Ykkösen ottelu: TPS – KPV 0-0 (0-0)

TPS – KPV 0-0 (0-0)

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 4 Rasmus Holma – 14 Juhani Pikkarainen – 28 Severi Pöysä – 6 Atte Sihvonen (v) – 20 Jesper Karlsson (72 min 9 Oskari Jakonen v) – 18 Sonny Hilton – 23 Joakim Latonen (46 min 22 Kasper Hämäläinen) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (80 min 17 Eliécer Espinosa)
Erotuomari: Toni Pohjoismäki
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu:
”Olihan meillä paikat ja mahdollisuudet tänäänkin ratkaista ottelu, mutta ei saatu sitä maalia tehtyä. Se viimeinen jäi silaus kuitenkin puuttumaan. KPV puolusti myös erittäin hyvin, kuten puolustettiin myös mekin. Puolustuspeli ei ole ollutkaan se ongelma. Joillakin pelaajilla näkyy sellainen hermostuneisuus täällä kotona, sekin myös vaikuttaa lopputulokseen. Se pitää myöntää ja se on minun duuniani saada se hermostuneisuus pois. Joillain on ylimääräistä painetta pelata täällä kotona Kupittaalla. Meidän pitää olla myös vähän ilkeämpiä. Onhan se myös noloa, että emme saa tehtyä maaleja kotona”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi.

Arvio omasta joukkueesta:
”Jätkät ovat tuolla kopissa pettyneitä, koska he antoivat kaikkensa. He painoivat loppuun asti ja saatiin luotua paikkoja ihan tarpeeksi. Meidän uudet pelaajamme pääsivät jo hyvin sisään, mutta he tulevat parantamaan ihan varmasti. Olen tyytyväinen, miten Ilu (Ilari Mettälä) pelasi ja miten Kappe (Kasper Hämäläinen) tuli sisään. Kappe toi lisää vaarallisuutta mukanaan, mutta hän ehti olla joukkueen mukana vasta yhdet treenit. He molemmat toivat myös tuoretta energiaa joukkueeseen. Kapen piti pelata alun perin puoli tuntia, mutta pistin hänet kentälle kuitenkin heti tauon jälkeen. Tarvittiin siinä vaiheessa piristystä ja haluttiin myös yleisö paremmin mukaan. Yleisö olikin taas loistavasti mukana. Maalittomasta tasapelistä huolimatta lähden ensi viikkoon positiivisin mielin. Meillä on Pietarsaaressa vaikea vieraspeli, jota lähdemme vain voittamaan”, Johansson lupasi.

Arvio vastustajasta:
”Joukkueet tulevat tänä vuonna tänne puolustamaan matalalla, niin KPV:kin, mutta me ei olla kyetty niitä puolustuksia tarpeeksi hyvin tällä kaudella murtamaan. KPV on selvästi parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko tällä hetkellä näyttää. He ovat erityisen vaarallisia vastaiskuissa sekä erikoistilanteissa”, Johansson tiivisti.

TPS-pelaajan kommentti:
”Pettymys se on, 0-0 taas. Se on ollut meillä tämän kauden juttu näköjään. Ei olla saatu oikein voitettua näitä matseja. Henkilökohtaisesti tärkeät 45 minuuttia minulle, en ole päässyt vähään aikaan pelaamaan. Pikkuhiljaa pääsee kuitenkin taas vauhtiin ja mukavaa olla taas kotona. Mulle tuli todella tervetullut fiilis, hieno ele meidän kannattajiltamme, se on todella hienoa. Mä koetan auttaa joukkuetta kentän puolella ja jos kannattajat auttaa kentän ulkopuolella, niin se on hyvä kombo tietenkin. Kyllä mä olen ihan varma myös siitä, että se pelikin tuosta vielä lähtee”, toisen puoliajan kentälle alussa tullut Kasper Hämäläinen summasi paluunsa Palloseuran paitaan.

Päivä osuma:
Ilari Mettälän ja Kappe Hämäläisen paluut ovat iso juttu seuralle ja ne varmasti tuottavat vielä tärkeitä maaleja ja pisteitä raitapaidoille. He ovat molemmat voittajia. Mettälä teki varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla paljon pieniä hyviä ratkaisuja ja hänellä oli loistopaikka iskeä myös Palloseura johtoon. Veto painui kuitenkin yli. Hämäläisen tulo kentälle toisen jakson alussa toi sähköä koko otteluun. 63 A-maaottelun huippupelaaja saattaa ottaa jatkossa roolia nimenomaan pelinrakentelussa fantastisen tekniikkansa avulla. Hämäläinen pelasi nytkin jo ottelun lopussa selkeästi keskikentällä. TPS-kannattajat ottivat nämä sankarit erinomaisesti vastaan. Seuraavaksi hype jalostuu sitten jo tuloksiksi.

Sydän Pelissä:
Severi Pöysä pelasi TPS-puolustuksen oikealla laidalla loistavan matsin. Hän ei kuulunut viime kaudella edes seuran reservijoukkueen pelaajiin kunnolla, mutta kehitys on ollut todella nopeaa. Onnistuneen laitapelaamisen lisäksi Pöysällä oli sydän pelissä ja hän pisti kaikki likoon. Hän kuuluu jo nyt seuran tämän kauden ehdottomiin läpimurtopelaajiin.

”Pöysä kasvoi taas tänään lisää, hän on ollut erinomainen. Tarvitsemme lisää tällaisia tarinoita ja esimerkkejä. Hän on upea esimerkki myös muille nuorille pelaajille”, Johansson kiitteli.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=QYTIws_01_4

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia