Ykkösen ottelu: IF Gnistan – TPS 0-0 (0-0)

IF Gnistan – TPS 0-0 (0-0)

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 28 Severi Pöysä – 6 Atte Sihvonen (84 min 25 Santeri Pohjolainen)- 18 Sonny Hilton – 20 Jesper Karlsson – 23 Joakim Latonen – 9 Oskari Jakonen (69 min 26 Jasper Jalonen) – 17 Eliécer Espinosa (57 min 16 Albijon Muzaci)
Erotuomari: Simani Peiman
Pelipaikka: Mustapekka Areena, Helsinki

Ottelun ratkaisu:
”Meillä oli äärettömän vaikea viikko takana, tämä oli ihan suora painepeli. Meillä oli positiivinen meininki kentällä kuitenkin, koetin valaa rohkeutta pelaajiin. Nollapeli oli hieno juttu, mutta jäätiin taas ilman maalia. Olen tyytyväinen näihin vieraspeleihimme, näissä taktiikka on pitänyt ja muoto on pysynyt. Maalinteko on ollut ongelma koko tämän kauden ajan, ja se jatkui. Me tarvitaan sellainen pelaaja, jolla on itseluottamusta mukana. Kaikki taisteli tänään hyvin, tehtiin hyviä juoksuja selustaan, muuta se vihoviimeinen liike ja ratkaisu taas puuttuivat. Se ratkaisi sen, että ei saatu kolmea pinnaa mukaan”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson harmitteli.

Arvio omasta joukkueesta:
”Nuori Severi Pöysä joutui kovan paineen alla, upea esitys häneltä. VPS-peli siirtyy alta pois ja saadaan nyt joukkueelle kunnolla lepoa. Kappe (Kasper Hämäläinen) ja 1-2 uutta pelaaja tulee, ja muutama pelaaja myös lähtee pois. Oli mahtavaa, että saatiin sen Klubi-pelin jälkeen kannattajiakin Helsinkiin, se oli tärkeää koko joukkueelle. Saatiin ihan asiallista palautetta kannattajilta, mutta oli hienoa, että kritiikki kanavoitui tänään myös tukena. Nyt uusitaan tiettyjä asioita ja koetetaan vetää mahdollisimman hyvä loppukausi. Koetamme saada loukkaantuneita kuntoon. Olen itsekin nyt mukana reservijoukkueen treeneissä”, Johansson lupasi.

Arvio vastustajasta:
”Gnistan oli odotetun vaikea joukkue, heitä vastaan on hankalaa pelata. Ei ole ihme, että he ovat pelanneet hyvän kauden. Heillä on myös taisteluilmettä, hyviä puolen vaihtoja ja nopeat liikkeelle lähdöt. Erinomaisesti valmennettu, vaarallinen ja taitava joukkue”, Johansson tiivisti.

TPS-pelaajan kommentti:
”Totta kai oli pettymys, olisi ollut hyvä ottaa tästä se kolme pinnaa. Oli hienoa, kun pääsi eka kertaa kunnolla pelaamaan ja sai kunnolla peliminuutteja. Tuli todella hyvä fiilis, kun kuulin avauspaikasta. Saatiin nyt enemmän paikkoja kuin viimeksi, olisi ollut saumaa tehdä se maali ja ratkaista peli. Meidän pitää olla hyökkäyspäässä vähän terävämpiä ja keskittyä vähän paremmin, niin kyllä ne maalitkin tulee sieltä”, TPS:n avauksessa ensimmäistä kertaa pelannut Severi Pöysä vakuutti.

Päivä osuma:
TPS:n selkeä ryhtiliike. Palloseuran esitys oli ihan eri luokkaa, kuin viime torstain nuhjaaminen Pikku-Klubia vastaan. Päävalmentaja Jonatan Johansson oli muokannut pelisysteemiä kolmen puolustajan linjasta selkeään ja perinteiseen 4-3-3-järjestelmään, ja sehän toimi. Palloseura oli myös henkisesti koonnut rivinsä. Runsaalla Veikkausliigakokemuksella TPS:n tavoin höystetty Gnistan on ollut Ykkösen paras joukkue viime viikkojen aikana, mutta Palloseura olisi voinut napata maanantaina ihan hyvin täyden pistepotin Oulunkylästä.

Sydän Pelissä:
Sonny Hilton
painoi taas sata lasissa ja sydän pelissä ottelun alusta loppuun asti. Hilton on todella tärkeä palanen Palloseuran peliä ja täytyy toivoa, että hän jatkaisi Turussa vielä lainasopimuksen umpeutumisen jälkeenkin. Hilton oli tänään Oulunkylässä todella vahva ja ärhäkkä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Hiltonin toisen jakson alun ulkosyrjäsyöttö oli futistaituruutta parhaimmillaan. Hiltonilla oli iso rooli ensimmäisellä puoliajalla ja toisen jakson alkupuolikkaalla, kun TPS sai lyötyä painetta Gnistanin päätyyn.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=YnhG7ovrSHQ

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia