Wayne Brown palaa TPS:n keskikentälle

TPS vahvisti tänään virallisesti uuden paluumuuttajansa nimen kiinnittämällä englantilaisen keskikenttäpelaaja Wayne Brownin joukkueensa riveihin helmikuun 2013 alussa voimaan astuvalla sopimuksella. Sopimus ulottuu elokuun 2014 loppuun asti, mutta TPS:llä on myös optio loppukaudesta 2014. Nyt 24-vuotias Brown edusti TPS:ää jo kaudella 2009 ja oli voittamassa seuralleen silloin SM-pronssia.

Edellinen TPS-kausi oli Brownille myös henkilökohtainen menestys. Hänet valittiin loistavan kautensa päätteeksi koko Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi sekä samalla myös vuoden liigatulokkaaksi. Brown pelasi TPS-paidassa kaikki 26 ottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia.

Brown saapui TPS:ään keväällä 2009 Valioliigaseura Fulham FC:stä elokuun loppuun asti ulottuneella lainasopimuksella. Silloin vielä 20-vuotias nuorukainen nousi kuitenkin nopeasti yhdeksi TPS:n avainpelaajista, ja niinpä hänen lainasopimustaan jatkettiin yhteisymmärryksessä Fulhamin kanssa kauden loppuun asti.

Turun vuoden jälkeen Brownin ura jatkui Etelä-Englannissa Bristol Roversin riveissä. Kyseessä oli alkuun lainasopimus Fulhamista, mutta siirrosta tehtiin pysyvä keväällä 2010. Brownin nykyinen sopimus Englannin Kakkosliigassa pelaavan Roversin kanssa umpeutuu ensi vuodenvaihteessa.

– Wayne tuntee Turun ja Turku Waynen. Me saamme nyt sellaisen tutun pelaajan joukkueeseemme, jonka vahvuudet ovat entuudestaan tiedossa. Pitää muistaa, että Wayne on edelleen vasta 24-vuotias nuori pelaaja. Hän on hakemassa täältä menestystä, mutta samalla myös uutta vauhtia urallaan eteenpäin, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki painottaa.

Lisää uutisia