Tunde nosti TPS:n voittoon ja mitalijuhliin

TPS otti kuin ottikin viimeisestä pelistään täyden pistepotin, vaikka ensimmäisen puoliajan jälkeen näyttikin siltä että FC Lahti vie pelin mennen tullen ja säilyy liigassa. Toisin kävi,Babatunde Wusu iski kahdesti ja Jonatan Johansson kertaalleen ja FC Lahti sai heittää hyvästit liigapaikalleen. Ottelun jälkeen TPS-pelaajien kauloihin sujautettiin pronssiset mitalit symboloimaan kolmatta sijaa liigassa. Kokonaisuudessaan ottelu tarjosi draamaa koko rahan edestä ja kaikkia 4542 katsojaa hemmoteltiin melkoisella tapahtumien kirjolla.

Kuten todettua, TPS:n peli takkusi pahemman kerran ensimmäisellä jaksolla. FC Lahti tuli tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan. Maestro Jari Litmasen johdolla peli pyöri lahtelaisten hallussa. Lahden prässi puri korkealta ja tappoi TPS:n pelinrakentelun täysin. FC Lahden aktiivinen peli tuotti tulosta jo 16. peliminuutin jälkeen. Drilon Shala keskitti oikealta laidalta ja ikinuori Rafael puski melko vapaasti ja varmasti vierailijat 0-1 -johtoon. TPS:n ensimmäinen maalipaikka aukeni Roope Riskille, joka sai Mikko Manniselta oivan pystypallon. Roopen kuti lähti nopeasti kohti etuylänurkkaa, mutta maalivahti Janne Leino torjui vedon kulmaksi. Melko pian tämän jälkeen oli FC Lahden vuoro antaa kulmapotku. Kuningas Litti veti kulman jälkeen maaliviivalta pallon TPS-maalin kattoon ja siirsi tilanteeksi jo 0-2.

– Ensimmäiset 45 minuuttia oli varmaan kauden huonointa peliämme. Onneksi uskoimme omaan tekemiseemme ja saimme voitettua pelin. Ei meillä usko loppunut missään vaiheessa ja kyllä meillä oli sellainen tunne että tämä peli hoidetaan vaikka väkisin, TPS-kapteeni Jarno Heinikangas kuvaili ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Tauolla päävalmentaja Marko Rajamäki teki tehtävänsä kopissa ja suoritti myös kaksi pelaajavaihtoa. Sisään tulivat Babatunde Wusu ja Leroy Maluka. Samalla TPS siirtyi kolmen alakertaan Sami Rähmösen, Jarno Heinikankaan ja Igor Jovanovicin toimiessa puolustajina.

Babatunde Wusu antoikin heti 46. minuutilla varoituksen tulevasta: rangaistusalueen nurkilla ilmapallo haltuun ja heti perään salamannopeasti lähtenyt laukaus, joka meni vain muutamia millimetrejä ohi maalin. Tunde oli myös rakentamassa seuraavaa maalipaikkaa vapauttamalla Roope Riskin läpiajoon, mutta tällä kertaa Lahden maalivahti sai ulostulollaan pidettyä TPS:n vielä nollilla.

71. minuutilla sitten räjähti. Tunde sai pallon Leroy Malukalta ja kärkimies eteni rankkarialueen kulmille ja iski tulisen vedon vasempaan ylänurkkaan. Taka-ajo oli viimeistään tässä vaiheessa alkanut toden teolla. Maalin jälkeen Roope Riski meni hakemaan palloa Lahden maalista. Jostain syystä Lahden maalivahti ei suostunut luovuttamaan palloa Roopelle, mutta maalivahti Leino päätti kuitenkin esittää painiosaamistaan keltaisen kortin arvoisesti.

Tasoitusosumaa TPS haki kovin hanakasti ja noin kymmenen minuuttia ennen loppua Toni Kolehmainen pelasi pallon ilmassa FC Lahden puolustuslinjan taakse, jonne Roope Riski oli hiipinyt. Roopen ohjaus meni kuitenkin yli maalin. Kauaa ei kuitenkaan tasoitusta tarvinnut odotella, sillä vain minuutti edellisestä paikasta ja Jonatan Johansson iski kauden 10. maalinsa. Maali oli kuin toisinto TPS-TamU -pelissä Tintin iskemästä maalista. Paikan Paraisten omalla pojalle tällä kertaa tarjoili Riku Riski ja Tintti tinttasi pallon takakulmaan ohi Lahden maalivahti Janne Leinon. Heti maalin jälkeen toistui TPS:n ensimmäisen maalin jälkeinen kuvio: Roope hakee palloa maalista ja maalivahti Leino käy Roopen päälle. Tulos oli se että Leinolle nousi toinen lappu ja tämähän tiesi ulosajoa. Näin Lahti joutui vaihtamaan puolustaja Jarkko Värtönpois ja laittamaan tilalle toisen maalivahtinsa Juha Tuomen.

Vaikka tasapelikin olisi tuonut TPS:lle jalometellia mitalin muodossa, ei Tepsi tyytynyt tasuriin. Jonatan Johansson lähetti Wusulle juoksupallon, johon kirmasi myös Lahden kippari McVea. Tunde voitti kilpajuoksun ja sai pallon rankkarialueen vasemmalle puolelle. Hetken nigerialainen mietti mitä tehdä ja spurttasi sitten uudelleen, tällä kertaa maalia kohden. Kun Tunde oli tarpeeksi lähellä maalia, lähti Wusun laukaus niin sanotusti täysillä. Sinnehän se upposi ja samalla alkoi myös FC Lahden putoamin näyttää entistä todennäköisemmältä.

Vielä ennen loppua Toni Kolehmainen ja Tintti Johansson kokeilivat vuorotellen lisätä maalisaldoaan laadukkailla vedoilla, mutta loppulukemiksi kirjattiin kuitenkin 3-2.

– Tämä peli kuvastaa hyvin meidän koko kautta. Alussa yritettiin jotain ja se ei toiminut. Tauon jälkeen saimme otteen pelistä ja jätkät pelasivat toisilleen ja me päästiin lentoon. Pelaajat raapivat voiton kokoon antamalla kaikkensa joukkueen eteen. Voisin tässä kehua pelaajat yksi kerrallaan, niin hienosti kaikki pelasivat ja auttoivat toisiaan, kiteytti debyyttikaudellaan Suomen Cupin voittanut ja liigassa pronssille joukkueensa johdattanut Marko Rajamäki.

Lisää uutisia