Veeti Pohtio ja Severi Pöysä sopimuksiin TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut pelaajasopimukset laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, ja laitapelaaja Severi Pöysän, 20, kanssa. Pohtion sopimus kattaa kauden 2023 ja sisältää option seuraavasta kaudesta. Pöysän sopimus on kauden 2023 kattava.

Veeti Pohtiolle viime päivät ovat olleet ilontäyteisiä, sillä nuori laitahyökkääjä pelasi ensimmäisen miesten pelinsä, juhli 18-vuotissyntymäpäiväänsä ja allekirjoitti ensimmäisen edustusjoukkuesopimuksensa.

– Oli tosi hienoa päästä pelaamaan ensimmäinen miesten peli. Vähän se jännitti aluksi, mutta kyllä siinä sitten lopulta pääsi ihan hyvin peliin kiinni. Pääsin näyttämään parasta vahvuuttani eli nopeutta. Nyt on yksi uusi steppi uralla otettu, kun ensimmäinen miesten peli on pelattu ja sopimus tehty, Pohtio iloitsee.

Pohtio sai ensiminuuttinsa miesten peleissä viime viikolla pelatussa TPS–PIF-harjoitusottelussa. Hän pelasi ensimmäisen puoliajan ja ehti jo sen aikana lyödä pöytään vakuuttavat näytöt. Pohtio iski terävän spurtin päätteeksi ottelun avausosuman ja antoi ratkaisevan läpisyötön joukkueensa toiseen maaliin.

– Oli tärkeää, että Veeti sai hyvän startin edustusjoukkueympäristössä. Täytyy silti pitää maltti odotusten kanssa, eikä odoteta häneltä 1+1-tehoja jokaisessa pelissä. Uskon, että hän tulee ottamaan kehitysharppauksia tulevalla kaudella ja esittämään hyviä otteita, sanoo TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

– Ehjä harjoitusvuosi ja paljon minuutteja ovat ”Podelle” tämän vuoden tärkeimmät tavoitteet. Osa minuuteista voi tulla edustuksessa, osa akatemiajoukkueessamme Miesten Kolmosessa, mutta tärkeintä on, että hän pääsee pelaamaan paljon, Laurikainen jatkaa.

TPS-kasvatti Pohtio on kahden viime vuoden ajan kuulunut seuran GANT-akatemian pelaajaryhmään. Viime kaudella Pohtion peliminuutit TPS:n B-junioreissa jäivät vähiin loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt hän on saanut treenata talven terveenä miesten edustusjoukkueen mukana.

– On hienoa, kun pääsee treenaamaan edustusjoukkueessa ja pelaamaan miesten pelejä. Peli on paljon nopeampaa kuin junioreissa ja kanssapelaajat ovat taitavampia. Kyllä tässä jatkuvasti oppii paljon uutta, Pohtio tuumaa.

Kouvolasta kotoisin oleva Severi Pöysä muutti Turkuun vuonna 2019 lukio-opintojen ja jalkapallon perässä. Pöysä on raivannut TPS:n vanhimpien juniori-ikäluokkien ja akatemiajoukkueen kautta tiensä edustusjoukkueeseen. Tulevaan kauteen hän lähtee todellinen läpimurto mielessään.

– Valmistuin lukiosta joulukuussa. Nyt on tarkoitus panostaa jalkapalloon kaikki ja edetä pelaajana niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Lähden taistelemaan pelipaikasta ja hakemaan aiempaa isompaa roolia edustusjoukkueessa. Se vaatii kovaa duunia ja onnistumisia, kun pääsee taitojaan näyttämään. Fiilikset ovat luottavaiset, Pöysä summaa.

Pelaajana Pöysä on monipuolinen. Juniorina hän pelasi pitkään keskuspuolustajana, kunnes pelipaikka vaihtui laitapuolustajan tontille, jossa hänet on viime vuosina nähty myös TPS:n edustusjoukkueessa. TPS:n tämän vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa Pöysä pelasi laitahyökkääjän tontilla.

– Minä näen ”Seven” enemmän hyökkäävässä roolissa. Hän on hyvä vaihtoehto sekä laitahyökkääjän tontille että puolustuksen laidalle, sellainen laidan yleispelaaja. Seve on hyvä joukkuepelaaja, jonka perusasenne pelaamiseen on sellainen, ettei hän ole ensimmäisenä antamassa periksi. Hän on juoksuvoimainen pelaaja, joka jaksaa juosta eteenpäin ja myös puolustaa sen hyökkäämisen jälkeen, mikä on arvokas ominaisuus. Tarvitsemme joukkueeseen pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useammassa eri roolissa, päävalmentaja Laurikainen sanoo.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia