Ykkösen ottelu: FF Jaro – TPS 0-2 (0-1)

FF Jaro – TPS 0-2 (0-1)
16. Joakim Latonen 0-1
55. Ilari Mettälä 0-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen (v) – 14 Juhani Pikkarainen – 15 Samba Benga – 35 Joonas Sundman (v) (73 min 28 Severi Pöysä) – 20 Jesper Karlsson – 23 Joakim Latonen – 22 Kasper Hämäläinen (v) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (78 min 9 Oskari Jakonen) – 21 Elmo Heinonen (73 min 17 Eliécer Espinosa)
Erotuomari: Mikko Juusola
Pelipaikka: Pietarsaaren keskuskenttä, Pietarsaari

Ottelun ratkaisu:
”Päästiin heti peliin sisään, saatiin energinen alku ja saatiin se avausmaali nopeasti. Sen merkitys oli ihan älyttömän iso. Eka maali tuli ihan kuin treeneissä. päästiin hienosti taskuihin, se toimi. Meillä oli tänään hyvä prässi ja terävät liikkeet koko ajan. Mutta sen ekan maalin merkitys, se oli todella iso. Ja me tehtiin siihen päälle myös todella hieno vastaiskumaali. Nyt oli laatua ja rauhallisuutta. Olihan tämä ennakkoon todella vaikea peli, vieraspeli sarjajohtajaa vastaan. Viime aikoina on ollut myös paljon negatiivista joukkueen ympärillä, ja on ollut vaikea keskittyä olennaiseen. Koko harjoitusviikko meni kuitenkin hyvin, olen nähnyt sen toki ennenkin ennen pelejä, mutta nyt me teimme myös ne maalit”, Palloseuran päävalmentaja Jonatan Johansson naulasi ottelun ratkaisun.

Arvio omasta joukkueesta:
”Tämä oli loistava peli, kauden paras pelimme. Loistava esitys kaikkien paineiden jälkeen. Myös pelin loppu oli hyvä, vaikka Jaro lähti totta kai riskillä. Meidän uusista miehistämme Ilu (Ilari Mettälä) näytti jo viime viikolla hyökkäyspäässä taitoa ja laatua. Moni olisi mennyt kipsiin, kun sitä maalia ei heti tullut, mutta Ilu ei, hän oli todella vahva myös puolustussuuntaan. Hän on treenannut vasta kaksi viikkoa meidän mukanamme, me näemme parempaakin vielä. Heitin myös Joonas Sundmanin heti kehiin, hän on vahva ja fyysinen, tykkäsin todella paljon, vasen jalka on vielä extraa. Kappe (Kasper Hämäläinen) on tuonut koko joukkueeseen ammattimaisuutta, uskoa ja rauhallisuutta. Oltiin tänne tullessa hotellissa yötä, Kappe myös puhuu paljon kaikkien kanssa. Hän on todella tärkeä lenkki tätä joukkuetta. Koko joukkue onnistui todella tärkeässä paikassa, tästä on erittäin hyvä lähteä valmistautumaan MP-otteluun”, Johansson summasi.

Arvio vastustajasta:
”Jaro ei yllättänyt, tiedettiin kyllä erittäin hyvin, miten he pelaavat. Jaro koetti päästä meidän maalien maalin jälkeen peliin vielä mukaan ja siinä tuli se yksi todella paha paikka, mutta Kopo (Jere Koponen) hoiteli maalilla sen hienosti. Ennen 0-2-maalia Jaro muutti ryhmitystä, Patrick Byskata tuli siihen keskelle, mutta reagoitiin siihen heti. Tultiin kovien paineiden alla sarjajohtajan vieraaksi ja pelattiin tähän väliin kauden paras peli. Nyt on hyvä lähteä kotia kohti”, Johansson totesi helpottuneena heti pelin jälkeen.

TPS-pelaajan kommentti:
”Oltiin tänään se nälkäisempi joukkue, se näkyi oikeastaan ensi minuuteista lähtien. Saatiin se johtomaali erittäin hyvään paikkaan, ja saatiin siitä vielä lisää energiaa. Avausjakson lopulla oli ehkä vähän sellaista taistelua ja vähän menetettiin peliä. Toinen jakso oli taas erittäin hyvä ja oltiin hyvin mukana koko ajan, eikä ollut mitään isompaa hätää oikeastaan missään vaiheessa ja sitten saatiinkin se toinen maali. Se oli vähän kuin loppu sen jälkeen. Ohjattiin peliä, eikä tehty mitään tyhmyyksiä, se oli kaikkiaan kypsä esitys meiltä. Meillä oli ennakkoon hyvin tiedossa, miten Jaro pelaa, suljettiin todella hyvin niiden pelinrakentelu. Tästä on tosi hyvä jatkaa taas eteenpäin”, Kasper Hämäläinen alleviivasi.

Päivä osuma:
Klap, klap, klap ja vielä kerran klap. TPS:n rakensi 1-0-johtomaalin ja samalla ottelun voittomaalin upean kuvion päätteeksi. Joakim Latonen passasi keskelle Kasper Hämäläiselle, joka jatkoi pallon oikealle Juri Kinnuselle. Palloseuran laitapakki oli hereillä ja jatkoi pelivälineen heti tarkasti keskelle. Latonen otti pallon varmasti vastaan ja ampui sen lähes suoraan vasempaan yläkulmaan. TPS:n pitkä maaliton putki päättyi tähän hallittuun ja myös henkisesti tärkeään osumaan. Palloseuran edellinen osuma syntyi juhannusviikolla, kun Kinnunen tulitti vaparinsa tolpan kautta EIF:n verkkoon. Palloseura on ollut Ykkösen Robin Hood. Se on voittanut vieraissa sarjan kärkijoukkueet, mutta hävinnyt kotonaan sarjan häntäpään valvojille.

Sydän Pelissä:
Koko TPS:n joukkueella oli lauantaina Pietarsaaressa sydän pelissä. Heikkoa lenkkiä ei yksinkertaisesti löytynyt, koko joukkue hyökkäsi ja puolusti tasapainoisesti. Ilari Mettälä tuo Palloseuran riveihin aivan uutta hyökkäysvoimaa ja -taitoa ja hänellä on myös mustavalkoinen sydän edelleen paikallaan. Mettälä pääsi myös lauantaina paikoille, puskien jo avausjaksolla loistavasti, mutta Mykyta Savchenko ehti venyä pallon eteen. Toisella puoliajalla sitten kolahti perille asti 55. minuutin kohdalla. Albijon Muzaci ja Elmo Heinonen loivat taidolla pohjat ja Mettälä junttasi pallon verkon perukoille. Mettälän mainio iltapäivä päättyi ottelun 78. minuutin kohdalla, kun Oskari Jakonen juoksi hänen tilalleen kentälle.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=P6LVWHPgcRI

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia