Yasmin Baasousi jatkosopimukseen!

Hyökkääjä Yasmin Baasousi edustaa Turun Palloseuraa myös kaudella 2021. 20-vuotias Baasousi puki Palloseuran paidan päälleen ensimmäistä kertaa vuonna 2017, kun hän edusti mustavalkoisia TPS TB:n puolella futsalissa. Baasousin alku oli vakuuttava, sillä hän iski 4-16 voitossa kuusi maalia. Naisten edustusjoukkueessa Baasousi debytoi lähes päivälleen kaksi vuotta myöhemmin, kun TPS kohtasi Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedin. Baasousi on jatkosopimuksesta tyytyväinen.

– Oli hieno tunne, kun TPS tarjosi sopimusta seuraavalle kaudelle. Sopimus ei koskaan ole itsestäänselvää kenellekään, joten sellaisen saaminen tarkoittaa aina sitä, että asioita on tehty oikein. Vaikka syksyllä putoaminen Ykköseen oli todella raskasta koko joukkueelle, on uusi sivu jo käännetty ja näen Ykkösen uutena mahdollisuutena tehdä kunniaa rinnassa olevalle logolle. Kannan Palloseuran logoa aina ylpeänä ja Tepsin kaltaisessa perinteikkäässä seurassa pelaaminen on aina kunnia. TPS ei ole vain joukkue, se on perhe.

Baasousi on jäänyt mustavalkoisten mieleen nopeudestaan ja periksiantamattomuudestaan ja ne kuuluvatkin Baasousin mukaan hänen vahvuuksiinsa. 

– Suurimmat vahvuuteni kentällä ovat nopeus, jonka avulla pystyn tekemään teräviä juoksuja syvyyteen ja sitä kautta pääsen myös antamaan hyviä keskityksiä ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Osaan myös lukea ja rytmittää peliä oikein. 

Baasousi on pelaajana periksiantamaton ja hänen halunsa kehittyä entistä paremmaksi on kova. Uusi valmennus on tehnyt Baasousiin vaikutuksen ja hän onkin aktiivisesti keskustellut päävalmentaja Akusti Salosen kanssa, jos jokin on jäänyt mietityttämään.

– Itselleni on tärkeää puhua asioista mahdollisimman suoraan ja avoimesti. Yhteys valmennuksen ja pelaajien välillä on ollut hyvää ja tämä onkin jokaisen kehityksen kannalta tärkeää. Pidän itse siitä tavasta, jolla Akusti ajattelee jalkapallosta. Projekti on alkanut hyvin enkä malta odottaa, että pelit alkavat. Edessä on uusi alku.

Kauden tavoitteista kysyttäessä Baasousi nostaa esiin sen, että jokaisen harjoituksen ja pelin aikana pitää kehittää itseään. Tulevalta kaudelta odotellaan myös maaliverkkojen heiluttelua.

– Haluan jokaisten treenien jälkeen olla parempi kuin ennen. Tavoitteenani on auttaa Tepsiä nousemaan takaisin pääsarjaan. Täytyy viritellä kauden alla maalipyssyt valmiiksi, jotta saadaan verkot heilumaan!

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen kokee, että Baasousilla on edessään loistava näytönpaikka.

– Yasminilla on kaikki tarvittavat ainekset hyvään kauteen. Hän on osoittanut nopeasti, että hänellä on taitoa, mutta myös halua kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi. Hän on hyvä pelaaja, mutta paranneltavaa on vielä ja olemme näistä asioista keskustelleet avoimesti. Yasmin on itsekin tullut keskustelemaan kanssani, jos jokin on mietityttänyt ja pidän itse siitä, että pelaajat miettivät sitä, mitä he harjoituksissa tekevät ja miksi. Yasminin kohdalla odotan sitä, että saadaan treenien hyvä tekeminen peleihin ja hyökkäyspelaamiseen lisää variaatioita.

Lisää uutisia