Ykkösen ottelu: TPS – MP 2-2 (1-1)

TPS – MP 2-2 (1-1)

27′ Joakim Latonen 1-0
45′ Aatu Manninen 1-1
48′ Kasper Hämäläinen 2-1
77′ Killian Denoual 2-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen  – 14 Juhani Pikkarainen (75 min 4 Rasmus Holma) – 15 Samba Benga – 35 Joonas Sundman – 6 Atte Sihvonen (86 min 2 Alim Moundi) – 23 Joakim Latonen (86 min 17 Eliécer Espinosa) – 22 Kasper Hämäläinen – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (86 min 45 Serge Atakayi) – 21 Elmo Heinonen (59 min 20 Jesper Karlsson (v))
Erotuomari: Ifeoma Kulmala
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu:
”Aloitettiin hyvin ja koko eka jakso oli hyvää peliä. Saatiin se yksi maali, mutta olisi pitänyt tehdä siinä vaiheessa enemmänkin. MP teki sitten juuri unelmamaalin ennen taukoa. Käytiin tauolla tilanne läpi ja todettiin, että ei ole mitään hätää. Saatiin se Kapen (Kasper Hämäläinen) maali heti alkuun, mutta sen jälkeen MP muutti systeemiä ja siirtyi kolmen puolustajan linjaan. MP laittoi paljon pitkiä palloja ja me valitettavasti tiputtiin ja tiputtiin alemmas. Meille tuli painetta ja MP teki siitä sen maalin. En ole tyytyväinen puolustamiseemme toisella jaksolla. Ollaan voitettu aikaisemmin paremmin pitkiä palloja, mutta tänään myös hävittiin niitä”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson manasi.

Arvio omasta joukkueesta:
”Kaikki uudet pelaajat ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään. Ottelun viimeiseen 20 minuuttiin en ole joukkueen osalta tyytyväinen, menetettiin ihan turhaan se olemassa ollut ote. Meillä oli paikkoja vastahyökkäyksiin ja oli paikkoja tehdä, pelattiin vähän tyhmästi. Ymmärrän, että tällä tavalla ei ole tullut voittoja kotona. Kyllähän se vaikuttaa joukkueeseen, että ei olla voitettu kotona. En nähnyt tätä ilmiötä Pietarsaaressa tai oikeastaan missään muussakaan vieraspelissä. Kaikkia harmittaa tämä, se loppu harmittaa. Meillä oli omat paikkamme, mutta jos valumme noin alas, vastustaja rankaisee usein. Oli pakko tehdä paljon vaihtoja toisella jaksolla, sekin vaikutti kokonaisuuteen, meillä meni peli siitäkin vähän sekaisin”,  Johansson myönsi.

Arvio vastustajasta:
”Tiedettiin ennakkoon MP:n vaarallisuus erikoistilanteissa. Ne laittoi tosi paljon krossipalloja takatolpalle, tiedettiin sekin. Oli sääli, että MP sai sen viime hetken maalin avausjakson lopulla. Se oli iso maali tietysti MP:lle. Tiedettiin, että meidän pitää puolustaa taka-alue, mutta siitä tuli silti sitten se toinen maali. Harmittaa, että tiedettiin erittäin hyvin MP:n vahvuudet, mutta silti päästettiin kaksi maalia”, TPS-luotsi vielä ihmetteli.

TPS-pelaajan kommentti:
”Vaikea sanoa, tosi pettynyt olen. Taas. Jälleen kerran. Kyllä me minun mielestä hallittiin ensimmäistä puoliaikaa, meillä oli mestat tehdä maaleja. Kaksi tosi tyhmää päästettyä maalia. Peli oli meidän omissa käsissä, mutta me hölmöiltiin tämä. Toki peli-ilme ja hyökkäyspeli oli taas paljon parempaa. Ollaan pelattu uudella ryhmityksellä ja saatu uusia pelaajia, päästään vaarallisille paikoille ja tehdään jopa maaleja tällä hetkellä, mutta kyllä kaksi maalia pitäisi riittää kotona voittoon. Vähän kaksijakoinen fiilis ”, TPS-puolustaja Juri Kinnunen pudotteli pettyneenä.

Päivä osuma:
Kyllähän päivän osuma oli Kasper Hämäläisen komea puskumaali heti toisen puoliajan alkuun. Juri Kinnusen kulma lähti Prigin kulmasta ja Hämäläinen löi siihen päätä väliin taidolla. MP-puolustus Jonne Urosen johdolla ei voinut tälle hienolle TPS:n erikoistilanneosumalle yhtään mitään. TPS:n olisi pitänyt olla toisen johtomaalinsa jälkeen kliinisempi, mutta MP nousi valitettavasti toistamiseen tasoihin. Upea oli toki myös Joakim Latosen osuma avausjaksolla, kun hän venytti Albijon Muzacin antaman pallon verkon perukoille. TPS:n avausmaalia tutkailtiin oikein joukolla vähän aikaa, mutta paitsiouhkainen osuma lopulta kuitenkin hyväksyttiin.

Sydän Pelissä:
Elmo Heinosen peli on alkanut kulkea sen jälkeen, kun hänen jatkonsa TPS-paidassa varmistui. Heinonen pelasi jo Pietarsaaressa erinomaisesti ja sama meno jatkui perjantaina Kupittaalla. Heinonen teki varsinkin avausjaksolla koko ajan oikeita ratkaisuja. Hän otti syötöt vastaan taidolla, pisti palloa peliin nopeasti, eikä se maalikaan ollut kaukana. Hänelle, jos jollekin, sen maalin olisi perjantaiehtoon esityksen kunniaksi suonut.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=bGmpWL42eCc

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia