Ykkösen yläloppusarjan ottelu: IF Gnistan – TPS 1-2 (0-1)

IF Gnistan – TPS 1-2 (0-1)
9. Joakim Latonen 0-1
53. Ilari Mettälä 0-2 (rp)
83. Omar Jama 1-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga (v) – 8 Kalle Taimi (v) – 6 Atte Sihvonen (68 min 20 Jesper Karlsson) – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen (75 min 2 Alim Moundi) – 16 Albijon Muzaci (v) – 24 Ilari Mettälä – 9 Oskari Jakonen (86 min 35 Joonas Sundman)
Erotuomari: Toni Pohjoismäki
Pelipaikka: MustaPekka Areena, Helsinki

Ottelun ratkaisu: ”Meillä oli tämän pelin 5-6 parasta maalipaikkaa. Meillä oli myös paikat iskeä se kolmas ja ratkaiseva maali, mutta ei saatu tällä kertaa sitä tehtyä. Peli oli ihan täysin meidän kontrollissamme ennen sitä Gnistanin kavennusmaalia. Kaksi tehtyä maalia riitti, ottelun loppu ei ollut tällä kertaa ainakaan tylsä, hienoa että saatiin pidettyä johtoasema. Painotan edelleen sitä, että näissä peleissä se tulos on lopulta ainoa olennainen asia. Loppukauden pelien psykologinen asetelma on haastava. Osa taistelee noususta ja osa pelaa vapautuneesti ja vähän riskilläkin. Koko meidän joukkueellemme oli todella tärkeää, että meidän kannattajamme lähtivät niin isolla joukolla Helsinkiin mukana. Todella iso kiitos kaikille”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson hehkutti. 

Arvio omasta joukkueesta: ”Joukkue osaa voittaa, pelaajat tietävät, mitä voittojen eteen pitää tehdä. Meidän täytyy pysyä edelleen todella nöyränä ja jatkaa työntekoa. Pelin loppu meni todella hankalaksi, mutta saatiin taas se tulos. Vaihdot ehkä vähän sekoittivat, mutta Aten (Sihvonen) ja Kapen (Hämäläinen) varoitustilin kanssa piti olla nyt tarkkana. Kappe ei pystynyt treenaamaan kunnolla viikolla, sekin vaikutti. Gnistanin maalissa me puolustimme todella löysästi. Pitää erikseen mainita, että (Juhani) Pikkarainen puolusti erinomaisesti, voitti kaikki pääpallot, varsinkin erikoistilanteiden pallot. Nyt taas vähän harjoitellaan, levätään ja mennään kohti seuraavaa peliä. Siitä perjantain VPS-ottelusta tulee todella iso peli”, Johansson tietää.

Arvio vastustajasta: ”Gnistan on tosi hankala joukkue, varsinkin kotikentällään. Kenttä on todella ilkeä ja haastava, siinä on erittäin paljon rouhetta. Se on erittäin vaativa pinta pelata. Gnistan veti välillä kuusi miestä ylös, he halusivat, että prässäämme ylempää ja aggressiivisesti. Gnistanilla ei ole enää mitään hävittävää, he pelaavat riskillä ja suoraviivaisesti”, Johansson totesi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Jännäksi meni, vähän turhaan. Se oli ihan turha se kavennusmaali. Gnistan pelasi hyvin, paljon paremmin kuin silloin Veritas Stadionilla. Kenttä oli mitä oli, siinä on vaikeaa pelata futista. Vaikea peli, onneksi klaarattiin, oltaisi voitu tappaa peli jo aikaisemmin. Olisi itsekin voinut tehdä sen kolmannen maalin. Melkein kaikissa matseissa on ollut ristitaskuissa tilaa, tykkään ottaa palloja ja on kivaa, kun saa tatsin ja kun jalka on kuumana, niin vetoja vaan. Hyvä tuossa on pelata, kun Atte puolustaa ja riistää, ja on pallon kanssa semivarma, Kappe tekee paljon duunia ylös ja alas, peruspelaamisen taso on todella korkealla”, joukkueensa avausmaalin tykittänyt Joakim Latonen kiitteli pelikavereitaan.

Päivä osuma: Joakim Latonen on iskenyt tällä kaudella jo yksitoista osumaa. Kaiken kukkuraksi maalit ovat erittäin hienoa katsottavaa. Gnistan-peli ei ollut poikkeus. Latonen ampui lauantain avausmaalin 9. minuutin kohdalla. Ilari Mettälä pyöritti palloa oikeassa laidassa ja syötti pelivälineen rankkarialueen takana päivystäneelle Latoselle. Maaliahne TPS-hyökkääjä nappasi pallon vasurilla haltuunsa, teki pienen liikkeen sen kanssa ja pamautti sen jälkeen pallon oikealla jalallaan aivan maalin vasempaan alakulmaan. Kerta kaikkiaan hieno yksilösuoritus ja upea lopputulos Jokelta!

Sydän Pelissä: Maalivahti Jere Koponen ja TPS ovat päästäneet selvästi vähiten maaleja Ykkösessä, yhteensä vain 20 osumaa. Koposella on silti varsin epäkiitollinen tehtävä, sillä TPS hallitsee yleensä pelien kenttätapahtumia. TPS:n luottomaalivahti joutuukin väillä seisomaan pitkiäkin aikoja tolppien välissä, ilman varsinaisia torjuntatöitä. Silti hänen pitää olla aina skarppina ja valmiina, kun vastustaja niitä hyökkäyksiään aika harvakseltaan yleensä tekee. Koposen työmoraali on kuitenkin aina absoluuttista huipputasoa, hänen keskittymisensä ei herpaannu ja hän hoitaa työnsä moitteettomasti. Tänään Gnistania vastaan koko TPS:n joukkue sai hikoilla ottelun loppuminuutit ihan tosissaan, mutta puolustus kesti Koposen johdolla loppuun asti. Jere Koponen torjui jälleen kerran kolme pistettä sydän pelissä. 

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=jr_C_L28uyM

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia