Ykkösen viime kauden maalipörssin kakkonen Antti Ulmanen Tepsiin

Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura vahvistuu hyökkääjä Antti Ulmasella. Ulmanen, 24, on allekirjoittanut seuran kanssa 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Ulmasella on takanaan uransa paras kausi, kun hän viimeisteli viime kaudella 13 osumaa Ykkösessä pelanneelle HIFK:lle. Ulmanen oli viime kaudella Ykkösen toiseksi paras maalintekijä. Kaikkiaan hän on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 122 ottelua ja tehnyt niissä 30 maalia.

– Antti on laadukas hyökkääjä, joka on todistanut tasonsa tällä sarjatasolla. Hän on taitava viimeistelijä ja hyvä boksipelaaja, luonnehtii TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Alkuvuoden Ulmanen pelasi Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Tilikratis Lefkadan riveissä. Joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, joten Ulmasen kausi Kreikassa päättyi maaliskuussa. Ulmanen saapui viime viikolla TPS:n testiin ja pelasi harjoitusottelussa FC Jazzia vastaan.

– Kreikan-reissu oli aikamoinen kokemus, josta voisi kyllä ihan kirjan kirjoittaa. En kuitenkaan kadu sitä, että lähdin sinne pelaamaan. Nyt on kiva tulla Turkuun ja Tepsiin, Ulmanen kertoo.

– Odotan tosi mielenkiinnolla tulevaa Ykkösliigan kautta. Meillä on joukkueessa paljon nuoria, läpimurtoa janoavia pelaajia sekä valmennustiimi täynnä innokkaita osaajia. Näen, että meillä on joukkueen kanssa tosi potentiaalinen projekti käynnistymässä, Ulmanen arvioi.

Ulmasen uratarina kertoo hänen päämäärätietoisesta asenteestaan. Lupaava juniori teki aikanaan hyvää tulosta B- ja A-juniorien SM-sarjoissa, ja pääsi edustamaan Suomea nuorten maajoukkueissa. Murtautuminen aikuisten ammattilaistasolle tuloksentekorooliin oli kuitenkin pidempi prosessi. Kahdella viime kaudella Ulmanen on tehnyt yhteensä 21 maalia Ykkösessä.

– Antti on kulkenut vähän pidemmän polun hyvästä junioripelaajasta tänne aikuisten ammattilaispeleihin. Raivannut työllä tiensä tämän sarjatason huippupelaajaksi. Se kertoo hänestä paljon hyvää – hän on päämäärätietoinen kaveri, joka haluaa edelleen kehittyä pelaajana, päävalmentaja Nuutinen näkee.

– Minulla on alla uran paras kausi, ja siitä pyrin vielä parantamaan nyt tulevalla kaudella, Ulmanen sanoo.

TPS aloittaa kauden tulevana lauantaina kotiottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 16.00. Ulmasen sopimuksen myötä Tepsin joukkue on valmis uuteen jalkapallokauteen.

– Meillä on kasassa tosi nälkäinen joukkue, jossa on hyvä kilpailutilanne peliajasta. Joukkueemme on hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja pelivuosien tuomaa kokemusta. Kaikki pelaajamme eivät välttämättä ole vielä suurelle yleisölle tuttuja, mutta uskon, että kauden edetessä moni pelaaja tekee peliotteillaan itsensä tunnetuksi. Uskon, että useamman pelaajan kohdalla tulossa on läpimurtokausi, päävalmentaja Nuutinen summaa.

Osta nyt ennakkoon edullisemmin liput lauantain kotiavaukseen ja tule katsomaan uudistunutta Tepsiä! Klikkaa tästä Tiketin lippukauppaan.

Valokuva median käyttöön

Pelaajaprofiili: Antti Ulmanen

  • syntymäaika: 17.5.1999
  • syntymäpaikka: Helsinki
  • pituus: 188 cm
  • pelipaikka: hyökkääjä
  • vahvempi jalka: oikea
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024+1
  • aiemmat seurat: HJK, HJK Klubi 04, HIFK, EIF, MP, JäPS, Tilikratis Lefkada (Kreikka)

Pelaajaesittely: Antti Ulmanen

Lisää uutisia

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};