Ykkösen paras maalivahti jatkaa TPS:ssä – Jere Koponen jatkosopimukseen

TPS on kiinnittänyt viime vuosien ykkösmaalivahtinsa Jere Koposen riveihinsä kaksivuotisella jatkosopimuksella. Kesken kauden 2019 TPS:ään saapunut Koponen pelasi Seuran jokaisen liigaottelun vuosina 2020–21. Viime kauden jälkeen hänet valittiin Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi. TPS päästi sarjassa vähiten maaleja ja 29-vuotias Koponen pelasi Ykkösen maalivahdeista eniten nollapelejä.

– Viime kausi oli tietenkin pettymys, kun emme yltäneet tavoiteltuun liiganousuun. Nyt lähdetään intoa täynnä uuteen yritykseen, joka samalla on Seuralle iso juhlavuosi. Kaksivuotinen sopimus on minulle samalla eräänlainen henkilökohtainen projekti. Ehdoton tavoite on, että tänä vuonna nostamme TPS:n sinne minne se kuuluu, jolloin itsellänikin olisi jälkimmäisellä sopimuskaudella mahdollisuus päästä pelaamaan liigaa. Tavoitteeni ovat edelleen mahdollisimman korkealla, Koponen paaluttaa.

– Viime kauden jälkeen ulkomaat houkuttelivat ja ilmassa oli joitakin vaihtoehtoja. TPS:n tarjoama kaksivuotinen sopimus oli kuitenkin sellainen kokonaisuus, johon oli hyvä tarttua. Tämä antaa tervetullutta jatkuvuutta minullekin.

– Samalla haluan kiittää TPS:ää siitä luottamuksesta, jota olen viime vuosina saanut ja sain myös nyt, kun minulle tarjottiin kaksivuotista sopimusta. Teen parhaani ollakseni sen luottamuksen arvoinen ja pyrin omalla panoksellani myös auttamaan muita pelaajia eteenpäin, Koponen korostaa.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson on enemmän kuin mielissään luottotorjujansa jatkosopimuksesta.

– On hienoa, että saamme jatkossakin nauttia Ykkösen parhaan maalivahdin palveluksista. Jere on kokenut veskari ja tärkeä pelaaja meille pukukopissakin. Hän on siinä iässä, että mietti ymmärrettävästi myös muita asioita viime kauden jälkeen, mutta olen todella iloinen, että saamme pitää hänet riveissämme, Johansson tiivistää.

Koponen on TPS:n ensimmäinen sopimusmaalivahti kaudelle 2022. Lisäksi Seuralla on sopimus 14 kenttäpelaajan kanssa. Päävalmentaja Johansson kokee joukkueen rakentamisen etenevän hyvin.

– En halua verrata liikaa vuoden takaiseen tilanteeseen, mutta nyt tilanne on paljon parempi. Meillä on ehjä treeniryhmä, jonka kanssa voimme lähteä luottavaisena kauteen heti tammikuusta alkaen ja tiedämme, että se ryhmä on kasassa myös kesällä, Johansson toteaa.

– Tietenkin tarvitsemme ja haluamme edelleen lisää pelaajia, mutta nyt koossa on jo hyvä perusrunko. Siksi meillä ei ole pakonomaista tarvetta kiirehtiä lisävahvistusten suhteen, vaan voimme tutustua potentiaalisiin vahvistuksiin rauhassa, Johansson korostaa.

Lisää uutisia