Ykkösen ottelu: HJK Klubi 04 – TPS 2-4 (1-2)

Klubi 04 – TPS 2-4 (1-2)

4′ Joakim Latonen 0-1
33′ Albijon Muzaci 0-2
44′ Kai Meriluoto 1-2
74′ Meriluoto 2-2
78′ Kasper Hämäläinen 2-3
90+5′ Elmo Heinonen 2-4

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 35 Joonas Sundman – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga (67 min 20 Jesper Karlsson) – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 22 Kasper Hämäläinen – 23 Joakim Latonen (85 min 2 Alim Moundi) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (67 min 21 Elmo Heinonen) – 45 Serge Atakayi (67 min 9 Oskari Jakonen)
Erotuomari: Mikko Juusola
Pelipaikka: Bolt Arena, Helsinki

Ottelun ratkaisu: ”Nyt tehtiin jo yhteensä neljä maalia, ja kaksi erikoistilannemaalia. Joukkueen tehot ovat nyt kohdallaan, mutta olisimme voineet tehdä jopa enemmänkin. Meillä on ollut viime aikoina erittäin hyviä erikoistilanteita, mutta niistä tehtiin myös kaksi tärkeää maalia. Pystyttiin sen vaikeamman vaiheen jälkeen vielä nousemaan uudestaan johtoon ja voittoon”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiitteli joukkuettaan pelin jälkeen.

Arvio omasta joukkueesta: ”Joukkue on pelannut viime aikoina erinomaisesti paineiden alla ja joukkue pystyi tänään nousemaan uudestaan pisteisiin kiinni. Oltiin taas erittäin vaarallisia, mutta ei meillä ollut paras päivä. Pelikuri ja taisteluhenki oli hyvä, mutta pelikontrolli vastaavasti vähän petti. Olen tietysti voittoon tyytyväinen, se kaikkein tärkein asia. Tärkeintä olivat voitto ja ne neljä maalia. Nostan edelleen myös ne erikoistilanteista tehdyt maalit. Meillä oli erittäin hyvä paikka tehdä avausjaksolla jo 0-3, mutta Klubi iski takaisin ja kavensi. Toisella jaksolla kontrolli toimi paremmin muoto pysyi paremmin koossa. Sen jälkeen Samba (Benga) loukkasi, Atte (Sihvonen) oli välillä topparina, äijät joutuivat vaihtamaan paikkoja ja rytmi vähän sekosi, mutta saatiin käännettyä peli takaisin”, Johansson pohdiskeli.

Arvio vastustajasta: ”Meillä oli erittäin hyvä paikka tehdä avausjaksolla jo 0-3, mutta Klubi iski vastaiskusta takaisin. Joukkue osoitti myös luonnetta ja nousi tasoihin. Nostan Klubin pelille hattua, he syöttelevät hyvin, heillä on nopeat kärjet ja muutenkin pelinopeutta. Se on todella vaikea vastustaja, meillä oli jaksoittain taas ongelmia heidän kanssaan”, Johansson myönsi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Tiedettiin ennakkoon, että erittäin haastava peli on tulossa. Hävittin Veritaksella viimeksi. Olen sanonut aikaisemminkin, että on sääli, että Klubi on vikana sarjassa. Se on vaikein ja ärsyttävin vastustaja, saa aina juosta paljon pallon perässä. Saatiin tänään tosi hyvä startti, sen jälkeen oltiin vähän jaloissa, tehtiin toinen maali ja päästettiin yksi turha maali ekan puoliajan loppuun. Tehtiin itsellemme vähän vaikeaksi tämä, mutta onneksi onnistuttiin sitten erikoistilanteesta. Tiedettiin, että Klubin heikkous saattaa olla juuri ne erikoistilanteet. Onneksi onnistuttiin, niin saatiin tämä voitto. Ekassa maalissa Jussi (Juhani Pikkarainen) antoi mulle taskuun, pääsin kääntämään eteenpäin, Serge (Atakayi) käänsi sitten takaisin ja pääsin sijoittamaan ykkösellä alakulmaan. Yhdeksän maalia on hieno saldo, tehot on ollut mun heikko kohta. Itseluottamuksella on iso merkitys, vetoja vaan”, 1+2-tehot iskenyt Joakim Latonen summasi Helsingin sunnuntai-illan.

Päivä osuma: Kuntopuntarin ykkönen TPS iski jauhot Klubille suuhun jo ottelun alkuminuuteilla. Palloseuran 0-1-maali oli kaikin puolin nautinnollista seurattavaa. TPS:n puolustus pallotteli pallon kanssa alakerrassa, kunnes Juhani Pikkarainen lähti pelaamaan ylöspäin ja passasi Joakim Latoselle. Palloseuran paras maalintekijä pisti pallon napakasti eteenpäin Kasper Hämäläiselle, joka jatkoi pelivälineen Serge Atakayille. Hän seurasi maalille tulevaa liikennettä ja pallo napsahti suoraan Latosen jalkaan. Keskelle juossut Latonen antoi oikean jalkansa laulaa ja pallo painui Klubi-maalin oikeaan alanurkkaan. TPS rakensi ja pelasi johtomaalin ajatuksella ja niin vauhdikkaasti, että Klubin puolustus ei voinut seurata kuin katseella pallon etenemistä verkon perukoille.

Sydän Pelissä: Samba Benga otti TPS:n keskuspuolustuksessa niittiä vastaan ja sai pari kertaa todella kovia iskuja jaloilleen. Aina Benga kuitenkin nousi jaloilleen ja hän selvitti kunnialla tilanteen toisensa jälkeen. Hän taisteli lopulta ottelun 67. minuutille asti, ennen kuin joutui tulemaan vaihtoon. Bengalla oli Bolt Arenalla sydän vahvasti pelissä mukana ja hän pelasi niin pitkälle, kuin vain pystyi pelaamaan. TPS:llä oli jälleen muutenkin isojen panosten peli, mutta koko joukkue jatkoi viimeaikaisilla linjoilla ja kairasi elintärkeät kolme pistettä. Kun RoPS nousi KPV:ta vastaan kolmen maalin tappioasemasta 3-3-tasapeliin ja VPS voitti EIF:n vieraissa 2-3, lähdetään yläloppusarjaan todella herkullisista asetelmista: RoPS 42, TPS 40 ja VPS 39.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=uxS9ZzMYQXk

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia