Voitonnälkäinen TPS reissaa lauantaina Espooseen

Kansallisen Liigan runkosarja alkaa kääntyä jo loppusuoralle, mutta tärkeitä pelejä on vielä edessä ennen loppusarjojen alkua. Turun Palloseuran osalta pelit jatkuvat lauantaina 12. elokuuta Espoossa, kun Tepsi kohtaa vieraissa FC Hongan. Ottelu alkaa kello 18.00.

Viime viikko oli TPS:lle kahden kotiottelun viikko. TPS taisteli kaksi tiukkaa peliä, mutta joutui molemmilla kerroilla tunnustamaan vastustajan yhden maalin verran paremmaksi. Viime lauantain ottelussa voiton vei ONS maalein 1–0.

– Meillä oli ihan jäätävästi paikkoja ja saimme rakenneltua peliä, mutta viimeinen silaus viimeistelyssä jäi puuttumaan. Emme ehkä olleet ihan valmiita, kun siinä tuli heti toisella minuutilla takaiskumaali, kertaa TPS:n keskikenttäpelaaja Viivi Spets.

Viime kaudella naisten Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Spets on tärkeä palanen Tepsin pelissä. Spetsin kausi 2023 alkoi epäonnisesti, kun hän loukkaantui pari viikkoa ennen Kansallisen Liigan alkua. Nyt keskikentän taistelija on kuitenkin palannut pelikentille. Viime pelissä Spets oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen. Paluu pelikentille on tuntunut luonnollisesti erittäin hyvältä.

– Vihdoin! Tätä on odotettu. Vähän venähti loukkaantumisesta kuntoutuminen. Nyt on tosi hyvä fiilis tulla takaisin ja päästä auttamana joukkuetta, joukkueen kapteenina viime pelissä toiminut Spets sanoo.

Spets pelaa Tepsin edustusjoukkueessa nyt viidettä kauttaan. TPS:n kuluvan kauden tavoite on ollut sarjapaikan säilyttäminen. Ennakon kirjoitushetkellä TPS on Kansallisen Liigan sarjataulukossa juuri tavoitteensa mukaisella sijalla, suoraan säilymiseen oikeuttavalla kahdeksannella sijalla.

TPS:n joukkue koki ainakin nimellisesti ison muutoksen, kun päävalmentaja vaihtui reilut kolme viikkoa sitten. Tosin Spetsin mukaan muutosta pehmensi se, että joukkueen maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa otti päävalmentajan tehtävän hoitaakseen Akusti Salosen jouduttua jättämään pestin terveyssyistä. Sama pelillinen linja on näin ollen säilynyt, eikä TPS:n ole täytynyt lähteä omaksumaan uutta pelillistä identiteettiä.

– Siiri on ottanut homman hyvin hoitaakseen. Siiri on meille pelaajille tuttu ennestään ja hän tietää, miten joukkueessamme on toimittu aiemmin. On ollut tosi mutkaton valmentajan vaihto, Spets kokee.

TPS ja Honka kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Turussa. Tuolloin pidemmän korren vei Honka niukasti maalein 1–0. Spetsin mukaan lauantaina Espooseen matkaa voitonnälkäinen TPS.

– Nyt ollaan niin pistenälkäisiä, että kovaa hyökätään kimppuun lauantaina. Kyllä me lähdemme hakemaan kolme pistettä, ei ole muuta vaihtoehtoa. Meidän pitää olla alusta asti valmiita ja kovempia kaksinkamppailuissa.

La 12.8. klo 18.00 Honka–TPS, Espoo.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia