Ykkösen ottelu: EIF – TPS 1-2 (1-0)

EIF – TPS 1-2 (1-0)
28. Stanislav Efimov 1-0
54. Serge Atakayi 1-1
87. Kasper Hämäläinen 1-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen (90 min 35 Joonas Sundman) – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 8 Kalle Taimi – 6 Atte Sihvonen – 22 Kasper Hämäläinen – 23 Joakim Latonen (88 min 20 Jesper Karlsson) – 16 Albijon Muzaci – 24 Ilari Mettälä (73 min 21 Elmo Heinonen) – 45 Serge Atakayi (74 min 9 Oskari Jakonen)
Erotuomari: Peiman Simani
Pelipaikka: Tammisaaren keskuskenttä

Ottelun ratkaisu:
”Hallittiin avausjaksoa täysin, mutta EIF pääsi tekemään sen yhden maalin. Me uskoimme oman tekemiseemme ja taktiikkaamme, jatkoimme toisella puoliajalla vaan omaa peliämme. Tasoitus tuli onneksi aika nopeasti ja jaksettiin uskoa, että se voittomaalikin vielä jossain välissä tehdään. Kuten sitten tapahtuikin. Oli henkisesti todella tärkeää nousta tappioasemasta voittoon. EIF:n maalin jälkeen oli sellainen viiden minuutin shokkitila, josta toivuttiin onneksi aika nopeasti ja saatiin peli taas normaaliin formuun. Hallittiin ja luotiin tänään paikkoja, ja se tuotti sen toivotun lopputuloksen”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summasi tyytyväisenä.

Arvio omasta joukkueesta:
”Meidän koko pakettimme ja muoto kentällä pysyivät loppuun asti hyvin koossa. Puolustettiin erittäin hyvin, eikä päästetty EIF:iä oikeastaan lainkaan paikoille. Tämä oli ihan parhaita pelejämme, vaikka peli ratkesikin vasta aika lopussa. Kapen (Kasper Hämäläinen) rooli oli erittäin iso, molemmissa maaleissa ja muutenkin. Serge (Atakayi) pääsi ensimmäistä kertaa aloitukseen, tuloksena oli hieno maali. Saatiin myös kulmasta vihdoin onnistuminen, RoPS:ia vastaan taisi olla 15 kulmaa. Toistan vielä, että on henkisesti älyttömän tärkeää kääntää peli tappioasemasta voittoon, joukkueelle iso kiitos siitä. Kaikki pelasivat hyvin, mutta tarvitaan nopea palautus ja lepoa, VPS-peli on jo keskiviikkona”, Johansson muistutti.

Arvio vastustajasta:
”EIF pelasi niin kuin me odotimmekin, ja heidän johtomaalinsa oli erinomainen yksilösuoritus. EIF yritti iskeä vastaan sekä kaukaa. EIF voitti sen johtomaalin jälkeen vähän aikaa kaikki kakkospallot, ennen kuin päästiin taas peliin sisään. EIF:llä on hyviä laukojia, tiesimme sen ennakkoon, että ne yrittävät laukoo myös paljon kaukaa. Stanislav Efimov on loistava pelaaja, tämän sarjan parhaita, hänen vetonsa oli huikea”, Johansson myönsi.

TPS-pelaajan kommentti:
”Vaikea analysoida peliä kokonaisuudessa nyt heti. Alussa oltiin hyvin mukana, sitten EIF pääsi tekemään sen maalin ja sen jälkeen oli taas etsikkovaihe. Sen jälkeen luotiin tauolla uskoa ja henkeä ja saatiinkin sen tasoitus todella hyvään paikkaan. Siinä tuli JIPPO-pelikin välillä mieleen ja uskottiin voittoon ja painettiin täysillä loppuun asti. On todella tärkeä asia koko joukkueelle, että se usko palkittiin taas voitolla. Vieraissa tulee koko ajan pinnoja, kotona on ollut jostain syystä vaikeaa, mutta jostain sentään tulee pinnoja. EIF ei juuri päässyt juurikaan tänään paikoille. Nyt on sitten ratkaisumatsit tulossa ja edessä, ihan hyvältä taas näyttää. Keskitytään nyt tähän meidän omaan juttuumme, niin hyvä tästä tulee”, TPS:n 2-1-voittomaalin ohjannut Kasper Hämäläinen uskoo. 

Päivä osuma:
TPS:n 1-1-tasoitusosuma syntyi fantastisen kuvion päätteeksi. Juri Kinnunen antoi vasemmalta pitkän rajaheiton, jota Ilari Mettälä syöksyi vastaan. Albijon Muzaci lähti säntäämään kohti EIF-maalia ja syötti keskellä Kasper Hämäläiselle. TPS-maestro näytti sen jälkeen omaa osaamistaan ja antoi loistopassin tammisaarelaisten linjan taakse. Serge Atakayi oivalsi tilanteen esimerkillisesti ja juoksi EIF-pakiston taakse, nappasi pallon ja tinttasi suoraan maalin kattoon. Upea kuvio ja upea maali, näitä lisää!

Sydän Pelissä:
Albijon Muzaci palasi joukkueensa avauskokoonpanoon ja kiitti luottamuksesta. Hän painoi koko matsin alusta loppuun asti sydän pelissä ja oli rakentamassa Palloseuran tärkeää tasoitusosumaa. Muzacilla myös jalka liikkui hyvin, hän tappeli jokaisesta ja viljeli vasemmalta vaarallisia keskityksiään. Albi elää onnistumisista ja toivottavasti tästä pelistä tuli taas lisäpotkua loppukauteen. Muzacin ja kumppaneiden uurastus Tammisaaressa johti siihen, että TPS on aika tukevasti jo yläloppusarjan puolella. Kärkijoukkue, eli VPS:n lyönyt RoPS, lymyilee nyt seitsemän pinnan päässä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Sarjan kakkossija eli karsijan paikka on kuitenkin enää kahden pinnan päässä.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=Tz4atPcLWw4

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia