Tunturi ja Laaksonen haastamaan Islantia kahdesti

Alle 19-vuotiaitten (1.1.1995) tyttöjen maajoukkue kohtaa maaliskuussa Eerikkilässä kaksoismaaottelussa Islannin. Maaliskuun toisella viikolla pelattavat maaottelut ovat olennainen osa joukkueen valmistautumista huhtikuun alussa kotimaassa pelattavaa EM-jatkokarsintaturnaukseen.

TPS-pelaajista joukkueeseen nimettiin keskikenttäpelaajat Julia Tunturi ja Sini Laaksonen.

TU19-ikäluokka on talven mittaan ollut käytännössä kokonaisuudessaan mukana eri leireillä, mutta joukkue joukkueena ei ole ollut suoranaisesti koolla sitten syksyn.

– Pelaajatarkkailua olemme pystyneet suorittamaan kuitenkin hyvin koko ajan ja lisäksi tiivis yhteistyö seuravalmentajien kanssa pitää meidät hyvin ajan tasalla siitä ketkä ovat olleet hyvässä iskussa. Näin joukkueeseen tulee myös uusia pelaajia, mikä on hyvä merkki, Miettinen sanoo SPL:n sivuilla. 

Islanti-otteluiden merkitystä ei Miettisen mukaan voi aliarvioida tippaakaan.

– Meillä oli syksyn karsintaturnauksessa erinomainen päätöspeli Tshekkiä vastaan ja talven aikana moni pelaaja on ottanut isoja kehitysaskeleita vielä eteenpäin. Tämä on meille viimeinen tapahtuma ennen karsintoja, joten 80-90 prosenttia kaikesta keskittyy omaan pelaamiseen. 

– Islanti on lisäksi todella kova vastus, joten tämä palvelee hyvin edessä olevaa ”mini-EM”:ää.

Mini-EM:llä Miettinen tarkoittaa jatkokarsintaa, jossa vastaan asettuu edellisen lopputurnauksen finalisti Englanti, niin ikään lopputurnauksessa pelannut Tanska ja kahden vuoden takainen lopputurnausmaa Serbia.

Oman pelaamisen suhteen kuviot ovat varsin selkeät.

– Organisoitu puolustuspeli on ollut meidän vahvuuksiamme ja siinä olemme myös kehittyneet koko ajan. Meillä on hienoja johtajia puolustuspelaamiseen ja nyt haluamme olla vielä entistä rohkeampia puolustuspelaamisessa myös pallon kanssa, Miettinen linjaa.

– Hyökkäyspelissä pyrimme pitämään enemmän palloa ja saamaan pidempiä hyökkäyksiä. Nopeat suunnanvaihdot ovat olleet meille vahvuus ja totta kai myös niissä pyritään edelleen olemaan vaarallisia, hän vielä painottaa. 

Ottelut 
11.3. klo 18.00 Suomi – Islanti Eerikkilä
13.3. klo 14.00 Suomi – Islanti Eerikkilä

Pelaajat Islanti-otteluihin

Linda Säätelä KF10
Velma Oikarinen PK-35
Katariina Naumanen Pallokissat
Tiia Peltonen PK-35
Veera Vehviläinen Pallokissat
Paula Auvinen Pallokissat
Nelli Nevalampi PK-35
Natalia Kuikka Merilappi United
Jenny Vuorenlinna VIFK
Veera Viitikko HJK
Sini Laaksonen TPS
Erika Winter Pallokissat
Vilma Hakala PK-35
Julia Tunturi TPS
Anni-Maija Kauppila Pallokissat
Vera Saastamoinen HJK
Sanni Franssi VJS
Hanna Lönnqvist VIFK

Lisää uutisia