Voiton makuun päässyt MYPA maanantaina Turkuun

TPS kohtaa maanantaina Turun Veritas Stadionilla alkukauden kohmeestaan piristyneen MYPA:n. Lähtöasetelmat otteluun ovat hieman ristiriitaiset, sillä kotijoukkue TPS on ollut kauden ensimmäisillä kierroksilla Veikkausliigan eräänlainen Robin Hood. Raitapaidat ovat kaataneet suuria sekä hakeneet hankalia pinnoja pahimmista mahdollisista paikoista, mutta vastapainoksi pisteitä on menetetty juuri sellaisissa otteluissa, joihin se on lähtenyt ainakin jonkinlaisena ennakkosuosikkina.

MYPA-laiva on keinahdellut viime aikoina ääripäästä toiseen. Joukkueen alkukausi oli kauttaaltaan heikohko, ja alavire huipentui rumaan 4-0-kotitappioon RoPS:lle. Viime kierroksella aurinko paistoi ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana kunnolla Kouvolaan, kun MYPA jyräsi joka rintamalla Hakan yli lukemin 3-0.

TPS-kärki Niklas Tarvajärvi tuli joukkueeseen aivan kauden kynnyksellä ja MYPA herättää hänessä menestysmuistoja kausilta 2004 ja -05. Tarvajärvi muistelee syystäkin aikaansa Kymenlaaksossa lämmöllä, sillä mies juhli seuran väreissä sen historian ensimmäistä ja ainoaa Suomen mestaruutta vuonna 2005 sekä Suomen Cupin voittoa vuotta aikaisemmin.

– Hienoja muistoja mulla on niiltä kausilta, mutta onhan joukkue muuttunut kuitenkin aika paljon niiltä vuosilta. Omaa entistä joukkuetta vastaan pelaamisessa on kuitenkin aina jotain erityistä, kahdesti tällä kaudella osunut Tarvajärvi myöntää.

Tarvajärvi uskoo, että Espoosta kahmitut kolme vieraspistettä tulivat tärkeään paikkaan raastavan JJK-kotitappion jälkeen.

– Itse otin suoran punaisen Jaroa vastaan ja olin kaksi peliä välillä poissa. Vähän kummallinen tämä koko kauden alku on kieltämättä ollut, mutta Honka-voitto Espoosta oli tärkeä jatkon ja itseluottamuksen kannalta, juuri Espoossa pannastaan vapautunut Tarvajärvi tietää.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki on muistuttanut koko alkukauden ajan siitä, että paljonkin viime kaudesta muuttunut joukkue ei voi hitsautua yhteen aivan hetkessä. Rajamäki on tolkuttanut myös sitä, että jotkut pelilliset asiat jo toimivat, mutta joissain asioissa piisaa vielä paljon hiottavaa.

– Olemme olleet aika tehokkaita hyökkäyspäässä ja puolustuspelaamisessa on tiettyjä asioita, jotka toimivat jo erittäin hyvin. Minulla on päässäni kuitenkin myös paljon sellaisia pelillisiä asioita, joita pitää korjata. Minun tehtäväni valmentajana on miettiä joka päivä sitä, mitä voimme taas tehdä paremmin ja mitä asioita voimme korjata, Rajamäki filosofoi.

MYPA:n paidassa itsekin aikanaan pelannut Rajamäki tietää vierailijoiden vaarallisuuden ja ennakoi maanantain ottelusta erittäin vaikeaa. Rajamäki tietää, millainen on kauden ensimmäisen voiton vaikutus pukukopissa poikkeuksellisen tahmean alkukauden jälkeen.

– MYPA on alkukauden tuloksia paljon parempi jengi. Se on täynnä hyviä pelaajia ja Haka-voitto antoi sellaista energiaa heille, että he ovat erityisen vaarallisia juuri nyt. Sieltä tullaan tänne erityisen hyvillä fiiliksillä ja niin sen pitää mennäkin. Meidän pitää vaan uskoa tähän omaan tekemiseen ja hakea voittoa sitä kautta, Rajamäki kuitenkin painottaa.

TPS:n ja MYPA:n taistelu pisteistä alkaa Veritas Stadionilla klo 18.30.

Lisää uutisia