Varsinaissuomalaisten joukkueiden taisto sunnuntaina Salossa – TPS TV:n videoennakossa päävalmentaja Miika Nuutinen

Ykkösliiga jatkuu sunnuntaina 12. toukokuuta Salossa kahden varsinaissuomalaisen joukkueen kohtaamisella, kun toisistaan mittaa ottavat Salon Palloilijat ja Turun Palloseura. Ottelu Salon keskusurheilukentän nurmella potkaistaan käyntiin kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä.

Jos on joukkueiden välinen maantieteellinen etäisyys lyhyt, niin pieni on ero myös sarjataulukossa. Kotijoukkue SalPa lähtee otteluun Ykkösliigan viidenneltä sijalta, Tepsi pykälää parempana nelossijalta. Pisteitä SalPa on kerännyt seitsemän kappaletta, TPS puolestaan kymmenen. Tasaisessa kärkitaistossa erot ovat pieniä, sillä sijoilla 1–4 olevat KTP, FF Jaro, JIPPO ja TPS ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan.

Edellisen pelinsä sekä SalPa että Tepsi pelasivat aiemmin tällä viikolla Suomen Cupissa. SalPa kohtasi keskiviikkona cupissa Veikkausliiga-joukkue EIF:n. Salolaisten cup-taival päättyi, kun EIF vei voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Myös Tepsin pelaajat pääsivät omassa cup-ottelussaan mittaamaan rangaistuspotkutaitojaan. Palloseura eteni cupin viidennelle kierrokselle voittamalla Ykkösessä pelaavan FC Jazzin rankkarikisan jälkeen 7–6. Jazz-ottelu oli Tepsiltä jo toinen peräkkäinen nousu tappioasemesta voittoon. Edellisessä Ykkösliigan pelissään Käpylän Palloa vastaan Tepsi käänsi 0–1-tappioaseman 2–1-voitoksi, vaikka pelasi miesalivoimalla puolet ottelusta.

– Olemme pystyneet nyt selättämään pari vaikeaa paikkaa. Pystymme selkeästi reagoimaan vaikeuksiin pelien sisällä paremmin kuin alkukaudesta. On tosi hienoa, että olemme pystyneet näitä pelejä kääntämään, mutta samaan hengenvetoon on sanottava, että haluamme edelleen kehittää omaa pelaamistamme paremmaksi. Haluamme merkittäviltä osin hallita pelejä, luoda enemmän maalipaikkoja ja tehdä enemmän maaleja. Jokaisen pelin ei tarvitse olla trilleri, sanoo TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Lisää päävalmentaja Nuutisen ajatuksia alkukaudesta ja tulevasta SalPa-pelistä voit kuunnella oheiselta TPS TV:n otteluennakkovideolta.


TPS:n riveistä on sunnuntain SalPa-ottelussa pelikiellon vuoksi sivussa toppari Mehdi Hetemaj. Hetemaj sai punaisen kortin Ykkösliigan edellisessä ottelussa KäPaa vastaan ja on pelikiellossa SalPa-ottelun lisäksi myös lauantaina 18.5. pelattavassa ottelussa TPS–KTP.

Lisää uutisia