Uronen tappeli täydet minuutit Hollantia vastaan

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue hävisi hyvästä taistelustaan huolimatta EM-karsintojen toisessa ottelussaan Hollannille 2-0. Veikkausliigakauden tämän vuoden sensaatiopelaaja, TPS:n Jere Uronen, pelasi ottelun alusta loppuun asti.

Suomella oli pohjana 2-4 –tappio Kroatialle, kun Hollanti oli puolestaan pilkkonut avausottelussaan Moldovan lukemin 3-0. Hollanti oli siis superselvä suosikki, mutta ei sitä ainakaan ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toista puoliaikaa oli pelattu 12 minuuttia, kun Hollannin Fernando Lewis pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta iskemään pallon ruuhkan takaa pienestä kulmasta maalin takanurkkaan.

– Tunnin olimme parempia kuin Hollanti. Sen myönsi heidän valmentajansakin. Maalin jälkeen Hollanti onnistui jäädyttämään peliä ja me jouduimme vähän juoksemaan väleissä, Suomen vastuuvalmentaja Kimmo Lipponen analysoi SPL:n sivuilla.

Hollanti ratkaisi pelin lopullisesti 77. minuutin kohdalla, kun Ouasim Bouy sijoitti pallon maalin edestä verkkoon.

Loppuhetket Suomi haki kavennusta pitkillä palloilla ja Hollanti pääsi vielä pariin pahaan vastahyökkäykseen. Enempää maaleja ei Gendtin illassa kuitenkaan enää nähty.

– Kokonaisuuteen voimme olla tyytyväisiä vaikka tappio tulikin. Jokainen pelaaja pelasi omaa parastaan. Hekin huomasivat, että ero Euroopan huippuun ei ole kaukana, Lipponen vielä lisäsi.

Suomen päätöspeli tässä EM-karsintaturnauksessa on tiistaina Moldovaa vastaan.

Suomen kokoonpano:

Ville Kauppinen, FC Haka
Jere Uronen, TPS
Dani Hatakka, FC Honka
Janne Saksela, PK-35
Thomas Lam, AZ Alkmaar
Aleksi Paananen, KuPS
Robin Lod, HJK
Tim Väyrynen, FC Honka
Matias Ojala, AC Oulu
Solomon Duah, FC Inter -> 70. Nikolai Alho, HJK
Kastriot Kastrati, HJK -> 75. Joel Pohjanpalo, HJK

Lisää uutisia