Vaikeudet jatkuvat Kansallisessa Liigassa – Ilves parempi 0-3 lukemin

Turun Palloseura kohtaisi Subway Kansallisen Liigan kuudennella kierroksella Tampereen Ilveksen, eikä kotijoukkueen vaikea kausi saanut vieläkään helpotusta, sillä Ilves vei pisteet Tampereelle ensimmäisen puoliajan maaleilla 0-3 lukemin. 

Aivan ensimmäisten minuuttien aikana kotijoukkue oli hyvin hereillä. Heti neljännellä minuutilla näytti siltä, että Palloseuran alku palkitaan. Jenni Rannus pelasi hyökkäyspäässä terävästi ja pakotti Ilveksen pelaamaan tilanteen kulmaksi. Pallon taakse asettui Viivi Ollonqvist ja pallo leijaili kauniisti maalin eteen, josta kotijoukkue pääsi puskemaan hyvin kohti maalia, mutta Ilveksen puolustus sai maaliviivalla jalkaa väliin ja vierailijat selviytyivät takaiskulta.

Ottelun avausmaali nähtiin vain hetkeä myöhemmin, kun Ilves antoi korkealta painetta ja ryösti pallon kotijoukkueen puolustukselta. Roosa Tuominen upotti pallon Siiri Välimaan yli maalin kattoon  ja vierailijat pääsivät juhlimaan ottelun avausmaalia. Palloseura lähti Viivi Spetsin johdolla hyökkäykseen ja Ollonqvist sai hyvän syötön maalialueen keskelle, mutta veto suuntautui suoraan Ilveksen maalivahdin syliin.

Noin viidentoista minuutin kohdalla Ilves karkasi taas maalipaikalle ja nosti korkean pallon Välimaan yli, mutta tällä kertaa ylärima pelasti kotijoukkueen takaiskulta. Seuraavaa maalia piti kuitenkin odottaa vain reilut kymmenen minuuttia. Tuominen nappasi pallon huolimattomasti pelanneelta puolustukselta ja upotti Ilveksen kahden maalin karkumatkalle. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Ilves pääsi juhlimaan jo illan kolmatta maaliaan, kun Aino Rasinen upotti pallon ohi Välimaan.

Vaikka Ilves saikin avauspuoliskolla vielä muutaman paikan, ei lisämaaleja enää nähty kumpaankaan päähän, vaan tauolle siirryttiin tamperelaisten 0-3 vierasjohdossa.

– Tauolla käytiin läpi sitä, mitä pitää muuttaa, jotta tänään taistellaan pisteistä. Itse en pienen sairastelun takia kopissa ollut, mutta John Allen keskusteli joukkueen kanssa avauspuoliskosta ja vaati muutosta. Joukkue vastasi huutoon ja paransi otteitaan toisella jaksolla, päävalmentaja Sami Haltia toteaa.

TPS suoritti tauolla kaksi vaihtoa, kun Nelly Lehtilä ja Saija Östlund tekivät tilaa Patricia Träskille ja Nella Kettuselle. Palloseura näytti heti alkuun, että se ei ole luovuttanut, vaan ensin Netta Laasio karkasi hyvin hyökkäykseen ja vähän myöhemmin Mira Andersson antoi hyvän pystysyötön Rannukselle, mutta Ilveksen puolustus selvitti molemmat tilanteet ilman takaiskua.

Tunnin kohdalla Ilveksen Tuuli Enkkilä karkasi Palloseuran puolustukselta, mutta Välimaa tuli oikeaan aikaan vastaan ja ehti ensimmäisenä palloon. Tämän jälkeen peli alkoi tasoittua, eikä kumpikaan meinannut päästä maalipaikoille. Ottelun lähestyessä jo loppuaan tuli kotijoukkueen puolustukselta paha harhasyöttö ja Tuuli Enkkilä karkasi läpiajoon, mutta Välimaa venytti jalkansa pallon eteen. 

Lisäajalla nähtiin vielä yksi paikka, kun Ilveksen Saana Tuomala laukoi pallon tolppaan. Tämän lähemmäs ei kuitenkaan enää päästy, vaan Ilves nappasi 0-3 vierasvoitolla pisteet mukaansa.

– Ottelun alussa oli paikka iskeä pallo maaliin. Sitä ei kuitenkaan tullut joten jäi vaan jossiteltavaa. Pelaaminen oli tänään vaikeaa, eikä saatu kamppailuvalmiutta, tai taistelutahtoa toivotulle tasolle. Pelistä jäi tänään paljon korjattavia asioita. Palloton liike tapahtuu väärään aikaan ja väärään suuntaan, eikä syöttöjen laatu ole tällä hetkellä tarvittavalla tasolla. Näistä seuraa se, että syötetään liian ahtaaseen tilaan, tai väärään paikkaan ja tulee liian kova kiire, Haltia huokaisee.

Palloseuran seuraava ottelu on 25.7., kun joukkue matkustaa Tikkurilaan paikallisen Palloseuran vieraaksi ja valmennuksella on Haltian mukaan paljon pohdittavaa peluutuksen kanssa.

– Moni pelaaja on saanut paljon vastuuta, mutta tulosta ei ole tullut. Ollaan kokeiltu erilaisia kokoonpanoja kuusi ottelua, joten täytyy tarkkaan pohtia, miten jatkossa toimitaan. Pakon sanelemana muutoksia on taas luvassa. Tänään oli siinä mielessä hyvät vaihdot, että saatiin lisää pelaajia, joilla on pelituntumaa.

Haltia myöntää, että vaikean kauden takia täytyy myös tarkkaan pohtia, tarvitseeko joukkue vahvistusta kesken kauden.

– Jos takana on kuusi peliä, joista ei ole tullut pistettäkään, niin täytyy vakavissaan pohtia joukkueen vahvistamista. Tilanteeseen on mahdollisuuksien mukaan reagoitava, jotta tulosta tulee. Tärkeintä on kuitenkin se, että saadaan joukkueen usko omaan tekemiseen takaisin. Viikosta toiseen painetaan kovaa työtä, mutta tulosta ei siitä huolimatta tule. Pelaajien päät ovat painuksissa, mutta ne pitää saada ylös.  

Joukkueen hyökkäyspäässä pelaava Yasmin Baasousi pääsi jo HJK:a vastaan kentälle ja tänään hän pääsi astelemaan kotiyleisön eteen 72. minuutilla. Vaikka tauolle mentiin 0-3 lukemissa, ei Baasousi lannistunut.

– Tällä hetkellä harmittaa todella paljon. Se, mitä annettiin kentällä, ei tälläkään kertaa riittänyt. Siitä jää aina yhtä huono fiilis. Täytyy toki olla ylpeä siitä, että joukkue ei luovuttanut, vaan lähdettiin toiselle puoliajalle kääntämään peliä. Tällä kertaa pääsin itsekin vaikuttamaan otteluun, mutta valitettavasti tulosta ei tullut. On ollut mukavaa, että kova tekeminen on vienyt kentälle asti. Nyt täytyy vain painaa entistä kovempaa treeneissä, jotta jatkossa pääsisin aikaisemmin kentälle ja voisin vaikuttaa peliin enemmän, Baasousi pohtii.

 

Ottelun kooste löytyy Ruudun kautta osoitteesta https://www.ruutu.fi/video/3650472

Lisää uutisia