Wargh myönsi, että jos tämän hetken TPS:lle antaa 20 minuutissa kaksi maalia eteen, on pahassa pulassa. Wargh painotti, että Jaron olisi pitänyt saada 2-0-tilanteessa kavennus, jotta he olisivat pysyneet pelissä mukana.

”Jaro otti riskejä 2-0-maalin jälkeen ja myös toisella puoliajalla, se oli odotettavissa. Heillä ei ollut oikeastaan mitään muita vaihtoehtojakaan. Jaro on tämän päivän tuloksesta huolimatta erittäin hyvä ja kokenut joukkue. Uskon, että Jaro tulee olemaan aika vaikea pala aika monelle joukkueelle tässä jatkosarjassa”, Johansson arveli.

TPS-pelaajan kommentti: ”Oli hyvä peli, aloitettiin taas todella hyvin. Olisi tänään voinut olla isommatkin lukemat, olisimme voineet tehdä vaikka kahdeksan maalia, paikkoja kyllä oli. On tosi hyvä fiilis jatkaa tästä eteenpäin, takana on nyt kolmetoista peliä ja yksitoista voittoa. Nyt koko joukkueella on hyvä draivi päällä, ei muuta kuin jatketaan näin eteenpäin”, kovassa iskussa oleva Joakim Latonen pudotteli.

Päivä osuma: On ihan makuasia oliko päivän osuma (Ilari) Mettälän kylmän viileä pilkku, Hämäläisen äärimmäisen fiksu pusku, Latosen armoton tykitys vai (Albijon) Muzacin oivallus. Valitaan kuitenkin Joken pyssy, joka oli aivan maaginen yksilösuoritus. Samalla paukahti kymmenen maalin rajan rikki. Jokke kamppailee vähän kuin sivutuotteena ihan tosissaan myös Ykkösen maalikuninkaan tittelistä. Latosen osuma sai alkunsa, kun Jaron Tyler Reid viskasi rajaheiton ja Albijon Muzaci voitti sen jälkeen taistelupallon Elmo Heinoselle, joka jatkoi pelivälineen Latoselle. Hän otti pari askelta eteenpäin ja ampui 25 metristä armottoman pommin maalin oikeaan takakulmaan.

”Kun osuu, niin osuu. Päätin vaan ladata. Kun osuu hyvin, sehän voi lähteä mihin vaan”, Latonen hymyili pelin jälkeen. TPS:n viimeisen neljän pelin saldo on murhaava; 14 tehtyä maalia. Ensin kahdessa peräkkäisessä ottelussa syntyi kolme maalia, ja nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä tullut jo neljä maalia. Ensi kerralla sitten viisi? Kun ottelun lopussa Oskari Jakonen passasi hienosti luukulle Eliécer Espinosalle, olisi ollut todella upeaa, jos verkot olisivat pöllyneet.

Sydän Pelissä: Albijon Muzaci juoksi ja raatoi, mutta teki samalla myös upeita ratkaisuja kentällä. Hienoakin hienompi iltapäiväpuhde kruunattiin jäätävällä 4-0-osumalla. Latonen pyöritti palloa keskellä ja syötti Juhani Pikkaraiselle, joka tarjoili aivan loistavan pallon linjojen taakse. Muzaci sai sopivasti päätä väliin ja pallon painui neljännen kerran Jaron nuottaan. Muzacin pusku oli juuri sopivan korkuinen ja Jaro-veskari Thomas Olsen joutui haromaan tyhjää. Muzaci on ollut viime aikoina aivan hurjassa iskussa. Hän, kuten muukin joukkue, vaelteli alkukaudesta varjojen mailla, mutta nyt itseluottamus ja tekemisen laatu on tapissa. Kaiken lisäksi Albi tappeli tänään loppuun asti jokaisesta pallosta – sydän pelissä.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=P9Hd3dRAQIw

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia