Westerlo-TPS -ottelun ennakkopressissä maalailtiin asetelmia huomiselle

TPS jätti tänään kauniin aurinkoisen Suomen Turun ja matkasi kohti Belgiaa, jossa joukkuetta tervehti sade ja 16 asteen lämpötila. Tyypillinen Belgian sää, ilmeisesti. Joukkue ehti käydä kääntymässä hotellissa, ennen kuin suuntana oli Westerlon kotikenttä Het Kuipje ja virallinen treeni sekä lehdistötilaisuus. TPS:aa pressissä edustivat päävalmentaja Marko Rajamäki ja keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen, joka on jo pystynyt treenaamaan normaalisti oltuaan sivussa ensimmäisestä osaottelusta pienen vamman vuoksi.

– Olen pystynyt jo treenaamaan parit treenit ja reisi ei ole niissä vaivannut. Ei tämä kuitenkaan yhden miehen paluusta ole kiinni, Kole muistutti.

Sateen on luvattu jatkuvan Westerlossa huomennakin, jolloin on myös Belgian itsenäisyyspäivä. Lehdistön määrä pressitilaisuudessa kielikin tästä, mutta katsojia huomiseen matsiin odotetaan seuran mukaan n. 3000-4000. Myös toistakymmentä urheaa TPS-kannatajaa on tulossa huomiseen otteluun.

– Jos sataa, pallo liikkuu nopeampaa, mikä on vain hyvä juttu molempien joukkueiden kannalta. Westerlo on aika pelaava joukkue. Meidän täytyy tehdä vähintään yksi maali ja pitää nolla. Sillä tavalla tässä ottelussa on eri käsikirjoitus kuin edellisessä. Suin päin emme voi vain lähteä hyökkäämään.

TPS on ehtinyt pelaamaan yhden liigaottelunkin osaotteluiden välissä, kun taas Westerlo on edelleen preseasonilla.

– Väsy ei näy mitenkään joukkuehengessä, mutta toki pikkuvammoja on jätkille tullut, jotka kertovat, että kropat ovat kovilla. Sama tilanne on tietenkin kaikilla suomalaisilla seuroilla, Kole totesi.

Rapa oli Kolen kanssa samoilla linjoilla.

– Meillä on ollut paljon pelejä, mutta toivottavasti olemme huomenna virkistyneet ja aktiivisia. Kaikki tietävät, että eurocup-otteluissa pelit eivät kestä 90 vaan 180 minuuttia. Kaikki on siis mahdollista. Meillä on iso haaste edessämme, mutta toivottavasti voimme yllättää, Rajamäki puolestaan vastaili toimittajien kysymyksiin.

– Emme voi rynnätä suin päin avoimeen peliin. Meillä on Westerlosta nyt vielä enemmän tietoa kuin ensimmäisessä osaottelussa, ja olemme pyrkineet etsimään osa-alueita, joissa olemme heitä vahvempia.

Westerlon päävalmentaja Jan Ceulemans oli tyytyväinen ensimmäisen ottelun tulokseen, mutta painotti kaiken olevan edelleen auki.

– Me lähdemme huomiseen otteluun paalupaikalta ja se on meille iso mahdollisuus. Uskon kuitenkin, että näemme huomenna paremman TPS:n kuin viikko sitten, joten ottelu ei ole missään nimessä ohi. Olemme saaneet pari hyökkääjää takaisin kokoonpanoomme ja ehtineet treenata viikon lisää, joten uskon, että me olemme myös vieläkin vahvempia huomenna.

Ottelu alkaa Het Kuipje stadionilla huomenna torstaina klo 21.00 Suomen aikaa. Radio Auran Aallot selostaa ottelun suorana.

Lisää uutisia