TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma (66 min 15 Samba Benga) – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen (v) – 22 Kasper Hämäläinen – 23 Joakim Latonen (79 min 9 Oskari Jakonen) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (79 min 21 Elmo Heinonen) – 45 Serge Atakayi (65 min 20 Jesper Karlsson)

Erotuomari: Mohammad Al-Emara

Pelipaikka: Hietalahden jalkapallostadion, Vaasa

Ottelun ratkaisu:
”Se oli hieno voitto tärkeästä pelistä, tämän päivän ensimmäiset 25 minuuttia oli koko kauden parasta peliä. Pitää huomioida, että vastustaja on sarjan parhaita joukkueita, eikä ollut hävinnyt kotonaan kertaakaan. Kolme pinnaa Vaasasta on kova suoritus. Juri Kinnusen komea maali kruunasi sen vahvan alun, mutta päästimme turhaan VPS:n tasoihin.

Toisen puoliajan alun maali tuli erinomaiseen paikkaan ja se riitti lopulta voittoon. Meillä oli paljon kulmia, maalitilanteita, hyviä juoksuja ja kokonaisuudessa kentällä erittäin hyvä kontrolli, joka lopulta ratkaisi pisteet meille”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kertaili tyytyväisenä voittoisan VPS-pelin jälkeen.

Arvio omasta joukkueesta:
”Joukkue kontrolloi peliä erittäin hyvin ja jaksoi taas uskoa voittoon. Se on tiedetty, että Juhani Pikkarainen on hyvä pallollisena, mutta nyt hän pelasi kauden ehdottomasti parhaan pelinsä, johti meidän takalinjojamme ja vei kaikki pääpallot.  VPS:n ulosajo ei vaikuttanut silloin, kun VPS löi pitkää palloa. Ylivoima näkyi kunnolla vastahyökkäyksissä.

Myös Samba Benga tuli puolustukseen pahaan paikkaan, mutta hän pärjäsi hyvin ja voitti myös pääpalloja. Kun me pelasimme pidempiä hyökkäyksiä, kontrolloimme hyvin peliä. Tämän pelin olisi voinut ratkaista jo aikaisemmin”, Johansson näki.

Arvio vastustajasta:
”VPS on suoraviivainen joukkue, jolla on todella fyysiset kärjet. Heitä vastaan on todella vaikea puolustaa. Kun tulee pitkää, kakkospallojen voittaminen on ihan avainasemassa. Uskoimme, että VPS:n wing-backit prässäävät ylhäältä, mutta VPS pelasi varovaisemmin ja puolusti alhaalta. Monet joukkueet pelaavat eri lailla meitä vastaan kuin yleensä. Niin VPS:kin nyt teki. Meidän maalin jälkeen VPS tuli vähän aktiivisemmin”, Johansson myönsi.

TPS-pelaajan kommentti:
”Olen erittäin tyytyväinen voittoon, tämä oli iso matsi meille. Me aloitimme tosi vahvasti, ensimmäiset 20-25 minuuttia. Luotiin paljon paikkoja ja tehtiin se maali. Vähän lopetettiin pelaaminen siihen ensimmäisen puoliajan loppupuolelle, VPS pääsi tekemään siinä sen tasoitusmaalinsa. Pelattiin se erikoistilanne huonosti.

Toisella puoliajalla jatkettiin taas hyvin. Vepsu laittoi lopussa pitkää palloa ja sai vähän painetta. Hoidettiin kauttaaltaan koko matsi kuitenkin hyvin. Ei ollut suurempaa hätää. Olisi pitänyt vielä iskeä ylivoimalla ja tappaa se peli siihen. Meidän pelimme soljuu nyt ihan hyvin, kaksi 1-2-vierasvoittoa peräkkäin, kaksi solidia voittoa, päästään hyvistä asemista ylempään loppusarjaan”, TPS:n keskikentän rouhija Atte Sihvonen summasi.

Päivän osuma:
Juri Kinnunen teki jo tämän kauden toisen unelmaosumansa suoraan vapaapotkusta. Se ensimmäinenhän syntyi EIF-pelissä Kupittaalla. Joakim Latonen ampui vartin pelin jälkeen pallon rankkarialueen rajalla suoraan Kareem Mosesin käteen ja seurauksena oli vapaapotku. Pallon taakse siis asettui erikoistilanteiden erikoismies, Juri Kinnunen. TPS:n laitapuolustaja asetteli palloa huolella ja keskittyi pitkään vetoonsa. No, sehän kannatti. Kinnusen upea veto nousi köykäisesti muurin yli sekä ohi ja painui aivan maalin oikeaan yläpesään.

Sydän Pelissä:
Kasper Hämäläinen oli viimeksi Tammisaaren illan tehomies, tänään hän painoi Vaasassa nurkumatta täydet minuutit logon eteen. Hämäläinen pääsi muutaman kerran laukomaan, mutta ennen kaikkea hän juoksi ja peitti vastustajan syöttölinjoja uhrautuvasti joukkueen puolesta.

Hämäläinen on hyökkäyspään tehojensa ja taitojensa lisäksi myös armoton työmies, joka taisteli jälleen sydän pelissä alusta loppuun asti. TPS pelasi Vaasassa kauden toistaiseksi tärkeimmän pelinsä ja Hämäläinen näytti mallia nuoremmilleen, miten niitä tärkeitä pinnoja raavitaan selkä seinää vasten.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.