Ykkösen ottelu: TPS – MuSa 3-0 (1-0)

TPS – MuSa 3-0 (1-0)
29. Ilari Mettälä 1-0
47. Albijon Muzaci 2-0
60. Muzaci 3-0

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen (77 min 2 Alim Moundi) – 22 Kasper Hämäläinen (67 min 20 Jesper Karlsson) – 23 Joakim Latonen (81 min 21 Elmo Heinonen) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (67 min 17 Eliécer Espinosa) – 45 Serge Atakayi (77 min 9 Oskari Jakonen)
Erotuomari: Samuli Stenman
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Tämä oli upea juhlapäivä, kun seuralegendoja ensin palkittiin ja nimettiin Kunniagalleriaan ja joukkue vastasi siihen ottamalla selvän voiton. Meillä oli alla kaksi hienoa vierasvoittoa, mutta peli alkaa olla vapautunutta nyt myös täällä kotona. Tehtiin tänään kolme hienoa maalia, eikä se Albin (Albijon Muzaci) kolmaskaan maali ollut kaukana. Meidän toinen maali tuli toisen jakson alkuun, eikä MuSa pystynyt siihen enää oikein vastamaan. Jokke (Joakim Latonen) on ollut todella hyvä erityisesti viimeiset kymmenen ottelua ja hän on oppinut käyttämään omia vahvuuksiaan hyväkseen erinomaisesti. Hän oli taas tänään erittäin hyvä. Koko joukkue kantoi muutenkin erinomaisesti vastuuta, eikä MuSa oikein pystynyt enää vastaamaan peliimme toisella puoliajalla”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson pohdiskeli pelin jälkeen.

Arvio omasta joukkueesta: ”Erinomaista tekemistä meiltä viime aikoina ja nyt pidettiin myös nolla omassa päässä. Olisimme voineet tehdä pari maalia lisääkin. Pelissä on nyt sopivaa rauhallisuutta, mutta samalla myös päättäväisyyttä ja se näkyy nyt myös maalimäärissä. Terve ja kova kilpailu nostaa koko joukkueen tasoa. Kokoonpano on kuitenkin elänyt koko ajan jonkin verran. Rasmus Holma joutuu olemaan nyt poissa jonkin aikaa. Päivän hienot juhlallisuudet nostivat kaikkien meidän taistelu- ja näyttöhaluja”, Johansson näki.

Arvio vastustajasta: ”MuSa:lla on ollut vaikeaa viime aikoina, mutta joukkue osaa kyllä olla inhottava ja hankala vastustaja. Me pystyimme pitämään heidät nollilla molemmissa peleissä vajaan kuukauden sisään, eikä se ole ollut mitään sattumaa. MuSa pystyi yllättämään kaikki alkukaudesta, mutta ehkä heidän pelinsä on tullut tutuksi myös muille seuroille ja siihen on pystytty vastaamaan”, Johansson arveli.

TPS-pelaajan kommentti: ”On tosi hieno fiilis, kun tuli pari maalia ja voitto. Kolme maalia, puhdas 3-0, pidettiin oma pää nyt myös puhtaana. Se, kun meidän pelimme lähti kulkemaan kesällä, oli ihan ajan kysymys. Oli semmoinen peli, kun ennakkoon toivottiin ja odotettiin. 2-0-maalissa huomasin, että Jokella on jalka vapaana ja juoksin vaan boksiin. Siinä kävi jalka aika korkealla ja Katsoin, että pallo laski just hyvin. Olisin voinut pistää myös päätä väliin. Minun toinen maali oli treenaamisen tulosta, laidat leveäksi ja sieltä. Serge (Atakayi) pääsi hyvin boksiin ja syötti hienosti, siitä oli hyvä laittaa tyhjiin”, TPS:n sankari Albijon Muzaci nautiskeli pelin jälkeen.

Päivä osuma: Kalle Taimi heitti sivurajaheiton Kasper Hämäläiselle. Tämä palautti pallon takaisin Taimelle, joka nosti pelivälineen Ilari Mettälälle. Palloseuran avausmaalin iskenyt Mettälä voitti pääpallon ja ohjasi pallon päällään Joakim Latosen jalkaan. Kahdeksan maalin Latonen purjehti sen jälkeen MuSa:n boksin oikeaan kulmaan ja keskitti. Kierteinen pallo painui MuSa:n maalin eteen, josta Albijon Muzaci jysäytti sen vasurilla ilmasta voimalla maalin kattoon. Maali syntyi nopeilla siirroilla, hienolla kuviolla ja oli upeaa katseltavaa. Muzaci pamautti vajaa varttia myöhemmin vielä toisen, eikä se knallitemppukaan ollut lopulta kaukana. Albijonista suorastaan hehkui peli-ilo kentällä onnistumisen jälkeen.

Sydän Pelissä: Joakim Latonen on kerta kaikkiaan huimassa iskussa. Hän alusti perjantaina molemmat Muzacin osumat, mutta oli muutenkin oivalla pelipäällä. Latosen peliin on tullut epäitsekkyyttä ja malttia, hän tekee järjestäen järkeviä ratkaisuja kentällä. Latosella on aina ollut taitava, mutta nyt hän osaa tehdä oman joukkueen kannalta toistuvasti jatkuvasti fiksuja siirtoja, syöttöjä ja myös laukauksia. Lisäksi Latosen työmoraali on erinomainen ja hän painaa kentällä sydän pelissä. Vanha viisaus siitä, että onnistumiset ruokkivat onnistumisia, pätee myös Latosen osalta. 

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=qm2BQbUfkxY

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia