Voitokas kenraaliharjoitus – TPS kaatoi Haka juniorit maalein 4–0 Suomen Cupissa

FC Haka juniorit – TPS 0–4 (0–1)

21 min 0–1 Albijon Muzaci
77 min 0–2 Simo Roiha (rp)
82 min 0–3 Simo Roiha
89 min 0–4 Rasmus Holma

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Joonas Sundman, Rasmus Holma (C), Roope Pakkanen, Joonas Lakkamäki (64 min Kalle Taimi), Linus Rönnberg (46 min Jasper Jalonen), Daniel Rantanen (84 min Severi Pöysä), Anthony Annan (46 min Kasper Hämäläinen), Jesper Karlsson, Albijon Muzaci (84 min Santeri Pohjolainen), Simo Roiha.

Erotuomari: Jari Järvinen

Pelipaikka: Tehtaan kenttä, Valkeakoski

Kooste: https://youtu.be/E9v0DgPUABc

Turun Palloseura voitti Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa FC Haka juniorit ja jatkaa näin seuraavalle cup-kierrokselle.

Kolmosessa pelaava Hakan reservijoukkue ei juuri TPS-maalivahti Jere Koposta työllistänyt. TPS piti palloa Hakan kenttäpuoliskolla, mutta peli säilyi pitkään numeroiden valossa tasaisena. Simo Roihan itse hankkimastaan rangaistuspotkusta tekemä 2–0-maali vapautti TPS:n pelaamista ja sen jälkeen joukkue onnistuikin vielä kahteen otteeseen maalinteossa.

– Tämä oli ammattimainen suoritus joukkueelta. Pidimme palloa suhteellisen hyvin. Olisimme voineet kyllä olla vieläkin tehokkaampia maalipaikoissa, nyt teimme pelin vähän vaikeaksi itsellemme. Ykkösen peleissä meidän pitää saada laukaukset vielä paremmin maalia kohti, mietti TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa oli TPS:n keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen.

– Meillä oli tilanteita, mutta vastustajan maalivahti pelasi aika hyvin. Vähän liian kauan olimme vain maalin johdossa. Jos olisi tullut siinä tilanteessa yksikin herpaantuminen ja tasoitus, niin tästä olisi tullut peli. Olisimme halunneet ratkaista pelin aikaisemmin.

Haka miehitti vahvasti oman boksinsa, joten TPS sai tehdä täyden päivätyön yrittäessään realisoida pallonhallintansa huippuluokan maalipaikoiksi.

– Ei ollut helppoa murtautua Hakan maalin edustalle. Tällaisissa tilanteissa joutuu hakemaan vetoja kauempaa, tekemään juoksuja linjan taakse tai yrittämään laitojen kautta, Hämäläinen kertoi.

Miesten Ykkösen kausi käynnistyy maanantaina 18. huhtikuuta. TPS matkaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Pelikuormaa jaettiinkin jo tietoisesti tämän ottelun aikana vaihtojen avulla. Voitokas reissu Valkeakoskelle tarjosi hyvät lähtökohdat alkavaan Ykkösen kauteen.

– Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus siinä mielessä, että vastustaja oli hyväkuntoinen ja organisoitu joukkue, jolla oli hyvä muoto. Tämä kertoi minulle päävalmentajana paljon hyvää maanantaita silmällä pitäen, Johansson totesi.

Suomen Cup palautettiin tälle vuodelle takaisin juurilleen cup-muotoiseksi kilpailuksi. Pelit Suomen Cupissa jatkuvat vain voitolla – tulos tai ulos. Tämän vuoksi cup-pelit ovat aina omanlaisiaan koitoksia.

– Cupin pelit ovat aina erityisiä. Olen tyytyväinen, että pääsimme jatkoon cupissa. Nyt odotellaan seuraavan cup-kierroksen arvontaa ja lähdetään keskittymään maanantaiseen sarjapeliin. Nostan Hakan nuorelle joukkueelle hattua ja toivotan heille onnea tulevaan kauteen, päävalmentaja Johansson sanoi.

Lisää uutisia