Ykkösen ottelu: TPS – PK-35 2-1 (1-0)

TPS – PK-35 2-1 (1-0)
24. Elmo Heinonen 1-0
46. Joakim Latonen 2-0
69. Ville Salmikivi 2-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 8 Kalle Taimi (61 min 3 Juri Kinnunen) – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 35 Joonas Sundman – 6 Atte Sihvonen – 2 Alim Moundi (v) – 22 Kasper Hämäläinen (v) – 23 Joakim Latonen (88 min 17 Eliécer Espinosa) – 16 Albijon Muzaci (80 min 45 Serge Atakayi) – 21 Elmo Heinonen (88 min 9 Oskari Jakonen)
Erotuomari: Oliver Reitala
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu:

”Tehtiin hienot maalit ja olihan meillä paikkoja enempäänkin. Tehtiin se voitto tänään kuitenkin taas vähän vaikeaksi. Se hermostuneisuus tuli taas sieltä päälle, kun PK-35 pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1. Vieraat saivat sen hyvän paikan siihen loppuun, mutta onneksi se ei mennyt. Kaksi hienoa maalia kantoi kuitenkin loppuun asti. Kävimme myös taustojen kanssa läpi ottelun loppua, reagoimmeko liikaa, vai liian vähän. Aiheutammeko me taustat liikaa painetta pelaajille ottelun aikana”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson pohdiskeli itsekriittisesti.

Arvio omasta joukkueesta:
”Se kotivoitto tässä tänään kaikkein tärkeintä oli. Toivon, että se kotikentän jännittäminen loppui nyt tähän peliin. Sitä jännitystä ei näkynyt muuten ollenkaan esimerkiksi Pietarsaaressa tai Joensuussa. Turhaan päästettiin PK-35 mukaan otteluun. Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, miten jätkät kestivät kuitenkin ne lopun paineet. Kotivoiton lisäksi tärkeää oli toinen voitto putkeen. Se oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ei olla oltu tarpeeksi hyviä aikaisemmin kahteen peräkkäiseen voittoon, myönnän sen. Me ollaan taas mukana tässä todella tasaisessa sarjassa. Uudet pelaajat ovat tuoneet tähän paljon positiivista. Mettälä (Ilari) jäi pois nyt viime hetkellä, mutta uskon, että hän on mukana taas seuraavassa pelissä. Kymmenen pistettä kahdestatoista pisteestä on jo kova saldo. Meillä oli paikka iskeä se kolmas maali, mutta missasimme jotenkin sen tilanteen”, TPS-luotsi huokaisi.

Arvio vastustajasta:
”PK-35 nosti ja pelasi riskillä lopussa, heillä ei ollut paineita ja hävittävää enää. PK-35:llä taisi olla viisi hyökkääjää sisässä, se on vaikea tilanne.  Pystyimme pitämään heidät pitkään prässillä kurissa, mutta ottelun luonne muuttui lopussa. PK-35 painoi lopussa pitkää palloa meidän kenttäämme ja siinä on aina se vaara, että joku tipahtaa suoraan vastustajalle. Niin tapahtuikin, mutta onneksi meillä on hyvä maalivahti ja selvitettiin ne viimeiset pahat tilanteetkin”, Johansson kiitteli.

TPS-pelaajan kommentti:
”Vihdonkin tuli se kotivoitto, mutta silti on vähän kaksijakoiset fiilikset. Meidän on vaan pystyttävä parempaan. PK-35 oli aika heikko tänään ja kentällä oli todella paljon tilaa. Meillä oli tosi paljon paikkoja, mutta sitten päästettiin yksi tuollainen maali. Oli syke todella korkealla tuolla penkillä viimeisen viiden minuutin aikana, tai jopa viimeisen vartin aikana. Meidän pitäisi tappaa tällaisen pelit ajoissa tai pitää nolla vähintään. Totta kai olen iloinen voitosta, mutta kyllä meidän pitää pystyä parempaan. Toistoja ja toistoja, 1-0-maali oli varsinkin kuin suoraan treenikentältä. Me passivoiduimme liikaa, meilläkin on nyt kolme peliä kahdeksaan päivään, ehkä vähän fysiikkakin loppui kesken. Se näkyy, kun ollut paljon pelejä, mutta silti pitää olla vaan kärsivällinen pallon kanssa ja tappaa peli”, TPS:n voittomaalin iskenyt Joakim Latonen painotti.

Päivä osuma:
Joakim Latonen jysäytti kauden viidennen osumansa heti toisen puoliajan alkajaisiksi. Siinä vaiheessa hiipi aika monen puseroon sellainen olo, että tulisiko kauden ensimmäinen kotivoitto vihdoinkin tästä. Tulihan se sieltä loppujen lopuksi, vaikka TPS teki ottelun lopusta turhan vaikean itselleen. Mutta mennään siihen 2-0-osumaan. Juhani Pikkarainen löi flipperipallon kohti PK-35:n puolustuslinjaa, missä Marko Koskinen koetti purkaa, mutta pallo pamahti suoraan Elmo Heinosen jalkaan. TPS:n avausmaalin tekijä tyrkkäsi palloa hieman oikealla ja Latonen antoi lapikkaansa puhua. Peliväline painui vasempaan takanurkkaan PK-vahti Toni Korkiakosken näppien kautta.

Sydän Pelissä:
Joonas Sundman on tuonut TPS:n puolustukseen kovuutta ja ilkeyttä. Sundmanin tyyli ärsyttää varmasti vastustajia, mutta ilahduttaa senkin edestä turkulaiskatsojia. Sundman on käynyt Aston Villan akatemian läpi ja kovuus on tarttunut mieheen viimeistään siellä. Sundmanilla oli sydän pelissä ja hän voitti omalla laidallaan järjestäen kaikki kaksinkamppailut. Hänen saldonsa TPS-paidassa on nyt 3-1-0, eli kymmenen pistettä. Kun Sundman vielä lämpenee entisestään, tulee vastustajille ikävät oltavat loppukaudesta.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=a5Pxjmgkxm0

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia