Ykkösen ottelu: TPS – FF Jaro 1-2 (1-1)

TPS – FF Jaro 1-2 (1-1)

7. Samuel Haglund 0-1
36. Elmo Heinonen 1-1
62. Juuso Aalto 1-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 6 Atte Sihvonen – 15 Samba Benga (46 min 4 Rasmus Holma) – 2 Alim Moundi (75 min Eliécer Espinosa) – 20 Jesper Karlsson – 18 Sonny Hilton – 23 Joakim Latonen – 16 Albijon Muzaci – 21 Elmo Heinonen (74 min 26 Jasper Jalonen)

Erotuomari: Juho Nieminen
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu: ”Voisin toki sanoa taas samat jutut kuin Vepsu- ja KPV-pelien jälkeen, eli että pelattiin ihan hyvin. Mutta en enää aio sitä sanoa. Jalkapallo-ottelut voitetaan niin, että ollaan niillä kriittisillä hetkillä ja niissä kaikkien kriittisimmissä tilanteissa tarpeeksi hyviä. Mutta tällä hetkellä me ei sitä olla. Vaikka oltiin ajoittain kentällä parempia, niin ei oltu parempia ottelun kriittisillä hetkillä. Koposella (Jere) ei tainnut olla yhtään torjuntaa, Jaron maalit oli ihan järkyttäviä virheitä. Me vedettiin palloa kriittisillä hetkillä kaksi kertaa tolppaan ja sitten tyhjistä ohi”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi.

Arvio omasta joukkueesta: ”Se on vaan fakta, että jos aloitetaan tuolla tavalla, niin vaikeaa tulee. Me aloitimme erittäin hermostuneesti, tuli paljon virheitä. Jaron avausmaali tuli virheistä ja se niiden toinen maali oli ihan katastrofi. Kun teet noin paljon virheitä kriittisessä tilanteessa, niin vaikeaa on. Minä olen tänä vuonna voittamassa täällä ja meidän pitää ollaan paljon kliinisempiä molemmissa bokseissa. Sanoin joukkueelle, että en voi hyväksyä tällaista esitystä ja nyt on paljon myös pelaajista kiinni, miten he reagoivat tähän. Tämä kokonaisuus on tietysti minun vastuullani ja teen kaikkeni, että suunta kääntyy, Johansson lupasi.

Arvio vastustajasta: ”Jaro oli ja on loistava ja myös taisteleva joukkue ja voitti tänään. En halua kuitenkaan puhua nyt Jarosta, vaan keskittyä meidän omaan tekemiseemme. Ja työt jatkuvat heti huomenna”, Johansson painotti.

TPS-pelaajan kommentti: ”Tänään kentällä epäonnistui ja epäonnistuvat oikeastaan kaikki. Tuli tällainen tappio, en löydä kyllä kentältä oikeastaan mitään hyvää. Jaro on semmoinen joukkue, että meidän pitäisi voittaa se aina kotona, tai meidän pitäisi voittaa kaikki pelit kotona. Me tehdään kyllä ihan hemmetisti duunia, mutta tänään Jaron maalit tuli ihan meidän omista virheistä. Eihän niillä ollut yhtään paikkaa, vaan kaikki niiden maalit tuli meidän omista törttöilyistämme, TPS:n laitapakki Juri Kinnunen sadatteli.

Päivä osuma: Klap, klap ja klap. Muzaci, Latonen ja Heinonen. TPS:n tasoitusosuma syntyi todella hienon kuvion päätteeksi. Albijon Muzacin oivallus ja pallo Joakim Latoselle, joka antoi suorastaan fantastisen syötön vasemmalta maalin eteen Elmo Heinoselle. TPS-kärki ei ujostellut tilanteessa, vaan niittasi 1-1-tasoituksen ohi Jaro-vahti Thomas Olsenin. Siinä vaiheessa kaikki näytti vielä TPS:n kannalta lupaavalta.

Sydän Pelissä: Juri Kinnunen viipotti omalla laidallaan energisesti, eikä jalkaa painanut missään vaiheessa. Kinnunen selvisi puolustussuuntaan ilman suurempia munauksia ja ylöspäinkin homma rullasi tutulla tavalla. Eihän Kinnuselta asennetta ole koskaan puuttunut, mutta Kupittaan synkässä maanantai-illassa se jotenkin korostui, kun joukkueella meni enemmän tai vähemmän kaikki poskelleen.

Erikoista: Koko TPS:n joukkue painui pukukoppiin välittömästi ottelun jälkeen ja sulkeutui sinne pitkäksi aikaa. Johanssonin ja Jon Dalyn palaute erittäin äänekäs palaute kaikui seinien läpi, mutta palaverin tarkempi sisältö jäänee joukkueen sisäiseksi asiaksi. Samaan aikaan Jaron kopista raikasi täysillä poppi. Pietarsaarelaisille vierasvoitto tuntui olevan todella iso asia. Kontrasti joukkueiden välillä ottelun jälkeen oli melkoinen.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=2vCchLgSYP8

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia