Ykkösen ottelu: MuSa – TPS 0-2 (0-2)

MuSa – TPS 0-2 (0-2)
31′ Joakim Latonen 0-1
35′ Ilari Mettälä 0-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 8 Kalle Taimi (85 min 15 Samba Benga) – 6 Atte Sihvonen – 2 Alim Moundi – 22 Kasper Hämäläinen (77 min 20 Jesper Karlsson) – 23 Joakim Latonen – 24 Ilari Mettälä (66 min 16 Albijon Muzaci) – 21 Elmo Heinonen (77 min 17 Eliécer Espinosa)
Erotuomari: Petri Viljanen
Pelipaikka: Porin Stadion

Ottelun ratkaisu:
”Voitto poikii voittoja, kun peli kulkee. Tiedettiin PK-35-pelin pohjalta, että jos pystytään voittamaan palloja ylhäältä, ollaan vahvoilla. Tehtiin tänään kaksi hienoa maalia ja vietiinhän meiltä pilkku. On ihan selvää, että kahden maalin johdossa on jo vähän rennompi pelata. Lisäksi Jere (Koponen) otti pari hyvää koppia siihen päälle. Meillä on nyt laajempi ryhmä ja enemmän vaihtoehtoja. Sillä on iso vaikutus siihen, että tulosta tulee. Ja kyllä tällä joukkueella pitääkin tulla tulosta. Meillä oli nyt myös rentoutta mukana. Vaikka Porissa on aina vaikea pelata, tiedän sen omasta kokemuksestakin, niin kahden maalin taukojohto helpottaa kummasti toisen puoliajan pelaamista”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi.

Arvio omasta joukkueesta:
”Nyt kun on uusia vastuunkantajia ja lisää vaihtoehtoja, koko joukkue tekee töitä joukkueena onnistuneemmin, tuloksekkaammin ja paremmin. Kapella (Hämäläinen) on ollut iso rooli alusta alkaen, ollaan saatu myös loukkaantuneita takaisin, kuten Alim (Moundi) ja Kalle (Taimi). Viimeisen kuuden pelin saldo on neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Seuraava askel on lyödä se kolmas maali sisään tällaisessa tilanteessa. Me pelaamme kuitenkin nyt hyvin, viimeistelyssä on laatua ja muoto pitää kentällä. Jeba (Jesper Karlsson), Albi (Albijon Muzaci) ja Samba (Benga) tulivat hyvin lopussa sisään. Myös Espi (Eliecer Espinsoa) alkaa kuntoutua tosissaan, viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella hyviä. Meidän pitää pystyä kuitenkin myös nollaamaan nämä voitot, ja mennä tavallaan puhtaalta pöydältä ottelu kerrallaan eteenpäin. Nyt on hienoja pelejä muita kärkipään joukkueita vastaan edessä. RoPS-ottelu on henkisesti todella tärkeä peli loppukautta silmällä pitäen. Siinä tulee tämän hetken sarjakärki vastaan”, TPS-luotsi summasi.

Arvio vastustajasta:
”MuSan kanssa ei ollut tänään isompaa hämminkiä, vaan peli oli hyvin hallussa. MuSa oli ja on hyvä erikoistilannejoukkue, mutta he joutuivat ottamaan myös riskejä ottelun loppupuolella. Uskon, että tässä sarjassa tullaan pelaamaan vielä paljon ristiin ja MuSa tulee nousemaan, vaikka joukkueella on nyt vaikea vaihe päällä. Porilaiset pelasivat isolla blokilla, mikä oli varmasti oikea ratkaisu meitä vastaan. MuSa ei pysynyt ihan täysin meidän kyydissämme nyt, mutta tulee taas vaarallisena Turkuun syyskuussa”, Johansson tietää.

TPS-pelaajan kommentti:
”Ollaan päästy nyt oikein voittoputken makuun, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tämä oli kaikin puolin ihan solidi esitys, tehtiin ne pari maalia, eikä toisella puoliajalla ollut mitään hätää. Oli ennen peliä aika luottavainen olo, ja sitä olo oli myös pelin aikana. Nämä onnistumiset ovat kuitenkin usein pienistäkin asioista kiinni. Minun mielestäni me ollaan tämän sarjan paras jengi, onhan sen aika näkyäkin jo. Voittoja tulee, kun luottaa omaan tekemiseen ja roolitukset toimivat. Uudet miehet ovat päässeet hyvin sisään, aletaan tuntemaan jo kaikki toisemme kentällä”, TPS-kapteeni Rasmus Holma muistutti.

Päivä osuma:
Palloseuran 2-0-maali syntyi todella upean kuvion päätteeksi. TPS:stä Poriin siirtynyt Olli Hakanpää avasi maaliltaan peliä, mutta pallo kolahti suoraan Joakim Latosen jalkoihin. Jo Tepsin avausmaalin viimeistellyt Latonen jatkoi pallon ykkösellä Elmo Heinoselle, joka palautti pallon välittömästi takaisin Latoselle. Jo kuusi maalia tällä kaudella iskenyt Latonen ei sen enempää jäänyt pallon kanssa ihmettelemään, vaan tinttasi nahkakuulan nopeasti luukulle. Tilanteen vainunnut Ilari Mettälä juoksi sitten sopivasti luukulle ja tinttasi pelivälineen vuorenvarmasti verkkoon.

Sydän Pelissä:
Kasper Hämäläisellä on ollut sydän pelissä TPS:n edustusjoukkueessa jo kaudesta 2002 asti. Liigadebyytti tapahtui kaudella 2003 Jokereita vastaan. Hänen liigauransa kuitenkin katkesi keväällä 2004 vakavaan loukkaantumiseen. Hämäläinen palasi liigakentille vasta kauden 2006 alussa. Hän ehti painaa ennen kansainvälisiä kenttiä kausina 2003-09 yhteensä 97 liigaottelua. Kappe palasi heinäkuussa takaisin Turkuun ja TPS-paitaan, nyt viimeksi Tshekistä, tuoreella 2,5-vuotisella diilillä. Hämäläinen on painanut heinäkuisesta KPV-pelistä lähtien sydän pelissä ja avausmaali syntyi MP:tä vastaan. Tänään Kapen jalasta lähti se upea passi, josta Joakim Latonen lirutti ottelun avausmaalin MuSan verkkoon. Ei ole sattumaa, että TPS:n voittosarakkeeseen tuli jo neljä merkintä Hämäläisen tulon jälkeen.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=aD8cC0yGegU

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia