Uran paras kausi siivittää hyökkääjät Nelly Lehtilän ja Viivi Ollonqvistin tulevaan liigakauteen

Turun Palloseura on solminut yksivuotiset jatkosopimukset hyökkääjinä pelaavien Nelly Lehtilän ja Viivi Ollonqvistin kanssa. Kummallakin on alla uransa paras kausi, joten lähtökohdat tulevaan Kansallisen Liigan kauteen ovat erinomaiset.

Viivi Ollonqvist, 19, nousi viime kaudella isoon rooliin Tepsissä. Hyökkääjä pelasi 23 ottelua ja viimeisteli kuusi maalia. Ollonqvist pääsi aistimaan liigakokemusta jo nuorena juniorina kaudella 2020. Tulevaan kauteen on hänen mukaansa hyvä lähteä, kun alla on onnistunut kausi ja liigapeleistä on jo kokemusta.

– Odotan innolla tulevaa kautta. Viime kausi oli tosi hyvä tuloksellisesti. Säilyin terveenä ja pääsin kehittämään itseäni pelaajana. Olen nyt paljon paremmassa kunnossa kuin silloin edellisellä liigakaudella ja olen myös pelaajana kokeneempi. Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat hyvät, Ollonqvist tuumaa.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen odottaa nuoren hyökkääjän kehityksen jatkuvan tulevalla kaudella.

– Viivin pelissä oli valmentajan silmään monia positiivisia juttuja viime vuonna. Uskon, että lisää hienoja otteita nähdään tulevalla kaudella. Viivi on vahva ja röyhkeä hyökkääjä, jolla on erittäin hyvä laukaus.

Ollonqvist on edustanut Suomea tyttöjen maajoukkueissa. Isona tulevaisuuden tavoitteena hänellä on jalkapalloammattilaisuus.

– Olen aina haaveillut jalkapalloammattilaisuudesta ulkomailla. Sitä kohti tehdään töitä. Unelmien saavuttaminen vaatii kovaa työntekoa ja olen sen työn valmis tekemään, Ollonqvist sanoo.

TPS-kasvatti Nelly Lehtilälle, 22, tuleva kausi on kuudes mustavalkoisten edustusjoukkueessa. Liiganousuun päättyneellä kaudella 2022 maalintekovastuu jakautui TPS:n joukkueessa laajalle rintamalle ja moni pelaaja sai onnistumisia tililleen, niin myös Lehtilä. Mennyt kausi oli hänelle uran paras. Pelaamissaan 17 ottelussa hän laukoi viisi maalia.

– Tosi hyvillä mielin jatkan uraani Tepsissä ja pukeudun jatkossakin mustavalkoiseen. Olen innoissani, että pääsemme taas pelaamaan Kansallisen Liigan joukkueita vastaan. Minulla on kova usko ja luotto meidän joukkueeseemme, Lehtilä painottaa.

– Nelly on nopea ja sähäkkä pelaaja. Hän hakeutuu taitavasti maalipaikkoihin ja on työteliäs joukkuepelaaja, joka tuo hyvän lisän prässipelaamiseemme, luonnehtii päävalmentaja Salonen.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia