Urheilutoimittajain liitto palkitsi TPS-kasvatti Lukas Hradeckyn vuoden jalkapalloilijana

maalivahti Lukas Hradecky tuulettaa

Urheilutoimittajain liitto on valinnut TPS-kasvatti Lukas Hradeckyn vuoden 2023 parhaaksi jalkapalloilijaksi Suomessa. Huuhkajien ja Bundesliiga-seura Bayer Leverkusenin luottomaalivahti sai tunnustuksen nyt kuudetta kertaa urallaan.

Eri urheilulajien parhaiden vuosittainen valitsemisperinne on alkanut jo vuonna 1946. Vuoden 2023 parhaat urheilijat nimettiin kaikkiaan 82 lajissa. Lajiensa parhaiksi nimetyistä urheilijoista yksi valitaan myös vuoden urheilijaksi. Urheilutoimittajain liiton valinta vuoden urheilijaksi julkaistaan torstaina 11. tammikuuta järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa.

Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen on parhaillaan Saksan Bundesliigan kärkipaikalla. Joukkue johtaa sarjaa tappiottomalla pelillä, kun 16 kierrosta on pelattu. Hradecky on torjunut Leverkusenin maalilla kuluvan kauden jokaisessa Bundesliiga-ottelussa. Nollapelejä ”Luke” on pelannut seitsemän.

Kaudella 2022–2023 Leverkusen sijoittui Bundesliigassa viidenneksi ja eteni Eurooppa-liigassa aina välieriin asti. Maajoukkuepaidassa Huuhkajat-kapteeni Hradecky saavutti viime syksynä 90 A-maaottelun komean rajapyykin. Joulukuussa järjestetyssä Captain’s Ball -gaalassa hänet palkittiin Suomen Palloliiton vuoden jalkapalloilijana.

Hradecky piipahti TPS TV:n videohaastattelussa viime kesänä Turussa lomaillessaan. Luken kanssa juteltiin hänen pitkän uransa eri vaiheista ja totta kai myös Tepsistä. Katso video alta!

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia