Ykkösen ottelu: JIPPO – TPS 0-1 (0-0)

JIPPO – TPS 0-1 (0-0)

90+4′ Serge Atakayi 0-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen (75 min 8 Kalle Taimi) – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 35 Joonas Sundman – 6 Atte Sihvonen – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen – 16 Albijon Muzaci (75 min 45 Serge Atakayi)– 24 Ilari Mettälä (85 min 2 Alim Moundi)– 21 Elmo Heinonen
Erotuomari: Daniel Enkvist
Pelipaikka: Mehtimäen keinonurmikenttä, Joensuu

Ottelun ratkaisu:
”Jalkapallo on onneksi aina joskus tosi mahtava laji tällaisine loppuratkaisuineen. Sen sanon, että puhuimme Jonin (Daly) kanssa noin viisi minuuttia ennen loppua, että tänään on sellainen päivä, että meidän on pakko saada viime hetken maali ihan jostain vaan. Olisiko se sitten erikoistilanne, tai mikä, mutta jostain. Se voittomaali oli ihan loistavasti rakennettu vastahyökkäys. Meillä oli muutama näitä vastahyökkäyksiä jo, mutta ei saatu sitä viimeistä palloa. Tässä viimeisessä oli laatu mukana ja ansaittiin tämä ratkaisu ehdottomasti. Vähän se pallo pomppi vihdoin nyt meillekin”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiitteli helpottuneena.

Arvio omasta joukkueesta:
”Tämä oli raskas päivä huonokuntoisella kentällä, mutta kaikki teki aivan älyttömästi duunia. Kenttä on nyt jo niin huono, että se revitään auki ja alustaa aletaan vaihtamaan parin viikon päästä. Se teki meidänkin pelaamisestamme tosi haastavaa. Ihan hyvin me selviydyimme siihen nähden. Toinen jakso oli ihan täysin meidän jaksomme. Me pelasimme fiksusti, pidimme palloa riittävästi. Uhkaavasti näytti jo siltä, että lopullista ratkaisua ei tule. Meillä on varmaan joukkueessa sitä laatua enemmän kuin kotijoukkueella, mikä näkyy yksilösuorituksissa. Kapen (Kasper Hämäläinen) pusku ratkaisuhetkillä oli todella fiksu. Atakayi (Serge) seurasi hienosti palloa. Mahtavaa, että hän sai maalin jo tässä vaiheessa. Toivon, että hänen itseluottamuksensa kasvaa tästä ja maaleja tulee lisää. Kappe nousi vähän ylemmäksi tähän loppuun. Koko joukkue pelasi mahtavalla moraalilla aivan loppuun asti ja nyt siitä saatiin myös ansaittu palkinto”, Johansson hehkutti joukkojaan.

Arvio vastustajasta:
”JIPPO pelasi, jos mahdollista, jopa vielä alempaa ja passiivisemmin kuin viimeksi Kupittaalla. Se kyllä hieman yllätti, ottaen huomioon, että pelasimme heidän kotikentällään. Minun mielestäni he yrittivät pelata enemmän Turussa. Näistä asetelmista meidän oli todella vaikea pelata Joensuussa. Me jouduimme vastaanottamaan vain pitkää palloa, mutta JIPPO on vaarallinen, yllätysvalmis, nopea ja erittäin hyvin organisoitu joukkue siinä pelitavassa. JIPPO iskee sitä paitsi suhteellisen nopeasti myös kakkospalloihin, sieltä tulee helposti erikoistilanteita, heitä vastaan on yksinkertaisesti vaikea pelata. Skotlannissa on tiettyjä joukkueita, jotka pelaavat samalla tyylillä ja siihen on vaikea päästä kiinni”, TPS-luotsi painotti.

TPS-pelaajan kommentti:
”Oli aika makea voitto. Turussa meni viimeksi toisin päin, oikeastaan koko kaudella ei ole pomppinut meille ja nyt haettiin sitten tällainen räkäinen pitkän matkan voitto. Tänään nähtiin paljon taistelua ja peli loppui vielä tuollaiseen maaliin. Ei paljon parempi fiilis voisi tällä hetkellä olla. Tänään oli tahmea kenttä ja vaikeat olosuhteet, mutta me mielestäni luomme paikkoja, mutta se on pienestä kiinni sen jälkeen. Ne on niin pieniä yksityiskohtia, että meneekö se pallo lopulta maaliin, vai ei. Me ollaan menty parempaan nyt koko ajan ja uudet äijät, Kappe ja Ilu (Ilari Mettälä), ovat päässeet hyvin sisään. Nyt Serge Atakayi teki ratkaisumaalin, sieltäkin tuli uusi pelaaja, joka ratkaisi tämän pelin. Joka jätkä joutuu pistää itseään vielä enemmän peliin, kun kilpailu pelipaikoista lisääntyy. Kyllä se nyt aukeaa tästä”, TPS-kippari Rasmus Holma vakuutti tyytyväisenä voitto-ottelun jälkeen.

Päivä osuma:
Joensuun ottelu oli painumassa jo vääjäämättä kohti 0-0-peliä, kunnes Palloseura käynnisti vielä yhden hyökkäyksen kohti JIPPO-maalia. Mehtimäen pelikello tikitti siinä vaiheessa jo kohti 94. minuuttia. Vaihdosta kentälle tullut Serge Atakayi syötti pallon oikeaan laitaan Elmo Heinoselle. Hyvävireinen TPS-kärki ei jäänyt ihmettelemään, vaan keskitti pelivälineen suoraan maaliedustalle. Heinosen keskitys tavoitti Kasper Hämäläisen, joka puski pallon luukulle suoraan Atakayin jalkaan. Tuore TPS-kärki tälläsi pallon siitä suoraan verkkoon. TPS:n puurtaminen sai näin onnellisen lopun aivan ottelun viimeisellä sekunnilla. Atakayi sai maalitilinsä auki Palloseuran paidassa kreivin aikaan ja raitapaitojen kauden neljäs voitto sinetöityi todella dramaattisella tavalla.

Sydän Pelissä:
Toppari Rasmus Holman peli kulkee taas pienehkön vaivan jälkeen. Holma pelasi Joensuussa tutun vahvan puolustuspelin ja katkoi taas peliä uhrautuvaisesti itseään säästämättä. Holma oli tiistai-iltana Mehtimäen surkeakuntoisella keinonurmella yksinkertaisesti liian romulainen ja vahva pelaaja heiveröisille JIPPO-hyökkääjille. Holmalla on ollut vuodesta 2015 lähtien sydän pelissä, ei Joensuun maukas vierasvoitto muodostanut poikkeusta siinä asiassa.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=KlLqAlmjZEg

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia