Ykkösen ottelu: TPS – HJK Klubi 04 0-1 (0-1)

TPS – HJK Klubi 04 0-1 (0-1)
42. Samuel Anini Jr. 0-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 6 Atte Sihvonen – 25 Santeri Pohjolainen (54 min 27 Bamba Kalabatama) – 20 Jesper Karlsson (v) – 18 Sonny Hilton – 23 Joakim Latonen – 9 Oskari Jakonen (73 min 17 Eliécer Espinosa) – 16 Albijon Muzaci
Erotuomari: Daniel Enkvist
Pelipaikka: Veritas Stadion

Ottelun ratkaisu: ”Ei näitä pelejä voiteta, kun ei tehdä maaleja, se nyt on ihan selvä. Me kärsitään kaiken lisäksi pienistä virheistä, nyt tuli yksi virhe ja koko peli ratkesi lopulta siihen. Sen jälkeen menee vähän itseluottamus ja siihen päälle myös muoto kentällä. Meillä ei ole kentällä tällä hetkellä sellaista pelaajaa, joka pystyisi tekemään maalin. Silloin se yksi virhe riittää ratkaisemaan pelin. Joukkue sai luotua ihan hyviä paikkoja ja meillä oli ihan hyviä erikoistilanteitakin, mutta ei sitä maalia”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tuskaili.

Arvio omasta joukkueesta: ”Joukkue ei usko itseensä tällä hetkellä maalipaikoissa. Käännytään, katsotaan taakse tai vedetään ohi. Tehdään vääriä ratkaisuja, se on selvä. Tässä loukkaantumistilanteessa huolestuttaa se, että meillä on ensi maanantainakin vaan ne samat kaksitoista pelaajaa käytössä. Meidän on pakko saada joukkueeseen uusi hyökkääjä, kun siirtoikkuna aukeaa, kaikki sen varmaan ymmärtävät. Joukkueessa ei ole tällä hetkellä oikein ketään, joka uskoo tekevänsä maaleja. Ei vaan oikein uskota siihen, vaikka päästään paikkoihinkin. Toiveissa on myös laitapuolustaja ja pallovarma keskikentän keskustan pelaaja. Kapen (Kasper Hämäläinen) tulo on meille hieno asia ja yritän pitää Sonny Hiltoninkin täällä, mutta hänen jatkonsa on vielä epävarmaa”, Johansson listaa.

Arvio vastustajasta: ”Klubi 04 sai sen maalin ja taisteli sen jälkeen, kaikki kunnia heille voitosta. Klubi on tässä sarjassa erilainen joukkue kuin muut ja se johtuu heidän asemastaan joukkueena. HJK Klubi 04 on nuori ja hyvin valmennettu joukkue”, Johansson arvioi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Tänään näytti ihan samalta kuin meidän alkukauden muutkin pelit. Meillä ei ole puolustuksen suhteen sinänsä mitään hätää, mutta sitten tulee pieni virhe ja pallo on pompun kautta häkissä. Ja kun hyökkäyspäässä ei saada tarpeeksi tehokkaasti luotua paikkoja, niin me tiputamme pisteitä tässä ihan turhaan koko ajan. Nyt vaan taas treenikentälle harjoittelemaan, että miten pystytään hyödyntämään tuota viimeistä hyökkäyskolmannesta”, TPS-maalivahti Jere Koponen summasi.

Päivä osuma: ”Meillä on myös herkkiä pelaajia, 3-4 pelaaja tarvitsisi niin fyysistä kuin henkistäkin lepoa nyt, mutta loukkaantumistilanne ja ottelutahti ei anna siihen mitään mahdollisuuksia”, Johansson manasi. Tintti osui oikeaan, TPS:n tietyistä pelaajista huokuu ulos se, että juuri nyt pelaaminen on äärimmäisen vaikeaa ja tuskallista. Myös siirtoikkuna aukeaa oikeaan aikaan. TPS:n joukkuetta täytyy muokata ja vahvistaa, jotta se säilyttää jonkinlaisen tuntuman Ykkösen kärkipäähän.

Sydän Pelissä: Juri Kinnunen raatoi tuttuun tapaan, mutta tehot hänelläkin jäivät pyöreään nollaan. Kinnunen kuitenkin teki täysillä sitä, minkä vuoksi hänet on joukkueeseen hankittu. Hän teki nousuja laidalta ja keskitti. Kinnunen hoiteli myös joukkueensa kulmapotkut. Kinnunen porhaltaa aina sydän pelissä ja viimeksi hänen vaparinsa kumahti EIF:iä vastaan tolpan kautta sisään. Kinnusen osumatarkkuutta olisi kaivattu myös Kupittaan torstai-illassa.

Erikoista: KPV pelasi Veikkausliigassa kaudella 2019 ja TPS sekä RoPS kaudella 2020. Nyt tämä kolmikko majailee sarjataulukon alemmalla puolikkaalla. Mitä tästä pitäisi päätellä? Onko tämä kolmikko heikentynyt niin radikaalisti liigakausista, että nykyinen sijoitus on realismia? Vai onko Ykkösen perustaso noussut niin paljon, että nämä entiset Veikkausliigajoukkueet eivät ansaitse parempaa? Vai ovatko nämä kolme joukkuetta vielä niin raakileita haastavien edelliskausien jäljiltä, että peli ei ole vielä asettunut omiin uomiinsa? Niin tai näin, mutta joka tapauksessa Ykkösestä on tarjolla suora nousu sille joukkueelle, joka pystyy saamaan pelinsä balanssiin nopeimmalla aikataululla. Tällä hetkellä se joukkue on FF Jaro. Sen tuntumaan on noussut myös VPS. Lisäksi liigakarsija saa vastaansa Veikkausliigassa tappioilla kuorrutetun joukkueen, joka on mitä suurimmalla todennäköisyydellä joko AC Oulu tai KTP.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=aXvAzKhhdAc

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia