Viisi TPS-pelaajaa mukana Mixun johtamassa tehoryhmässä

A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelaisen johtama nuorista pelaajista koostuva tehoryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa huomenna tiistaina. Tehoryhmä aloittaa leirinsä Eerikkilän Urheiluopistolla ja leiri jatkuu aina perjantaille saakka.

Tehoryhmässä on mukana kaikkiaan 25 kenttäpelaajaa, joista jopa viideosa on TPS-pelaajia. TPS:n joukkueesta siis viisi pelaajaa, Jere Uronen, Santeri Mäkinen, Roope Riski, Juho Lehtonen ja Ville Rannikko, ovat mukana tehoryhmässä.

– Tehoryhmä tulee olemaan leirillä kolme kertaa tämän nimikkeen alla ensimmäisessä vaiheessa nyt ja ensi kevään aikana. Tehoryhmän päätarkoituksena on harjoitella pelipaikkakohtaisesti, pyrkien yksilötason kehittämiseen, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Tehoryhmän leirillä on paljon pelipaikkakohtaista harjoittelua, testausta ja henkilökohtaista ohjausta. Tämä kaikki tehdään yhteistyössä seuravalmentajien ja seurojen kanssa. Tässä mennään käsi kädessä ja ollaan seurojen sekä seuravalmentajien kanssa samassa veneessä kehittämässä suomalaisia pelaajia.

Ensimmäiseen tehoryhmän leiriin osallistuu yhteensä 16 kenttäpelaajaa, sillä osa ryhmään kutsutuista pelaajista ei päässyt mukaan eri syistä. TPS-pelaajista ovat paikalla ensimmäisessä tehoryhmän leirissä kaikki muut paitsi Rannikko, joka on paraikaa mukana Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirillä.

– Ryhmän nimilista on laaja juuri siksi, että aina tulee luonnollisia esteitä. Esimerkiksi oman ikäluokan maajoukkueaktiviteetit saattavat olla sellaisia, Mixu Paatelainen kertoo.

– Olen todella iloinen siitä, miten eri seurat ja valmentajat ovat tehoryhmään suhtautuneet. Se kertoo kovasta halusta kehittää pelaajia kaikkialla. Seuroissa tiedetään myös se, että tehoryhmän harjoitukset eivät tule olemaan liian kuormittavia vaan yksilön tasoa ja pelipaikkakohtaista osaamista kehittäviä harjoitteita.

Tehoryhmään valitut kenttäpelaajat (maalivahdeilla on oma tehoryhmänsä):
Janne Saksela, HJK
Joni Nissinen, KuPS
Dani Hatakka, FC Honka
Jere Uronen, TPS
Mikko Sumusalo, HJK
Nikolai Alho, HJK
Santeri Mäkinen, TPS
Rasmus Schüller, FC Honka
Aleksi Paananen, KuPS
Matias Ojala, AC Oulu
Matti Klinga, FC Lahti
Kalle Kauppi, FC Inter
Roope Riski, TPS
Juho Lehtonen, TPS
Joel Pohjanpalo, HJK
Robin Lod, HJK
Daniel O´Shaughnessy, HJK
Alexander Ring, HJK
Ville Rannikko, TPS
Joni Kauko, FC Inter
Tero Mäntylä, FC Inter
Joel Mero, FC Lahti
Simon Skrabb, FF Jaro
Tim Väyrynen, FC Honka
Lum Rexhepi, FC Honka

Listan ensimmäiset 16 pelaajaa ovat mukana huomenna alkavalla leirillä.

Tehoryhmän joukkueenjohto:
Mixu Paatelainen, päävalmentaja
Markku Kanerva, valmentaja
Mika Laurikainen, valmentaja
Ilkka Mäkelä, valmentaja
Kimmo Lipponen, valmentaja
Kai Nyyssönen, valmentaja
Antti Niemi, maalivahtivalmentaja
Mika Lehtimäki, fyysinen valmentaja
Rasmus Broberg, fysioterapeutti
Juha Saavalainen, huoltaja
Lennart Wangel, järjestelyt

Lisää uutisia