Ykkösen runkosarjakausi päättyy Mikkelin Urheilupuistossa

Miesten Ykkösen runkosarjakausi 2023 on viimeistä kierrosta vaille paketissa. Runkosarjan päätöskierroksella TPS matkaa Mikkeliin MP:n vieraaksi. Ottelu alkaa Mikkelin Urheilupuistossa lauantaina 2.9. kello 16.00.

Edellisellä kierroksella TPS kohtasi kotonaan Helsingin IFK:n. Runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi mustavalkoisiin voitonjuhliin, kun Tepsi nappasi 2–0-voiton Samba Bengan ja Kasper Hämäläisen maaleilla.

– Viime peli oli meiltä erinomainen esitys. Kun pidimme nollan omissa ja onnistuin vielä itse tekemään maalin, niin fiilis on totta kai tosi hyvä, sanoo TPS-toppari Benga.

 – Meillä on joukkueessa hyvä itseluottamus. Oli tosi tärkeää voittaa HIFK. Palasimme voittojen tielle tappiollisen KäPa-pelin jälkeen. Näytimme, että täällä ollaan edelleen ja olemme iskukykyisiä, Benja jatkaa.

Benga liittyi TPS:n joukkueen mukaan toukokuussa, päästyään passiongelmien jälkeen palaamaan Suomeen kotimaastaan Senegalista. Paluunsa jälkeen Benga on pelannut täydet minuutit TPS:n jokaisessa ottelussa ja ollut mustavalkoisten puolustuksen johtohahmo. TPS:n käyttämässä kolmen topparin systeemissä Benga on ollut johtava keskimmäinen keskuspuolustaja.

– Omalta osaltani kausi on mennyt hyvin. Minä ja joukkue olemme tottuneet nyt tähän pelisysteemiin, ja se on tuottanut meille tuloksia. Koen, että siinä puolustuksen keskustassa on ollut aika helppo pelata, sillä ympärillä on hyviä pelaajia – niin yläpuolella keskikentällä, puolustajina vieressä kuin alapuolella maalilla.

Bengalla on menossa jo kolmas kausi Tepsissä. Senegalilaisen puheesta välittyy, että hän todella viihtyy Turussa ja TPS:ssä.

– Vuodet vierivät nopeasti, kolmas kausi on tosiaan jo menossa täällä. Olen tosi iloinen siitä, että saan pelata jalkapalloa ammatikseni juuri Turussa ja TPS:ssä. Tunnen olevani kotona täällä. Ihmiset täällä tekevät minut onnelliseksi – joukkuekaverit, taustajoukot, kannattajat, ihan kaikki.

Ennen päätöskierrosta MP ja TPS ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kolmantena ja neljäntenä. Lauantaina TPS:llä on mahdollisuus voitolla kutistaa mikkeliläisten etumatka yhteen pisteeseen.

– Kausi lähti joukkueeltamme heikosti liikkeelle, mutta meillä on ollut ihan hyvä kauden toinen puolikas. Nyt olemme pisteessä, jossa jäljellä on käytännössä finaalipelejä. Meidän pitää uskoa itseemme ja luottaa omaan peliimme. Olemme jo kohdanneet kaikki ylemmän loppusarjan vastustajajoukkueet ja MP:tä lukuun ottamatta myös kaikkia vastaan pystyneet voiton ottamaan. Meillä on vahva joukkue ja kaikkemme teemme nousu-unelman eteen, Benga sanoo.

Oman elementtinsä lauantain peliin tuo Mikkelin Urheilupuiston luonnonnurmi. TPS on ollut todella vahvassa vireessä Veritas Stadionin uudella tekonurmella, jossa joukkue on napannut yhdeksästä pelistä kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin. Lauantaina homma on kuitenkin kiinni enemmän henkisestä lujuudesta kuin pelialustasta, tietää Benga.

– Kyllä näissä ratkaisupeleissä homma on niin sanotusti päästä kiinni. Olen luottavainen sen suhteen, meidän ryhmämme on motivoitunut ja täynnä taistelutahtoa. Varmasti edessä on kova matsi, mutta me olemme valmiita siihen.

La 2.9. klo 16.00 MP–TPS, Mikkelin Urheilupuisto.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Valokuva: Teemu Saarinen

Lisää uutisia