Ykkösen ottelu: TPS – EIF 1-1 (0-0)

TPS – EIF 1-1 (0-0)

68. Juri Kinnunen 1-0
72. Olli Jakonen 1-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 8 Kalle Taimi (83′ 9 Oskari Jakonen)- 6 Atte Sihvonen (v) – 25 Santeri Pohjolainen (57′ 27 Bamba Kalabatama) – 20 Jesper Karlsson – 18 Sonny Hilton – 23 Joakim Latonen  – 16 Albijon Muzaci (71′ 21 Elmo Heinonen)
Erotuomari: Mikko Juusola
Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Ottelun ratkaisu:
”Eka jakso oli vähän niin kuin ilmakin. Prässääminen on tosi vaikeaa tuossa kuumuudessa. Sen takia ei prässätty niin kovaa avausjaksolla, se oli ihan suunniteltua. Toinen jakso toimi paljon paremmin, se oli jo ihan hyvä. Vihdoinkin saatiin se maali, mutta siihenkin vaadittiin unelmamaali. Sen jälkeen oli juomatauko ja varoitin, että alkaa heittämään pitkää. Siinä vaiheessa olisi ollut tärkeää blokata ja pudottaa vähän. Se EIF:n tasoitus oli ihan nappulaliigamainen maali, olen todella pettynyt siihen maaliin. Sen jälkeen päästiin taas peliin kiinni, oli omat mahdollisuutemme, mutta ei onnistuttu”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson analysoi.

Arvio omasta joukkueesta:
”Tämä harmittaa taas vielä enemmän, koska myös muut ovat kompuroineet. Jos joku joukkue saisi nyt voittoputken, niin saattaisi päästä nopeasti karkumatkalle. Meidän onneksemme on näin tasaista, onneksi mikään joukkue ei ole karannut. Onneksi muutkin tekevät virheitä. Kaikki muutkin menettävät pisteitä, sen takia ollaan vielä mukana. Neljä kotiottelua ja kaksi pistettä, se on huono saldo. Mulla on rikkinäinen penkki, se harmittaa aika paljon nyt. Joudutaan laittamaan toipilaita kentälle, eli tekemään pakkovaihtoja, koska terveitä miehiä ei ole. Oma pää on pitänyt ihan hyvin, mutta uskoa maalintekoon puuttuu. Tuntuu koko ajan, että pitää saada kahden maalin johto, että ollaan turvassa”, Johansson on pannut merkille.

Arvio vastustajasta:
”EIF vähän pääsi yllättämään meidät, ne pelasivat vähän enemmän kuin me uskoimme. Toinen jakso oli heiltä pitkää palloa ja välillä joidenkin kakkospallojen voittamista. EIF pelasi sillä tavalla, että meidän olisi pitänyt päästä myös niiden selustaan paremmin. EIF yllätti tavallaan, mutta tavallaan ei”, Johansson arvioi.

TPS-pelaajan kommentti:
”Vahinko sattui tossa kentällä, mutta kyllä mä sinne hain. Olen niitä harjoitellut ja nyt se upposi. Onneksi, mutta kyllä minua harmittaa kuitenkin enemmän se, että ei voitettu. Pitää katsoa se EIF:n tasoitus videolta. Siitä tuli hyvä fiilis ja nukuttiin siinä EIF:n maalissa. Oli vähän nihkeää ja kuuma ilma ja molemmilla alkoi jalka jossain vaiheessa painamaan. Silti se peli lähti paremmin kulkemaan vasta tokalla puoliajalla, mullakin oli mesta tehdä toinenkin maali, kun painettiin päästä päähän”, unelmamaalin jysäyttänyt Juri Kinnunen summasi.

Päivä osuma:
Juri Kinnunen ampui vapaapotkusta todellisen unelmamaalin ja samalla TPS:n johtomaalin ottelun 68. minuutilla. Kinnunen asettui ampumaan vapaapotkua melko kaukaa, rankkarialueen rajallekin oli matkaa melkein kymmenen metriä. Joka tapauksessa Kinnusen kuti oli aivan täydellinen ja veto painui vasemman tolpan kautta sisään. EIF-veskari Mehdi El Moutacimillä ei ollut kerta kaikkiaan mitään jakoa torjua palloa. TPS:n olisi täytynyt pitää kuitenkin pää kylmänä sen jälkeen, sillä EIF iski tasoituksensa aika pian perään.

Sydän Pelissä:
Se ei ole mikään salaisuus, että Atte Sihvonen on erittäin tärkeä pelaaja Palloseuralle. Hän oli elementissään myös tiistaina entistä seuraansa vastaan. Sihvonen pelasi fyysisesti erittäin kovaa, eikä antanut EIF-kollegoilleen kaksinkamppailuissa armoa. Sihvonen liikkui myös laajalla säteellä ja osallistui fyysisen puolustuspelin ohella myös joukkueensa hyökkäyspeliin. Sihvosella oli sydäntä pelissä Kupittaan kuumuudessa.

Erikoista:
Ykkösen alkukausi on ollut todella yllättävä. Kärkipäähän povatuista FF Jaro on onnistunut parhaiten ja on keulapaikalla. Mutta ei Jarokaan karkuun ole päässyt. Sarjakakkoseksi on noussut MuSa, joka ei ole esittänyt mitään ihmeellistä. Kolmantena on puolestaan MP, jota voidaan myös pitää jymypaukkuna. Päävalmentaja Jussi Nuorelan johdolla nyt sarjaa jatkava VPS on erikoistunut puolestaan tasapeleihin. Sarjajumbo KPV on myös melkoinen yllätys ja Kokkolassa tehtäneen ratkaisuja aika pian, ellei peli parane.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=elemaEV9DoU

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia