Veikkausliigan karsinnan ottelupäivät on päätetty

Veikkausliigan karsintaottelut TPS:n ja Ykkösessä toiseksi sijoittuvan joukkueen välillä pelataan marraskuun 11. ja 14. päivä.

Ykkösen päätöskierros pelataan sunnuntainan 8.11. ja liigakarsintaan osallistuva joukkue ratkeaa vasta silloin. TPS:n tuleva karsintavastustaja on joku kolmikosta AC Oulu, KTP tai FF Jaro.

Liigakarsinta aloitetaan Ykkösessä toiseksi sijoittuvan joukkueen kotiottelulla ja toinen osaottelu pelataan TPS:n kotikentällä Veritas Stadionilla lauantaina 14.11. klo 16.00.

Voittaja ratkaistaan ns. eurocup-säännöin kahden ottelun yhteistuloksella. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia.

Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Varapäivinä liigakarsinnan otteluille ovat torstai 12.11. ja maanantai 16.11., mikäli otteluita joudutaan siirtämään olosuhteiden takia.

Mikäli ensimmäinen ottelu joudutaan siirtämään joukkueelle asetetun ehdottoman karanteeniin liittyen Covid-19 pandemiaan, määritellään uudet pelipäivät mahdollisimman pian, kun Suomen Palloliitto saa tiedoksi viranomaispäätöksen ja siinä määritellyn karanteeniajan.  

Mikäli ensimmäistä ottelua ei saada pelattua 25.11. mennessä, Suomen Palloliitto antaa sen hetkinen koronatilanne huomioiden tarkemmat määräykset otteluiden pelaamisesta eri skenaarioissa 13.12. mennessä.

TPS tiedottaa kotiottelunsa ottelutapahtumajärjestelyistä ensi viikon alussa.

Lisää uutisia