Ykkösen paras puolustaja Samba Benga solmi kauden 2023 kattavan sopimuksen Tepsin kanssa

Turun Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen keskuspuolustaja Samba Bengan, 26, kanssa. Senegalilaistopparin sopimus kattaa kauden 2023.

Benga aloittaa nyt kolmannen kautensa TPS-paidassa. Kahdella edellisellä sesongilla Bengalla on ollut iso rooli Ykkösessä vähiten maaleja päästäneen turkulaisjoukkueen takalinjoilla. Viime kaudella Benga pelasi Tepsin riveissä yhtä vaille kaikissa Ykkösen otteluissa. Kauden päätteeksi hänet valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi. Omat joukkuekaverit puolestaan valitsivat hänet TPS:n vuoden parhaaksi pelaajaksi.

– Olen iloinen, että peliurani jatkuu Turussa ja TPS:ssä. Tunnen olevani kotona täällä. Olen innoissani tästä kaudesta ja toivon, että pärjäämme mahdollisimman hyvin ja nousemme Veikkausliigaan, Benga sanoo.

192-senttinen Benga tunnetaan erittäin urheilullisena pelaajana ja pidettynä joukkuekaverina. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan senegalilainen tuo hyvän lisän sekä pelikentälle että pukukoppiin.

– Ihmisenä Samba on erittäin sosiaalinen ja pidetty tyyppi, joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä. Pelaajana hän on isokokoinen, nopea ja hyvä kaksinkamppailija, jonka vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa, Laurikainen luonnehtii.

Benga suuntasi viime kauden jälkeen takaisin kotimaahansa, mutta joulukuussa alkaneesta reissusta tuli suunniteltua pidempi, sillä pelaajan passi hävisi. Byrokratian pyörät pyörivät Senegalissa hitaasti, ja tarvittavien lupa-asioiden hoitamisessa kesti pitkään.

– Samba oli viime kauden päätyttyä yksi niistä pelaajista, jotka halusimme ehdottomasti pitää joukkueessamme. Pitkään on tämän asian kanssa töitä tehty, ja olen erittäin tyytyväinen, että saatiin nyt vihdoin homma maaliin. Meillä on nyt Samban sopimuksen myötä joukkueessa aika hyvä määrä toppareita, mikä antaa meille erilaisia taktisia vaihtoehtoja, Laurikainen sanoo.

TPS:n kausikortilla näet Tepsin kotiottelut miesten Ykkösessä ja Kansallisessa Liigassa sekä TPS Akatemian kotipelit miesten Kolmosessa. Osta kausikorttisi Tiketistä!

Valokuva median käyttöön

Katso Samba Bengan tuore videohaastattelu alta tai klikkaa tästä TPS TV:hen katsomaan video.

Lisää uutisia