Ykkösen ottelu: TPS – RoPS 2-3 (0-2)

TPS – RoPS 2-3 (0-2)
28′ Simo Roiha 0-1
35′ Vertti Hänninen 0-2 (rp)
51′ Hänninen 0-3
71′ Joakim Latonen 1-3
90′ Kasper Hämäläinen 2-3

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 2 Alim Moundi (65 min 16 Albijon Muzaci) – 22 Kasper Hämäläinen – 23 Joakim Latonen – 24 Ilari Mettälä – 21 Elmo Heinonen (52 min 45 Serge Atakayi)
Erotuomari: Jani Laaksonen
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu:
”Ottelun alku meni ihan hyvin, mutta ei saatu tehty sitä avausmaalia. Sen jälkeen RoPS teki nopeassa tahdissa ja kovalla prosentilla kolme maalia. Ensimmäinen maali tuli huonon syötön jälkeen, ei prässätty sen jälkeen kunnolla, siihen päälle hyvä keskitys ja pusku. Mentiin sen jälkeen muutenkin RoPS:n suoraviivaiseen peliin mukaan, eikä pystytty vastaamaan siihen. Toista maalia edelsi paitsio, mutta sille ei enää voi mitään. Sitten puolustettiin sisäänpäin ja siinä on aina omat vaaransa. Tauolla oli fiilis, että saadaan peli vielä kuntoon, mutta RoPS:n kolmas maali tuli pahasta pallonmenetyksestä. Vertti Hänninen pääsi liian helposti boksiin ja ampui unelmavedon sisään. Vaikka päästiin toisen puoliajan lopussa peliin mukaan ja tehtiin kaksi maalia, kantoivat RoPS:n maalit loppuun asti”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson manasi.

Arvio omasta joukkueesta:
”Puolustettiin se 20 minuutin jakso, kun RoPS teki kaikki maalinsa, todella huonosti. Totta kai joukkue osoitti luonnetta nousemalla tappelemaan vielä pisteistä lopussa. Meillä oli 15 kulmaa ja kova paine, mutta tehtiin vain kaksi maalia. Sääli kuitenkin, että se toinen maali tuli vaan liian myöhään. Serge (Atakayi) ja Albi (Albijon Muzaci) tulivat hyvin vaihdosta sisään. Pojat ovat tehneet viime aikoina tulosta, mutta ensimmäiset 50 minuuttia oli liian huono. Me emme käyttäneet tällä kertaa kunnolla koko kentän leveyttä. On sinänsä ihan turha selittää, omista virheistä ne RoPS:n maalit syntyivät. Nyt pitää heti kaivaa se positiivinen henki takaisin, meillä on kaksi tärkeää peliä tulossa”, Johansson muistutti.

Arvio vastustajasta:
”RoPS on vaarallinen, eikä se ole turhaan sarjan kärjessä. RoPS yllätti kuitenkin meidät pitkillä palloilla ja suoraviivaisella pelillään. Me olemme yleensä hoitaneet korkeat pallot hyvin. RoPS puolusti onnistuneesti välillä todella matalalla blokilla ja he olivat murhaavan tehokkaita”, Johansson harmitteli.

TPS-pelaajan kommentti:
”Ihan alku oli meiltä hyvä, sen jälkeen vähän keskittyminen herpaantui. RoPS pääsi kaksi kertaa rokottamaan, vaikka meillä oli peli ihan hallussa. Näytettiin toisella puoliajalla, että ei ainakaan luovutettu, vaikka RoPS sai sen kolmannen maalin vielä toisen puoliajan alkuun. Puhuttiin tauolla, että meillä ei ole mitään hävittävää, vaan pitää vaan painaa loppuun asti ja koettaa saada se tulos sieltä. Tänään sitä ei saatu sieltä.”, laitapuolustaja Joonas Sundman puhalteli matsin jälkeen.

Päivä osuma:
Joakim Latonen pyssytti 71. minuutin kohdalla TPS:n 1-3-kavennuksen. Veto ei ollut mikään kova, mutta sellaisen sopivan terävä se kuitenkin oli. Vanha seurakaveri Miikka Mujunen ei mahtanut vasempaan alakulmaan painuneelle kudille lopulta mitään. Latosen maalista heräsi kuitenkin kysymys, että olisiko niitä laukauksia kannattanut viljellä jo hieman aikaisemmin. Tämän kysymyksen voi aiheellisesti kohdistaa koko joukkueelle.

Sydän Pelissä:
Atte Sihvonen pelasi viime kauden seuraansa vastaan sopivan ilkeästi. Hän ei kumarrellut vanhoja seurakavereitaan, vaan meni kaikkiin tilanteisiin voimalla ja sydän pelissä. Myös pallo pysyi jalassa yleensä varsin mukavasti. Ei Sihvonenkaan todellakaan kauden parasta peliään pelannut, mutta hän oli silti parhaasta päästä kentällä. Hänen olemuksestaan paistoi läpi se, että vanhalle seuralle ei saa hävitä. Koko TPS:n peli oli kuitenkin varsin sekaisin avausjakson lopun ja toisen puoliajan alun, eikä siinä Sihvosen ja muunkaan joukkueen panos kantanut enää pisteisiin asti.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=dXCzygYf8Ok

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia