Valmennuspäällikön kuukausikatsaus – marraskuu 2023

TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti päivittää uudessa kuukausikatsauksessaan Tepsin juniorijoukkueiden tuoreet kuulumiset ja kertoo, millaisin askelmerkein ja ajatuksin uuteen jalkapallokauteen lähdetään. Valmennuspäällikön kuukausikatsauksen yhteistyökumppanina toimii TietoAreena.

TietoAreenan kuukauden tarjous

Kassa kuntoon – Kokeile Solmio-kassajärjestelmää kolme kuukautta ilmaiseksi!

Kaipaatko kassaratkaisua, joka ymmärtää liiketoimintasi tarpeet? Tutustu nyt Solmio-kassajärjestelmään kolmen kuukauden ajan täysin ilmaiseksi! Solmion avulla saat liiketoimintasi sujumaan kuin unelma: nopea asennus, helppo käyttöönotto ja tehostat myyntiäsi heti ensi hetkestä alkaen. Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta – liity tyytyväisten Solmion käyttäjien joukkoon jo tänään!

Solmio-kassa on kotimainen, innovatiivinen ja luotettava kassajärjestelmä, joka on suunniteltu tehostamaan myyntiä ja palvelemaan erilaisia liiketoimintaympäristöjä. Meillä on laaja valikoima kassoja, jotka täyttävät kaikki tarpeesi – olipa kyseessä sitten liikkuva myynti tai kivijalkamyymälän itsepalvelukassa. Käyttöönottoprosessimme on suunniteltu olemaan mahdollisimman vaivaton. Järjestelmämme ovat heti käyttövalmiita, ja perehdytys on nopeaa – perustoiminnot oppii viidessä minuutissa. Lisäksi ainutlaatuinen Solmio®-kassa HQ -pilvipalvelumme mahdollistaa järjestelmän helpon hallinnoinnin mistä tahansa laitteesta.

Tarjous on voimassa 15.3.2024 asti. Lisätietoja tarjouksesta saat TietoAreenan kotisivuilta.

TPS-pelaajat maajoukkueessa

Hikaru Viherlaakso edusti Suomea U17-tyttöjen Italia-tuplamaaottelussa marras-joulukuun vaihteessa. Jälkimmäisessä ottelussa TPS-puolustaja antoi syötön Suomen ainoaan maaliin. 

TPS-maalivahti Venla Roine valittiin mukaan tyttöjen U18-maajoukkueeseen, joka leireili pitkän tauon jälkeen Eerikkilässä 14.–17. marraskuuta. Leirillä ei tällä kertaa pelattu maaottelua, vaan leiri huipentui joukkueen keskinäiseen sisäiseen harjoitusotteluun.

2008-syntyneiden poikien aluetoiminnan päättävä alueturnaus pelataan joulukuussa Eerikkilässä. Tepsistä mukana on ikäluokan maajoukkueessakin säännöllisesti esiintynyt Alan Ahmed.

TPS:n juniorijoukkueet

Marraskuu on uuden kauden aloittava kuukausi ja joukkueet ovatkin päässeet jo harjoitusten osalta hyvään vauhtiin. Osa joukkueista jatkaa samassa valmennuksessa kuin viime kaudellakin ja osa puolestaan lähtee uuteen kauteen uuden valmennustiimin johdolla.

Muutama valmennustiimi vahvistuu vielä loppuvuoden aikana, mutta jo tässä vaiheessa voimme olla tyytyväisiä ainakin siihen, että olemme saaneet tyttö- ja poikapuolen valmennustiimien välisiä rakenteellisia eroja kurottua umpeen. Tyttöjen joukkueilla 10-vuotiaasta ylöspäin on nyt säännöllisesti mukana sekä maalivahti- että fysiikkavalmentajat, jotka vahvistavat valmennustiimejä ja tuovat omalla osaamisellaan lisää laatua toimintaympäristöömme. 

Talvikausi on pitkä, mutta onneksi jo loppuvuoden aikana joukkueilla on hyvien harjoitusviikkojen ohella runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia. Turnausten ja harjoitusotteluiden lisäksi tyttöjen ja poikien 12-vuotiaiden ikäluokissa karsinnat Ykköseen alkavat loppuvuoden puolella. Osa joukkueista käy Ahvenanmaalla ja Tukholmassa pelaamassa kansainvälisiä otteluita – samalla vahvistaen kontakteja, joiden ansiosta vuonna 2024 näitä ulkomaalaisia joukkueita nähdään suurella todennäköisyydellä myös Turussa TPS:n vieraina.

Kohti parempaa – kuinka nostamme rimaa?

Tulevan kauden tavoitteet urheilutoiminnan osalta ovat koko junioripuolellemme selkeät ja hyvin yksiselitteiset – haluamme nostaa tekemisemme tasoa kaikilla osa-alueilla. Valmentajilta muutos edellyttää valmennusprosessien laadun parantamista, toiminnan suunnittelu–toteutus–arviointi-ketjun jokaisessa vaiheessa.

Parempi suunnitelma antaa valmentajalle enemmän mahdollisuuksia laadukkaaseen kenttätoimintaan ja arvioinnin sekä analysoinnin kautta päästään jälleen kohti parempaa suunnitelmaa. Selkeä suunnitelma vapauttaa valmentajalle energiaa kentälle ja aikaa pelaajien kohtaamiselle. Lisäksi harjoitustapahtumasta tulee tehokkaampi, kun koko valmennustiimi tietää, mitä tehdään.

Vaatimustaso pelaajia kohtaan pyritään pitämään toiminnassamme aina korkeana: haluamme pelaajia, jotka tekevät aina parhaansa ja vetävät täysillä, omien taitojensa ylärajaa koko ajan ylöspäin puskien. Tätä samaa haluamme myös valmentajilta ja tulemme nostamaan vaatimustasoa myös heidän osaltaan tällä kaudella. Samalla tavalla kuin pelaajienkin kanssa, tulee meidän tarjota valmentajille tukea ja työkaluja päästä yli aiempaa korkeammalle asetetun vaatimustason rimasta. Yhteiset toimintatavat ja standardit luovat pohjan onnistumiselle. Valmentajayhteisömme keskuudessa lisääntynyt avoimuus ja hyvien käytäntöjen monistaminen voivat kääntyä nopeasti suureksi vahvuudeksemme, tässä onnistuminen on oman työni yksi suurimmista tavoitteista.  

Jos onnistumme parantamaan valmennusprosessiemme laatua, näkyy se tulevalla kaudella vääjäämättä joukkueidemme toimintaympäristöjen ja sitä kautta kaikista tärkeimpänä, pelaajiemme kehittymisenä. Urheilussa harvoin on pikavoittoja saatavilla ja tämäkin asia vaatii pitkäjänteistä työtä. Varmaa on kuitenkin se, että parempaa huomista ei saavuteta ilman vahvaa päivittäistä pyrkimystä parempaan. Siksi jokaisella päivällä ja ihan jokaisella harjoituksella on merkitystä.

Miro Varhelahti
valmennuspäällikkö

Valokuvat: Tiina Pirilä & Janne Hirvensalo

Lisää uutisia