Veikkausliiga käynnistyy heinäkuun alussa – kausi päättyy marraskuun lopussa

Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona 1.7.2020. Kausi jatkuu heinäkuusta marraskuuhun. Kauden on määrä päättyä lauantaina 21.11.2020.

Veikkausliigan tavoite on pelata alkava kausi samoin kuin viime vuonna. Ensin pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaisiin jatkosarjoihin. Jokaisen joukkueen on tarkoitus pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 runkosarjaottelua sekä 5 jatkosarjaottelua.

Viime kaudella käyttöönotettuun uuteen sarjajärjestelmään sisältyvää lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata lainkaan kaudella 2020. Tämä muutos on kuitenkin vain tilapäinen ja koskee vain kautta 2020.

Mikäli epidemiatilanne syksyllä muuttuu, kausi voidaan pelata myös kaksinkertaisena sarjana ilman jatkosarjoja. Suomen Palloliitto tekee lopullisen päätöksen Veikkausliigan sarjajärjestelmää koskien.

– Nyt on saatu hyviä uutisia, kun rajoitustoimenpiteitä on alettu purkaa. Näillä näkymin joukkueet pääsevät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun alussa ja kausi vihelletään käyntiin heinäkuussa. Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

– Käymme jatkuvasti tiivistä keskustelua terveysviranomaisten kanssa varmistaaksemme niin pelaajien kuin yleisönkin turvallisuuden, kun jalkapallo palaa kentille, Marjamaa vielä painottaa.

Lisää uutisia