Ykköscup jatkuu EIF-kotiottelulla – testipelaajana mukana hyökkääjä Eemeli Raittinen

TPS kohtaa Ykköscupin toisessa pelissään tammisaarelaisen EIF:n. Ottelu alkaa Turun LähiTapiola Areenalla lauantaina 12. helmikuuta kello 13.

Ykköscupin ensimmäisessä pelissään TPS voitti viime lauantaina PK-35:n lukemin 2–0. Ottelu oli Tepsiin täksi kaudeksi siirtyneelle keskikenttäpelaaja Daniel Rantaselle erityinen, sillä hän pelasi kasvattajaseuraansa vastaan.

– Siitä on aika lyhyt aika, kun olen itse PK-35:n pukukopissa ollut. Heidän pelaajiensa ja taustojensa joukossa oli paljon tuttuja ihmisiä. Oli outo fiilis kävellä heidän ohitseen uuden oman joukkueeni koppiin. Oli erityinen fiilis pelata vanhoja tuttuja vastaan, enkä halunnut omalle kasvattajaseuralle hävitä, Rantanen sanoo.

Myös tulevana lauantaina Daniel Rantanen kohtaa entisen seuransa, sillä hän edusti EIF:ää kaudella 2019.

– On aika hauskaa ja erikoista, että kaksi ensimmäistä peliä ovat entisiä seurojani vastaan. Sitä kautta tulee pieni ekstralataus näihin matseihin.

Rantanen viihtyy Tepsissä – ”Joka päivä on kiva tulla treeneihin”

Ekenäs IF:ssä pelatessaan Rantanen pääsi työskentelemään yhdessä TPS:n nykyisen apuvalmentajan Gabri Garcia Xatartin kanssa, joka tuolloin toimi tammisaarelaisten päävalmentajana. Rantasen ensivaikutelma päävalmentaja Jonatan ”Tintti” Johanssonin ja Xatartin muodostamasta TPS:n valmennuskaksikosta on ollut positiivinen.

– Meidän valmennuskaksikossamme yhdistyy kaksi vähän erilaista pelityyliä. Luulen, että Tintti ja Gabri täydentävät toisiaan aika hyvin. Olen tykännyt Tintin treeneistä heti alusta alkaen. Gabrin kanssa olenkin jo treenannut aiemmin EIF:ssä ja tiedän, että hän vetää hyviä treenejä, Rantanen kertoo.

Rantanen on ollut osa Turun Palloseuran joukkuetta nyt puolentoista kuukauden ajan. Hän kertoo viihtyneensä erittäin hyvin.

– Olen tyytyväinen siihen, että olen tullut tänne. Joka päivä on kiva tulla treeneihin.

Parhaaksi pelipaikakseen Rantanen mieltää hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolin, sillä siinä roolissa pääsee antamaan maaliin johtavia syöttöjä ja tekemään myös itse maaleja. Vahvuuksikseen hän listaa teknisen osaamisen ja syötöt. Näyte Rantasen taidoista saatiinkin jo viime pelissä, kun hän otti pelivälineen erittäin taidokkaasti rinnallaan haltuun ja syötti linjan taakse Albijon Muzacille, joka päätti hyökkäyksen maaliin.

Viime kaudella tasaisia vääntöjä

Tepsin ja EIF:n kohtaamiset olivat viime kaudella äärimmäisen tasaisia vääntöjä. Sarjakauden kohtaamisista Tammisaaressa pelattu kamppailu päättyi turkulaisten 2–1-voittoon, Turussa pelatut kaksi ottelua taas päättyivät kumpainenkin 1–1-tasapeliin. Vuosi sitten pelatussa Suomen Cupin ottelussa EIF oli parempi lukemin 1–0.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan EIF on aika samanlainen joukkue kuin viime vuonna, vaikka joukkueella on tällä kaudella uusi päävalmentaja, Mikko Manninen. EIF:llä on Johanssonin mukaan useita hyviä yksilöitä, kuten kymmenen maalia viime kaudella Ykkösessä viimeistellyt Stanislav Efimov ja Veikkausliigassa usean kauden ajan pelannut Xhevdet Gela.

TPS:n joukkueeseen etsitään vielä täsmävahvistuksia

TPS:llä on lauantain ottelussa mukana yksi testipelaaja, 22-vuotias hyökkääjä Eemeli Raittinen. Raittinen on Ilveksen kasvatti, mutta siirtyi viime kaudeksi isomman peliajan perässä Hämeenlinnan Jalkapalloseuraan. HJS:n riveissä Kakkosessa Raittinen viimeisteli viime kaudella yhdeksän maalia.

– Raittinen on mielenkiintoinen kaveri, erilainen hyökkääjä kuin mitä meillä on. Hän on isokokoinen target-pelaaja, luonnehtii TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

Johansson kertoo, että tavoitteena on löytää TPS:n joukkueeseen vielä neljä joukkuetta selkeästi vahvistavaa pelaajaa.

– Tarvitsemme nopeutta laitaan. Kärkeen tarvitaan joku erilainen hyökkääjä kuin millaisia meillä on tällä hetkellä. Keskikentälle tarvitaan ainakin yksi pelaaja vielä. Puolustuspää ei ole niin kriittinen, meillä on tarpeeksi puolustuspään pelaajia. Etsimme sinne mahdollisuuksien mukaan vielä yhtä pelaajaa, Johansson taustoittaa.

Mustavalkoisten riveistä ovat lauantaina varmuudella sivussa ainakin hyökkääjät Olli Jakonen ja Simo Roiha.

 

Turun Sanomat näyttää ottelun suorana ja selostettuna lähetyksenä verkkosivuillaan.

Lisää uutisia